Partidul Democrația Acasă: Donaţii de peste 95.000 de lei şi niciun bănuţ pentru publicitate

Irina Odobescu
06/07/2021
Foto: Democrația Acasă via Facebook

Partidul Politic Democrația Acasă a indicat în rapoartele financiare prezentate al Comisia Electorală Centrală (CEC) un venit de aproape 96.000 lei. Banii au fost donați atât de persoanele din țară, peste 87.000 lei, cât și din diasporă.

Vasile Costiuc deşi nu este angajat şi nu a raportat venituri pentru ultimii doi ani, a donat partidului din economiile sale 205 lei. Ceilalţi donatori au contribuit cu sume cuprinse între  3.000 şi 18.000 de lei.

Notă: Ultimul Raport de finanțare prezentat la CEC de partid. Toate raportele pot fi accesate aici. 

Cheltuielile partidului Democraţia Acasă în campania pentru parlamentarele anticipate din 11 iulie 2021 au ajuns, în cea dea cincea săptămână, la 93,5 mii lei. Peste 75.000 lei au fost achitați pentru materialele promoționale. 7.000 de lei au fost cheltuiți pentru combustibil. Partidul Politic Democrația Acasă nu indică cheltuieli pentru publicitate și mediatizare, dar nici contribuții de la persoanele juridice.

Anticoruptie.md monitorizează rapoartele financiare ale concurenților electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Vă vom informa despre cine sunt donatorii partidelor și cum și pentru ce cheltuie banii concurenții electorali. Ne poți susține cu o donație ca să investigăm schemele de finanțare ilicită, interesele obscure și candidații cu probleme de integritate.   

Irina Odobescu
06/07/2021
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii