În Penitenciarul 13 deținuții sunt torturați

Alexandru Mursa
28/11/2018

Sunt deținut de mai mult timp în Penitenciarul nr.13, având statut de învinuit într-un dosar penal. Anterior am scris mai multe plângeri în care am reclamat condițiile de detenție. În loc să fie luate măsuru, administrația penitenciarului a pornit o advărată teroare împotriva mea. În special sunt persecutat de către Victor Muntean, șef-adjunct al Penitenciarului nr.13, Eugen Cornei, șeful secției operative, Ghenadie Bosîi, angajat în secția operativă, Tatiana Todiță, administratoarea blocului nr.1.Am fost preîntâmpinat că mă vor aduce la condiția de a-mi pune capăt zilelor.

Fără motive m-au aruncat în carceră și mi-au zis că doar așa voi termina de scris plângeri. Carcera reprezintă o celulă cu suprafața de 1m x 1,5 m. Deși temperatura acolo era de -5 C, am fost aruncat fără haine, într-o maletă și o pereche de pantaloni subțiri.

De fapt, în Penitenciarul nr.13 tortura fizică și psihică este la ea acasă. Nu demult am fost martorul unei scene de groază, când un tânăr deținut, nemaiputând îndura tratamentele inumane și degradante, după ce a fost adus dezbrăcat în carceră, și-a tăiat venele. Eu am strigat după ajutor, dar mi s-a răspuns batjocuritor ca să spun o ”molitvă” ca deținutul să moară mai repede. L-au dus la spital doar după ce și-a pierdut cunoștința din cauza pierderii de sânge.

Eu vreau să trăiesc, să revin în libertate, să-mi văd părinții, dar nu să mor aici.

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Alte sesizări pentru

Alexandru Mursa
28/11/2018

Comentarii