Patriarhul Kiril a felicitat-o pe Maia Sandu și speră la o colaborare strânsă cu autoritățile moldovenești

Ilie Gulca
18/11/2020

Prea Fericitul Patriarh al Moscovei și al Întregii Rusii, Kiril, a felicitat-o pe Maia Sandu cu ocazia victoriei în alegerile prezidențiale din Republica Moldova. Capul Bisericii Ruse și-a exprimat speranța că o strânsă colaborare dintre puterea laică și Biserica Ortodoxă din Moldova este capabilă să contribuie esențial „la educația patriotică a locuitorilor Republicii Moldova”.   

„Stimată Maia Grigorievna [...] îmi exprim speranța pentru continuarea relațiilor reciproce constructive dintre puterea laică și Biserica Ortodoxă din Moldova”, se menționează într-un comunicat al Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Ruse.

El se declară convins că această colaborare dintre puterea laică și Biserică Ortodoxă este capabilă să introducă o contribuție esențială „la zămislirea unei societăți puternice din punct de vedere spiritual și moral, la consolidarea păcii și bunei înțelegeri între oameni și, de asemenea, la educația patriotică a locuitorilor Republicii Moldova”.  

În dimineața zilei de 16 noiembrie, și președintele Rusiei, Vladimir Putin, a felicitat-o pe Maia Sandu cu ocazia victoriei în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie 2020. Șeful statului rus și-a exprimat speranța că activitatea președintei alese va contribui la „o dezvoltare constructivă a relațiilor dintre Chișinău și Moscova”.

Ilie Gulca
18/11/2020Become a Patron!

Comentarii