Acaparare ilegala a conducerii Asociatiei Moldavos in Catalonia

25/04/2015

Stimata echipa a portalului Anticoruptie,va scrie una din fondatoarele asociatiei Moldavos en Cataluña, Angela Gliga. Vreau sa va povestesc cazul nostru, in speranta ca ne ve-ti ajuta. Cu doi ani in urma eu si inca doua femei am fondat asociatia data in Barcelona. De la bun inceput am stabilit ca functiile de contabil, secretar si presedinte sant nominale, le vom face prin rotatie pe rand pe toate. E greu la inceput  sa-i urnesti din loc pe conationalii nostri, nu am deschis nici cont bancar pentru ca nu era nevoe, nu avem venituri, totul se facea binevol, contribuia fiecare cu cat poate. Apoi ni s-au alaturat si alti membri. Totul bine si frumos pana cand intr-o zi am decis sa alegem pe altcineva presedinte, statutul prevede ca putem face, insa d-na Caraus care la moment e pesedinte la inceput a dat acordul, apoi s-a razgandit. În fine, istoria e lunga, ceea ce ne intereseaza pe noi e altceva.

In noembrie 22, a fost la Barcelona Liliana Palihovici cu campanie electorala, de tot ce tine: cazare, restaurante, intalnire cu cetatenii pana si vizita ei la parlamentul catalan s-a ocupat Caraus Natalia, cred ca d-na Palihovici nu s-a prezentat acolo ca persoana oficiala, in pofida faptului ca ne-a declarat de la bun inceput ca e in afara de orice politica, nu ne implicam in o miscare credem ca d-na Caraus s-a folosit de asociatie, pentru ca ea detine stampila si toate actele. Acum d-na  a pornit o campanie de denigrare contra noastra: Angela Gliga si Lucia Gortopan, chiar ne-a zis ca asociatia data este a ei si noi sa ne facem alta. Noi va putem trimitem semnaturile membrilor cu o scrisoare oficiala din posta noastra am vrea sa stim daca figureaza numele asociatiei ca beneficiar in urma campaniei electorale 2014 in darile de seama a PLDM-ului.

Pana acum activitatea asociatiei a constat din matinee, nu avem inca cont bancar, dar vrem sa alegem alt presedinte si sa punem lucrurie bine la punct pentru ca s-a marit asociatia. Cum am pus aceasta problema, dna a trimis un mesaj pe la toate ambasadele si alte organizatii prin care anunta ca noi vom fi eliminate din organizatie.  Atasam avizul respectiv.

 

Ne intrebam cum e posibil sa scrii asa ceva stiind ca in statut scrie ca asociatia e condusa de junta directiva formata din presedinte secretar si contabil?

Majoritatea membrilor sunt de partea noastra, insa ea nici nu vrea sa auda de adunare sau careva schimbari. Ne zice sa ne facem alta organizatie.

Am vrea sa stim care este legatura asociatiei noastre cu PLDM si daca aceasta formatiune politica s-a folosit in campania electorala de asociatia noastra?  Ca sa intelegem daca actiunile dnei Caraus sunt ghidate de o legatura cu acest partid sau e moftul ei de a folosi asociatia in alte scopuri decat cele prevazute de statut.

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Alte sesizări pentru Ministerul Justiției

25/04/2015

Comentarii