Am pierdut capacitatea de muncă în timpul serviciului, dar statul nu vrea să achite asigurarea obligatorie

Ivan Nurumbetov
11/04/2022

De mai mulți ani am o problemă cu justiția din Republica Moldova. Cazul e tangent cu Legea 288 din 2016 privind funcționarul public cu statut special, în care art. 38 prevede cazurile de încetare a raportului de serviciu a funcționarului public cu statut special. Eu nemijlocit am fost exclus din sistem conform articolului 38 litera E a legii menționate, după ce am pierdut capacitatea de muncă, aflându-mă în exercițiul funcției, iar statul în postura instanțelor judecătorești refuză achitarea de stat OBLIGATORIE pentru fiecare procent de pierdere a capacității  de muncă, conform articolului 67 al 4 al aceleiași  legi. Anexez decizia comisiei medico-militare. 

Statul refuză achitarea de stat OBLIGATORIE, motivând cumva că pentru creier nu se achită așa indemnizație, ceea ce contravine oricărei rațiuni și nemijlocit Constituției Republicii Moldova, mai exect a articolului 4 care face tangență cu Declarația Universală a Drepturilor Omului, care indică faptul nimeni nu este supus decât îngrădirilor stabilite de lege.

Statul e reprezentat de oameni și oamenii reprezintă statul Republica Moldova, trebuie să recunoaștem că, pe lângă mulți oameni onești și patrioți e reprezentat în multe funcții publice de oameni răutăcioși și puțin competenți și într-o mică parte chiar incompetenți și probabil că anume răutatea și abordarea negativă ne-a adus la faza la care suntem și aici e fără comentarii...

Și răutăcioșii și incompetenții vor face economii" pe orice, chiar și pe viața și sănătatea cetățenilor...și acești "economiști" , fac indiciu la acea parte din Consiliul Național Pentru Determinarea Dizabilității care "merge peste capuri" doar pentru interesul instituțional și probabil și personal.

Când la naiba va fi bine și țara asta micuță care demult merită o altă soartă și speranța apare înainte de fiecare electorală, care ulterior se transformă în indiferență ,cel mult până la următoarele alegeri și istoria iar se repetă, apoi iar se repetă și așa de zeci de ani...doar mă miră faptul "uitării" a unor funcționari, că pe lîngă legile expuse, în Republica Moldova mai există și Codul Penal care poate fi folosit pentru funcționarii publici, însă cei ce o încalcă de atâta timp, probabil că, deja se simt "imuni", deoarece dacă și au existat precedente ,ele au fost în mare parte pentru cei mai "neprieteni" și cu cei "egoiști"...dar dacă se va continua în același ritm ,va fi același rezultat... Trebuie de schimbat abordarea !!!... trebuie de făcut ca legea să acționeze...

Vă implor să mă ajutați să fac dreptate în cazul meu.

 

Investigaţii

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Alte sesizări pentru

Ivan Nurumbetov
11/04/2022

Comentarii