La Regia Autosalubritate Chişinău înfloresc corupţia şi protecţionismul

Dorina B.
02/08/2021

Conducerea actuală a Regiei Autosalubritate Chişinău a pornit o adevărată horă a corupţiei şi cumătrismului la întreprindere. Actualul director, Dumitru Vulpe, şi-a adus o rudă, un cumnat, şi a făcut-o şef la Secţia debitori. Acesta este doar un caz.

În Secţia resurse umane, l-a angajat  pe tatăl său, fost jurist , iar acesta şi-a angajat fiica în aceeaşi secţie. El este şef, ea specialist. A facut totul, ca pe lângă salariul de 10 000 lei şi 20 % prima (прогресивка), să mai primească încă 30% din cele deja 12 000 de lei, pentru că verifică tabelele de pontaj şi încă 20 % pentru că le eliberează angajaţilor carnetele de muncă, aceste activităţi fiindu-i de bază, de fapt. Adică, incasează încă vreo 5000, poate mai mult, pentru lucrul plătit deja cu cele 10 000. Aceştea se numesc Andrei Conovali şi fiica lui Natalia.
Vulpe, în genere, işi bate joc de angajaţi, vorbeşte cu ei vulgar, etc. O parte din ei, l-au dat în judecată.
 

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Alte sesizări pentru

Dorina B.
02/08/2021

Comentarii