Au trecut 4 luni de la decesul fiului nostru, iar ancheta bate pasul pe loc

Marin și Ludmila Botnaru
29/12/2018

Fiul nostru, Marius Botnaru, a decedat la Institutul Mamei și Copilului pe data de 28 august 2018, la vărsta de doar 12 ani. A ajuns acolo cu piciorușeșe sale, dar a fost scos desfigurat și fără viață peste câteva zile. Ultimele zile din viața lui Marius au fost o adevărată tortură pentru el din cauza atitudinii criminale a medicilor de acolo.

Am depus o plângere la poliție pentru malpraxis, dar până acum ancheta bate pasul pe loc. Au trecut patru luni, dar nu a fost interogat niciun martor. Ofițerul de urmărire penală ne-a declarat că nu poate să interogheze pe nimeni deoarece nu este gata expertiza. Experții de la Centrul de medicină legală au arătat cauzele morții lui Marius, dar nu s-a arătat din ce cauză s-a ajuns la așa stare.

Am protestat la Ministerul Sănătății. Secretarul de Stat, Boris Gâlcă, ne-a dat asigurări că va forma o comisie care va investiga obiectiv acest caz. În consecință, raportul acestei comisii conține mai multe erori și sunt redate situații care de fapt nu au avut loc.

Am mai depus o plângere la Ministerul Sănătății și am fost informați că până pe 20 decembrie vom avea un răspuns. Am venit din Germania special pentru acest răspuns. La 24 decembrie ni s-a comunicat că să venim după sărbătorile de iarnă.

Suntem siguri că dosarul se mușamalizează și se face tot posibilul pentru a-i scăpa basma curată pe medicii iresponsabili care ne-au băgat copilul în pământ. Nu ne rămâne decât să contactăm un expert din afara țării. Deja ne-am interesat și ni s-a spus că ne va costa cel puțin 8 mii de euro. Vom achita și acești bani, căci vrem să se facă dreptate lui Marius, iar cei vinovați să ajungă în închisoare și să nu mai omoare alți copii. Dar totuși, lucrează cineva în țara aceasta?

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Alte sesizări pentru

Marin și Ludmila Botnaru
29/12/2018

Comentarii