Partidul Regiunilor: Un singur donator și resurse proprii în campania electorală

Irina Odobescu
07/07/2021
Foto: Partidul Regiunilor via Facebook

Partidul Regiunilor a depus la Comisia Electorală Centrală, de la începutul campaniei electorale, doar raportul financiar pentru prima săptămână de campanie. Partidul indică la 2 iulie un buget de 28.000 lei, 8.000 dintre aceștia fiind resurse proprii, iar restul banilor provin din donația unei simpatizante.

Aproape 18.500 lei au fost cheltuiți pentru campania electorală. Cei mai mulți bani, 17.000 lei, au fost achitați pentru materialele promoționale. Partidul a mai raportat 1.200 lei pentru închirierea spațiilor pentru întruniri și evenimente electorale. La rubrica donatori, Partidul Regiunilor indică o singură donație de 20.000 de lei de la o farmacistă. 

Concurenții electorali antrenați în campanie sunt obligați să depună rapoarte financiare la CEC pentru fiecare săptămână.  

Notă: Ultimul Raport de finanțare prezentat la CEC de partid. Toate raportele pot fi accesate aici. 

Anticoruptie.md monitorizează rapoartele financiare ale concurenților electorali la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Vă vom informa despre cine sunt donatorii partidelor și cum și pentru ce cheltuie banii concurenții electorali. Ne poți susține cu o donație ca să investigăm schemele de finanțare ilicită, interesele obscure și candidații cu probleme de integritate.   

Irina Odobescu
07/07/2021
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii