Societatea invalizor găzduită într-o clădire avariată. Primăria a dat bani, dar reparație nu s-a făcut

28/11/2018

Societatea invalizilor din Moldova activează în condiții îngrozitoare într-o clădire avariată de pe strada Cojocarilor 9. Tavanul a căzut în mai multe birouri, pereții sunt acoperiți de mucegai, ușile nu se închid după ce s-au umflat din cauza umezelii. Primăria a alocat fonduri încă în 2017 pentru reparația clădirii, însă firma care a câștigat licitația nu și-a onorat obligațiunile. La începutul lunii februarie 2018, ei au demolat acoperișul, iar până în prezent nu a fost construit alt acoperiș. Ploile și zăpezile au avariat clădirea.

Societatea a avut anterior în proprietate un sediu pe strada Pan Halipa nr.2 din Chișinău. În 2006, când a fost reconstruit Complexul memorial ”Eternitate”, sediul nosru a fost demolat și ni s-a promis un alt sediu, pe strada Cojocarilor 9. Atunci ni s-a promis că se va face reparația capitală, după care imobilul va fi transmis în proprietatea Societății invalizilor. Până în prezent acest lucru nu a fost făcut.

Din câte cunoaștem, Primăria Chișinău a alocat pentru reparația clădirii de pe strada Cojocarilor 9 suma de 4,3 milioane de lei. Reparație nu s-a făcut. Interesant, ce s-a făcut cu banii?

 

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Alte sesizări pentru

28/11/2018

Comentarii