Resurse administrative utilizate abuziv în campania electorală locală la Vadul lui Vodă

Un grup de locuitori Orașul Vadul lui Vodă
14/11/2023

Timp de 20 de ani în orașul  Vadul lui Vodă funcția de primar a fost exercitată de candidatul PSRM Iuri Onofriiciuc. În campania pentru alegerile locale 2023, acesta a utilizat resursele administrative la maxim, făcând adunări ascunse cu angajații instituțiilor publice (întreprinderi, grădinița-creșă Ghiocel nr. 190) alături de reprezentanții PSRM. Membrii din echipa acestuia le propun locuitorilor în schimbul unei injecții gratuite ori plombe pentru dinți gratuită să își ofere votul pentru el.

La data de 8 noiembrie, de hramul orașului acesta a vorbit de pe scenă și a fost felicitat de către toți invitații, inclusiv de primarul interimar Ludmila Chetrari care i-o urat succes în turul II. Invitații Zebra Show și Gabriel Nebunu deschis au zis cuvinte de susținere pentru primar și că este cel mai bun primar posibil pentru localitate. Când era filmat în timpul adunărilor cu cetățenii, dl Onofriiciuc a sesizat fals poliția, și nu a fost taxat pentru asta, la fel, din motive că poliția îl favorizează.

Menționăm că primarul interimar Ludmila Chetrari este secretara consiliului local și totodată președinte Consiliului Electoral de Circumscripție. Aceasta a participat activ la toate adunările organizate de alți concurenți electorali unde apăra deschis pe Iuri Onofriiciuc și echipa acestuia, atacând alți candidați și echipele acestora.

În ziua tăcerii, unul dintre consilierii de pe lista PSRM a făcut deschis agitație electorală postând pe profil îndemn de vot. Totodată, consilierii de pe listă și chiar și candidatul Onofriiciuc circulau toată ziua lângă secțiile de vot și îndemnau deschis oamenii să voteze ,,steluța''. Nimeni nu le-a făcut observație din BESV-uri, fiind oameni loiali regimului de 20 de ani. La toate contestațiile depuse către CECE II și CECE I, nu am primit niciun răspuns pozitiv, invocându-se că sunt insuficiente probe, fie doar parțial admise. Codul Electoral este călcat în picioare și drepturile democratice ale cetățenilor pentru candidatul PSRM.

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Alte sesizări pentru

Un grup de locuitori Orașul Vadul lui Vodă
14/11/2023

Comentarii