Start cu stângul. „ȘANSĂ” și „RENAȘTERE” avertizate de CEC

Mihaela Cibotaru
25/10/2023
CEC

Partidele politice „ȘANSĂ” și „RENAȘTERE”, asociate cu ex-deputatul fugar Ilan Șor, urmează să corecteze rapoartele privind gestiunea financiară, care au fost completate eronat, conform deciziei de miercuri a Comisiei Electorale Centrale (CEC). Totodată, ambele partide au fost sancționate prin avertisment pentru utilizarea mijloacelor financiare, altele decât din contul cu mențiunea „Fond electoral”.

Potrivit CEC, cele două partide vor trebui să elimine din spațiul public, în termen de trei zile, materialele publicitare care nu corespund prevederilor Regulamentului privind modul de furnizare, distribuire și difuzare a publicității politice, electorale și a mesajelor de interes public.

În cadrul alegerilor locale generale din 5 noiembrie au avut dreptul de a participa 60 de partide politice din Republica Moldova. Peste 60 de mii de candidați au fost înregistrați pentru participare la următorul scrutin.

Mihaela Cibotaru
25/10/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii