Ilegalitate comisă de reprezentaţii Ministerului Educaţiei şi DGETS în cazul conflictului dintre colectivul didactic şi directoarea desemnată Rodica Guţu

Parasca Evelina
02/06/2016

Azi, 02.06.2016,  în mod abuziv, fără prezentarea deciziei judecătoreşti de executare forţată, reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport, însoţiţi de executorul judecătoresc şi poliţişti, au spart  uşa biroului directorului din Liceul Teoretic "Dante Alighieri".

Timp de patru ore,  Nicolae Ghenciu – şeful secţiei resurse umane al Ministerului Educaţiei, a sprijinit uşa directorului într-un mod sfidător. Somat de profesori şi părinţi să prezinte mandatul său prin care este împuternicit de către ME să execute decizia CSM,  precum şi decizia judecătorească prin care se permite executarea forţată a deciziei, unicul răspuns al acestuia a fost  "am să vă arăt mai târziu".

"Despre acest personaj sunt multe de povestit: a fost demis de trei ori de către trei miniştri şi restabilit tot de atâtea ori, a reuşit să tergiverseze timp de ani de zile examinarea proceselor în instanţă ca să-şi prelungească „concediul" şi să încaseze sume enorme de la bugetul de stat şi altele de acest fel", a declarat Maia Sandu, când deținea funcția de ministru. (http://www.jurnal.md/ro/politic/2015/11/26/maia-sandu-veste-proasta-in-educatie-personajul-toxic-ghenciu-repus-in-functie-printr-o-decizie-judecatoreasca/)

Totodată, menţionăm faptul că ME până în prezent nu a răspuns la Petiţia din 18 aprilie 2016 a celor 959 părinţi semnatari care s-au solidarizat cu profesorii liceului, dat fiind faptul că doamna Guţu Rodica nu deţine o competenţă esenţială pentru un manager, şi anume, comunicarea eficientă cu angajaţii şi părinţii liceului. Chiar azi, solicitată să discute cu profesorii şi părinţii, Rodica Guţu le-a întors spatele.

 

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Alte sesizări pentru Ministerul Educației

Parasca Evelina
02/06/2016

Comentarii