Mandatul a fost validat. Ion Ceban este noul primar al municipiului Chișinău

Irina Odobescu
11/11/2019
Foto: captură privesc.eu

Magistrații de la Judecătoria Chișinău au validat luni mandatul de primar al lui Ion Ceban. Noul edil al Capitalei a vorbit cu rezerve despre potențiala coaliție în Consiliul Municipal dintre PSRM și Blocul ACUM, dar a dat de înțeles că proiectele vor fi susținute de majoritatea membrilor Consiliului și situația din Capitală „se va îmbunătăți considerabil”.

„De astăzi sunt deja la muncă și oficial, dar toată această perioadă am dedicat-o evaluării, monitorizării și întrevederilor cu diferiți investitori, cu diferite organizații care urmează să susțină primăria. Până la urmă aștept mai puține formalități și vreau ca din prima zi să muncim dedicat cu toții”, a declarat Ceban după validarea mandatului.

Cu referire la coaliția dintre PSRM și Blocul ACUM în Consiliul Municipal Chișinău, Ion Ceban a subliniat că există probleme mai complicate la nivel central și nu se va expune acum în această privință. El a accentuat că va face ca lucrurile să se miște foarte rapid, iar Consiliul Municipal să fie lucrativ.

Întrebat despre negocierile care s-au dus cu membrii Consiliului, Ion Ceban a declarat: „Eu am discutat practic cu toată lumea. Toți m-au asigurat că proiectele vor fi susținute și asta mă bucură”.

Printre prioritățile proaspătului primar investit sunt: bugetul, buna administrare, pregătirea pentru sezonul rece a anului și înlăturarea corupției din primărie.

Ion Ceban a ieșit învingător din turul doi de scrutin al alegerilor pentru primăria Chișinăului. Pentru el și-au dat votul peste jumătate din numărul total de alegători. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, Ceban a acumulat 52,39% din numărul total de voturi valabil exprimate, iar contracandidatul său, Andrei Năstase - 47,61%. Astfel, pentru Ceban și-au dat votul 123.807 persoane, în timp ce pentru Andrei Năstase au votat 112.513 alegători.

Irina Odobescu
11/11/2019

Comentarii