Deținuții din penitenciare au devenit bancheri

Anonim
14/02/2021

În ultima perioadă de timp, foarte mulți cetățeni au căzut pradă escrocilor din penitenciare, care îi telefonează și se prezintă drept lucrători ai Moldincombank. Li se solicită date despre cardul pe care îl au cetățenii în posesie, după care sunt deposedați de toți banii de pe card. În timp ce Poliția luptă cu această problemă gravă de moment, angajații din penitenciare promovează noile tehnologii de escrocherie. Anume pentru asta sunt folosite la moment penitenciarele moldovenești din Bender, protecția fiind asigurată de către șefi din Administrația națională a penitenciarelor. E o schemă care aduce profit și este greu de depistat. Dar chiar de se depistează, nimeni nu este pedepsit.

Nu doar penitenciarele din Bender au deținuți - bancheri, dar și în P-3, P-6, P-11, P-13, P-15, P-16, P-17 și P-18 funcționează bine schema. Telefoanele de pe care se sună nu zboară la deținuți, dar sunt transmise condamnaților de către conducătorii instituțiilor nominalizate... Rog să investigați și să solicitați informații de la MAI și vă veți convinge câte plângeri de acest gen au fost înregistrate, în care nu pot fi depistați făptașii, care se află în siguranță, fiind protejați de justiție, în special în pușcăriile necontrolate din Bender. Dragi cetățeni, fiți vigilenți să nu cădeți pradă escrocilor și luați aminte, că lucrătorii băncilor nu telefonează pe viber și nu solicită prin telefon date despre card. Fiți precauți!

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Alte sesizări pentru

Anonim
14/02/2021

Comentarii