Promisiuni electorale în timpul unei noi runde de dezbateri „Te votezi la ProTV”

Anticoruptie.md
08/07/2021

În eventualitatea în care va accede în Parlament, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei nu va coaliza cu formațiuni care sunt împotriva integrării Europene, promite liderul partidului, fostul premier Ion Chicu. În timpul unei noi runde de dezbateri electorale la ProTV Chișinău. Liderul Partidului Puterea Oamenilor Ruslan Codreanu a menționat că formațiunea sa va milita pentru dezvoltarea educației și modernizarea sistemului de sănătate, iar reprezentantul partidului Democrația Acasă și-a exprimat convingerea că formațiunea sa va contribui la crearea unei majorități proeuropene în viitorul Parlament, notează IPN.

Liderul PDCM Ion Chicu spune că prioritatea de bază a formațiunii sale este consolidarea societății și încurajarea moldovenilor să rămână acasă, acest obiectiv fiind posibil de realizat prin crearea locurilor de muncă și prin asigurarea unui mediu atractiv pentru marii investitori. Chicu spune că formațiunea sa nu va coaliza cu partidele care nu împărtășesc dezideratul eurointegrării Republicii Moldova.

„Vom face coaliție cu formațiuni politice care împărtășesc obiectivele incluse în programul nostru. În primul rând, diminuarea poverii fiscale pe salarii, investiții masive în infrastructura publică, drumuri, apă, canalizare, reforma teritorial-administrativă, mă refer aici la eliminarea nivelului doi al administrației publice locale, a celor 32 de raioane. Și bineînțeles, nu vom face coaliție cu partide care declară deschis că ne duc în uniuni cu Rusia-Belarus, pentru că noi înțelegem că Republica Moldova are doar perspectiva integrării în spațiul european”, a spus Ion Chicu în cadrul dezbaterilor electorale „Te votezi la ProTV”.

În timpul dezbaterilor electorale, reprezentantul formațiunii Democrația Acasă condusă de Vasile Costiuc a respins recentele afirmații ale liderului Pro Moldova, Andrian Candu, potrivit căruia Costiuc ar fi primit bani de la Vlad Plahotniuc pentru activitatea sa politică.

„Candu, Nichiforciuc, Rizea nu fac altceva decât să-i atace pe cei care prezintă un pericol pentru interesele lor personale. Prin diferiți acoliți, ei atacă partidele proeuropene sau românești care au cele mai mari șanse să formeze un Guvern antioligarhic, antisistem. Atât timp cât acești impostori politici vin cu declarații mincinoase, de ce nu prezintă probe, pentru că, se știe, Plahotniuc îi filma pe toți cum luau mită”, a spus Sergiu Burlacu, reprezentantul Partidului Democrația Acasă.

Liderul Partidului Puterea Oamenilor, Ruslan Codreanu, a menționat că echipa sa este una tânără, iar la elaborarea programului electoral au stat la bază discuțiile cu cetățenii din toate localitățile Republicii Moldova, care s-au plâns de problemele cu care se confruntă.

„Ne-am creat acum 2 luni, iar 80% din colegii noștri nu au mai făcut politică. Suntem simpli, sinceri și diferiți. Avem 3 priorități de bază, blocul social ce include educația și sănătatea, blocul dezvoltării durabile care vizează dezvoltarea agriculturii și a micilor antreprenori, iar a treia prioritate vizează mediul înconjurător”, a spus Ruslan Codreanu, candidat la funcția de deputat pe lista Partidului Puterea Oamenilor.

Dezbaterile electorale „Te votezi la ProTV” sunt realizate de postul de televiziune ProTV Chișinău în colaborare cu Asociația Promo-LEX, Radio Europa Liberă Moldova, portalul Anticorupție.md, publicația online NewsMaker, Agenția de Presă IPN și portalul Privesc.eu.

 

Anticoruptie.md
08/07/2021
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii