Rezultatele alegerilor din 11 iulie 2021, validate de Comisia Electorală Centrală

Irina Odobescu
19/07/2021
Foto: CIJM

Comisia Electorală Centrală (CEC) a validat, luni, rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Respectiv, Partidul Acțiune și Solidaritate va avea în Parlament 63 de mandate, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, 32 de mandate, iar Partidul Politic Șor,  șase mandate de deputat.

Raportul cu privire la rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, aprobat de CEC, urmează să fie transmis Curții Constituționale (CC). Instanţa constituţională urmează să se expună asupra legalităţii rezultatului scrutinului în termen de zece zile.

Validarea alegerilor a fost votată de opt membri CEC. Maxim Lebedisnchi a invocat conflictul de interese şi s-a abţinut de la vot şi calitatea de secretar CEC. În locul său a fost numit provizoriu Vadim Filipov.

În Republica Moldova, pe data de 11 iulie 2021, au avut loc alegerile parlamentare anticipate. Prezența la vot a fost de 48,41%, astfel 1.475.574 de persoane au ajuns la urnele de vot.

Irina Odobescu
19/07/2021
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii