Primarul din partea partidului Șor al satului Clișova, Orhei, face presiuni asupra agenților economici

Anonim
25/05/2021

Primarul din partea partidului Șor din satul Clișova, raionul Orhei, Victor Coniuc, face presiuni asupra noastră ca agent economic. Eu administrez zona de pescuit și agrement Fishing Park Clișova. Recent am nivelat drumul de acces către baltă, am instalat poduri, am săpat șanțuri pentru scurgerea apei, pe o distanță de 2.2 km. Am venit cu demers la primarie pe 2 aprilie și nu am primit nici un răspuns, așa dar am făcut prima etapă (fără varianta albă), fără permisiunea primăriei.

Anul trecut, la fel, am venit cu demers, însă primăria a refuzat precum că nu există denumirea de Fishing Park înregistrata oficial, iar anul acesta am depus demers în scopul construcției drumului de acces către terenurile agricole.

Primarul a anexat la chemarea în judecata decizia de anul trecut, care spunea că respinge intenția. Cea de anul acesta nu a fost discutată de consiliu, respectiv după trecerea a 30 zile avem dreptul să ducem la bun sfîrțit ce am început.

Primarul a chemat Ecologia pentru că am tăiat nițte puieți și tufe de măcieși de pe marginea drumului, iar șeful de la Ecologie, Mihalaș, a venit în teren și a rămas plăcut suprins de acțiunile întreprinse, refuzând demersul primarului. spunându-i să nu mai deranjeze cu prostii.

Acum primarul ne-a dat în judecată, fiind chemați la sectorist, precum că am instalat podurile pe drumul primăriei fără permisiune.

Consider că vom câștiga judecata, pentru că vrem să facem drumul nu doar pentru noi, dar și pentru cei 200 de proprietari de terenuri care merg pe același drum. În plus, avem în fiecare weekend cate 200 pescari, 90% din Chișinău, și e foarte problematic pe timp de ploaie să mergi către iaz. Acum chiar dacă nu am pus încă pietriș, drumul e mai accesibil, la câteva ore după ploaie, pentru că are scurgeri, unghi corect, șanțuri laterale, poduri ți e mai înalt ca terenul din jur.

P.S. Primarul nu vine la muncă, fiind din alt sat, vine de maxim 2 ori pe săptămână, dacă veniți, slabe șanse să aveți cu cine discuta. Pe lângă asta, nu are studii superioare, ci doar 9 clase, respectiv, nu are dreptul să ocupe funcția de primar.

Vă rugăm din suflet să investigați acest caz și să putem să ne apărăm dreăturile și să activăm în sat, să putem face mai multe lucruri bune pentru oameni. 

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Alte sesizări pentru

Anonim
25/05/2021

Comentarii