Ca să fii auzit și să ți se facă dreptate, trebuie să fii activist PDM

Alexandru Ganenco
14/02/2019

Am avut o afacere, un magazin de birotică, amplasat în demisolul unui bloc de pe strada Alecu Russo din Chișinău. Toate au fost bune până în 2010, când Aliona Berdilă a fost numită șefă a Direcției generale economie, reforme și relații patrimoniale a Primăriei Chișinău. Am avut ginionul ca Berdilă și soțul ei, Andrei Rusu, să locuiască chiar în blocul unde îmi desfășuram eu afacerea.

Rusu a pus ochiul pe încăperea arendată de mine pentru afacerea lui, consultanță în domeniul perfectării actelor pentru obținerea cetățeniei române. Am refuzat și de atunci a început calvarul pentru mine. Într-o zi, aproximativ cu șase ani în urmă, în magazin a intrat Andrei Rusu, care a început să țipe la mine, m-a lovit cu brutalitate, mi-a deteriorat marfa și mi-a spart sticla la vitrină. După ce a plecat, am avut nevoie de îngrijiri medicale, iar la Spitalul de urgență mi-au cusut o parte din ureche.

Am depus o cerere la poliție. Rusu a avut tupeul să depună și el cerere la poliție. Pe el l-au crezut, pe mine nu. Mi-au intentat dosar penal și am fost condamnat la 2 ani cu suspendare. Nu au ținut cont nici de înregistrarea audio din timpul conflictului, nici de certificatele medicale.

Iar Aliona Berdilă, prin relațiile sale de la Primărie, a avut grijă să-mi fie aplicate amenzi, ca în cele din urmă să falimentez.

Știu că Andrei Rusu este un activist al Partidului Democrat. Din această cauză l-au ascultat pe el. Dacă nu ar fi avut nimic cu partidul, mi se făcea dreptate.

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Alte sesizări pentru

Alexandru Ganenco
14/02/2019

Comentarii