Am fost torturat în penitenciarul din Rezina, iar procurorii mușamalizează cazul

Victor Popovici
23/01/2019

Sunt un deținut care își ispășește pedeapsa în Penitenciarul nr.17 din Rezina. În septembrie 2018, am fost maltratat în bătăi, lovit cu pumnii și picioarele, de către ofițerul de serviciu, Vadim Ajder, maior de Justiție. S-a întâmplat la prânz, în timp ce eu împărțeam hrana deținuților aflați în celule. La 16 septembrie 2018, am depus o plângere în Procuratura Generală, care a transmis-o să se clarifice procurorilor din Rezina. Dar în acest oraș toți sunt între ei rude, cumetri, prieteni. Astfel plângerea mea a rămas uitată într-un sertar. 

În acest timp , Vadim Ajder a reușit să aranjeze totul în favoarea sa, au fost șterse înregistrările video, s-au făcut presiuni asupra martorilor. 

Adresez un mesaj către procurorul general, Dlui Harunjen, ca să fiu audiat de un procuror din Chișinău, care nu are interese în Rezina. Soția mea, care este însărcinată cu al treilea copil, este dispusă să vină cu copiii și să protesteze în Piața Marii Adunări Naționale. Nu vreau să se ajungă la aceasta, dar cum să fie apărată în acest caz demnitatea umană a unui om aflat în custodia statului?

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Alte sesizări pentru

Victor Popovici
23/01/2019

Comentarii