Mesajul lui Igor Dodon pentru diasporă și pentru contracandidata sa, Maia Sandu

Ilie Gulca
02/11/2020

Igor Dodon, candidatul care acces în cel de-al doilea tur de scrutin prezidențial, a spus despre diasporă că ar reprezenta un electorat „paralel” al Republicii Moldova. El a subliniat că preferințele diasporei se află în disonanță cu preferințele „populației majoritare, care locuiește și muncește acasă, în Moldova”. Trebuie spus că Igor Dodon a luat doar 3 la sută în secțiile deschise în străinătate.   

Șeful statului le-a mulțumit cetățenilor care au participat la scrutinul din 1 noiembrie și celor care l-au votat. El și-a criticat contracandidații pentru declarațiile despre falsificări și le-a sugerat să își ceară scuze de la instituțiile de stat și de la cetățeni pentru „falsurile promovate pe parcursul ultimilor săptămâni”.

„Rezultatul acum vă convine?! Nu vorbiți deja de falsificări”, a spus Igor Dodon, voind să sublinieze diferența de voturi dintre el și Maia Sandu. „De fapt, sistemul electoral și conducerea de vârf țării a demonstrat că poate organiza alegeri libere, corecte și democratice.”

În opinia sa, alegerile de ieri au confirmat o tendință „clară” în politicul din Republica Moldova – alegătorii de centru-stânga ar reprezenta 55–60% din totalul alegătorilor. „Eu sunt ferm convins că această situație va caracteriza rezultatele turului doi. Eu sunt ferm convins în mobilizare masivă și în obținerea victoriei pe 15 noiembrie.”

Igor Dodon și-a felicitat contracandidata, pe Maia Sandu, pentru faptul că a ajuns în turul doi. Totodată, el a afirmat că „nu va permite destabilizare și ca în postul de șef de stat să vină cineva pentru a fi marionete externe”.

După primul tur de scrutin, Igor Dodon a acumulat 32,61%, ceea îi permite să acceadă în cel de-al doilea tur care va avea loc peste două săptămâni.  

Ilie Gulca
02/11/2020
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii