Ne dorim disperat un concurs transparent, corect și democratic pentru funcția de director al Teatrului

Grup de actori Teatrul „Vasile Alecsandri” din Bălți
04/10/2023

Ne adresăm Centrului de Investigații Jurnalistice cu un mesaj de deznădejde, deoarece ministrul Culturii nu vrea să ne audă cuvântul și voința noastră, a colectivului. De trei ani Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți este condus de Onorina Burlac-Tănase, care este un bun gospodar, un conducător deștept, înțelept ce a început nu doar să repare și să reutileze teatrul în care plouă, în care s-a furat ca în codru, dar mai știe să mobilizeze și să motiveze colectivul, ne-a unit în cultură și artă, a organizat festivaluri, concursuri, a montat spectacole ș.a.m.d.

Am avut la timp salarii, premii, am început să scăpăm de hoții din teatru. Însă Ministerul Culturii, d-nii Prodan și secretarul său Chistol, au început să organizeze concursuri de angajare a directorului nostru unul după altul, schimbând comisii de concurs doar pentru a-și alege omul lor, în așa mod procedura de vânzare-cumpărare a postului de director pentru teatrul din Bălți transformându-se într-o farsă, târg murdar, iar în ajunul concursului au început o campanie de denigrare a O.Burlac-Tănase.

Ne dorim un concurs transparent, corect și democratic. Ne este rușine de ce se întâmplă la Ministerul Culturii. Rușine că acest procedeu mârșav este folosit și față de alți directori de instituții de cultură din republică. Cum să scăpăm de concursuri trucate, de minciună, de mârșăvie? Poate Dvs. ne ajutați cumva... Vă mulțumim! Să știți, suntem deja manipulați, avertizați să închidem gura. Respect echipei de jurnaliști!

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Alte sesizări pentru

Grup de actori Teatrul „Vasile Alecsandri” din Bălți
04/10/2023

Comentarii