Promo-LEX, despre rezultatele preliminare ale numărării în paralel a voturilor: „Cifrele sunt comparabile cu cele prezentate de CEC”

Anticoruptie.md
16/11/2020

Misiunea de observare Promo-LEX a prezentat rezultatele preliminare ale numărării în paralel a voturilor pentru alegerile prezidențiale. Cifrele sunt comparabile cu cele prezentate de Comisia Electorală Centrală, spun experții.

După analiza a 608 procese verbale observatorii Promo-LEX menționează că Maia Sandu ar fi câștigat cu 52,9%, iar Igor Dodon ar fi obținut 47,1%.

Misiunea Promo-LEX a trecut în revistă și încălcările observate pe parcursul scrutinului prezidențial. „În anumite secții de votare chiar dacă a fost majorat numărul buletinelor de vot, cetățenii au stat în rânduri interminabile și nu au reușit să voteze. 

Referitor la transportarea alegătorilor, considerăm ca organele de drept trebuie să examineze aceste situații, pentru ca la scrutinele viitoare să nu să se repete. Nu putem trece cu vederea consecințele acestor acțiuni de transportare organizată care au dus la corupere și altercații între cetățeni”, a punctat președintele Promo-LEX, Pavel Postică.

Sursa video: Privesc.eu

Anticoruptie.md
16/11/2020Become a Patron!

Comentarii