Ne-au luat şi iazul, şi peştele

Poeţică Aliona
14/07/2022

Cu 17 ani în urmă am luat în arendă de la Primăria Cobîlnea, raionul Şoldăneşti, un iaz. La început era o baltă delăsată şi împreună cu soţul am muncit mult ca să extindem iazul şi să-l aducem ls condiţii normale. Nu ne-a dat nimeni un ban, totul a fost din economiile noastre. Din banii noştri am cumpărat puiet de peşte. După ani când munca noastră a început să dea roade, iar în iaz s-au adunat vre-o 20 de tone de peşte, primăriţa din Cobîlnea a decis să profite. Deşi noi plăteam regulat pentru arendă, aceasta a organizat o licitaţi fără ca să ne anunţe, nu tocmai să ne invite şi pe noi. A organizat totul ca licitaţia să fie câştigată de o persoană din anturajul său.

Am cerut să ne permită cel puţin să scoatem peştele din iaz, pentru că este munca noastră, dar ne-a refuzat. Mai mult, în schemă au fost implicaţi şi poliţişti din anurajul primăriţei. Pe lângă faptul că am fost furaţi, am fost intimidaţi şi umiliţi. Ne-am adresat organelor de drept din raion, dar totul este muşamalizat. Am înţeles că la Şoldăneşti nu ne vom găsi dreptatea.

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Alte sesizări pentru

Poeţică Aliona
14/07/2022

Comentarii