Au dat bani ca să mușamalizeze un accident de muncă

Inga Ciobanu
26/03/2019

Soțul meu, Nicolae Ciobanu, a  lucrart în compania de construcții „Intexbusinesscom„ în calitte de simplu constructor.  La 8 mai 2018,  Nicolae a căzut de la înălțimea de 7 metri. Medicii au făcut tot poibilul ca să-l salveze, dar soțul meu a decedat la două săprămâni pe patul de spital. Inițial, poliți a fost pornit un dosar penal, dar a fost suspendat pe motiv că ar fi vinovat Nicolae. Și Inspecția Muncii a investigat accidentul și a lăsat cazul fără examinare. Cineva mi- spus că cei de la conducerea companiei au plătit bani grei pentru a mușamaliza cazul și a-l face vinovat pe Nicolae.

Precizez că întreprinderea nu l-a asigurat pe soțul meu cu echipamentul necesar. Nu avea nici cască, nici centură de protecție, nici salopetă.

Fostul angajator al soțului meu mi-a promis că vor plăti o îndemnizație copilului, care a rămas fără tată la vârsta de doar doi ani. Dar pe urmă nici nu au vrut să discute cu mine. Acum muncesc din greu, spăl scările în blocurile de locuit, pentru a-i asigura micuțului cele necesare.

 

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Alte sesizări pentru

Inga Ciobanu
26/03/2019

Comentarii