Este oficial: Curtea Constituțională a validat alegerile din 11 iulie 2021 și deputații din noul Legislativ

Irina Odobescu
23/07/2021
Foto: CIJM

Curtea Constituțională a validat, vineri, alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Astfel, Partidul Acțiune și Solidaritate(PAS) va avea în Parlament 63 de mandate, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor(BECS), 32 de mandate, iar Partidul Politic Șor, șase mandate de deputat.

Prezența la vot a fost de 48,41%, astfel 1.475.574 de persoane au ajuns la urnele de vot. Pentru PAS au votat 52,8% dintre alegători. Pentru Partidul Șor și-au dat votul 5,74% dintre cetățenii prezenți la urnele de vot, iar pentru BECS au aplicat ștampila 27,17 la sută. 

Centrul de Investigații Jurnalistice a realizat anchete despre candidații celor trei partide care au acces în Parlament. Deputații Partidul Acțiune și Solidaritate este  formațiunea care a obținut cele mai multe mandate de deputat - 63, urmată de Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor cu 32 de mandate. Partidul Șor are în legislativ șase deputați, din care trei deputați sunt sub urmărire penală.

Hotărârea este definitivă și irevocabilă

Irina Odobescu
23/07/2021
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii