De un an locuitorii străzilor Opt martie și Constructorilor de la Posta Veche au colectat o sumă mare de bani pentru instalarea sistemului de canalizare

14/07/2014

Locuitorii sectorului Poșta Veche din capitală sunt în așteptarea instalării sistemului de canalizare deja de 5 ani. Totul a început în iarna anului 2009, cînd locuitorii au remis o scrisoare colectivă primăriei, iar în scurt timp au primit un răspuns satisfăcător cu privire la începerea lucrărilor de instalare a sistemului de canalizare în vara anului 2011. Promisiunile edililor însă nu au fost îndeplinite, iar locuitorii au fost nevoiți să colecteze singuri fondurile necesare. Inițial, în primăvara anului 2013, fiecare familie a contribuit cu cîte 1500 de lei, pentru ca mai apoi să fie colectați încă cîte 900 de lei. Persoanele responsabile i-au asigurat pe locatari că insuficiența mijloacelor bănești va fi acoperită în totalitate de către primăria capitalei. Însă pînă la momentul actual problema nu a fost soluționată, iar autoritățile locale par să nu fie interesate de rezolvarea acesteia. Drept urmare, în zilele reci și ploioase un volum mare de deşeuri ajunge în rîul Bîc, poluînd și afectînd calitatea apei.

Victoria Dragan

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Alte sesizări pentru Primaria Orasului Chişinău

14/07/2014

Comentarii