Autoritățile închid ochii la încălcărea drepturilor noastre, pentru că sunt corupte

Anonim
14/09/2016

Vă rog, să interveniţi şi să mă ajutaţi, întrucât nu mai fac faţă situaţiei şi corupţiei de care dau dovadă organele statului și cu care mă confrunt în raport cu spălătoria, şi mai nou, şi terasa Total Wash, amplasată pe str. Alba-Iulia nr. 19, Buiucani, mun. Chişinău. Deşi a fost construită fără acordul nostru, a vecinilor direct afectaţi de ea şi a fost construită până în limita terenurilor noastre, această spălătorie spală câte 4 maşini în acelaş timp, deşi a fost autorizată pentru spălarea unei singure (autorizarea se face în raport cu distanţă vis-a-vis de locuinţe). Am sesizat mai multe organe, printre care şi poliţia, care are obligaţia de a constata faptele. Chiar în momentul când era prezentă poliția la faţă locului, acolo se spălau 3 maşini şi le-am cerut să constate acest lucru şi că au angajaţi fără acte şi peste numărul permis conform autorizaţiei (acest lucru afectîndu-ne din punct de vedere al nesiguranţei, întrucât au fost conflicte cu aceşti angajaţi şi au un comportament agresiv vis-a-vis de noi, fiind influentați de patron). Totuși poliţia nu şi-a îndeplinit obligaţia. Deşi, neoficial, recunoaște că întradevăr e abatere, în răspunsurile oficiale primite de la poliție mi se comunică că de fapt nu e. Aceeaşi situaţie e şi cu Centrul municipal de sănătate publică şi Inspectoratul Ecologic. Din primăvară tot acolo funcţionează deja şi o terasă, care depăşeşte cu mult programul stabilit de Pretură. Uneori (destul de frecvent) se ţin petreceri zgomotoase până în zorii zilei, iar când nu se ţin petreceri se execută lucrări de construcţie/reparaţii (gen lucrări de percuţie, sudură etc) până târziu după miezul nopţii. Am sesizat de multiple ori poliţia pe acest subiect, şi, ce credeţi ?! Tot eu risc să plătesc o amendă pentru un apel (cică) fals, întrucât patronii reuşesc să se „înţeleagă” cu poliţia. Pe lângă acestea, terasă funcţionează din luna aprilie-mai fără a avea autorizaţie în acest sens. Terenul adiacent luat de la Primărie pentru amenajare şi întreţinere a fost amenajat ca parcare. Conform actelor, se permite parcarea a 3 maşini – în realitate, însă, staţionează o mulţime de maşini şi blochează chiar şi trotuarul pentru pietoni şi parţial partea carosabilă de pe Alba-Iulia. Nu mai pomenesc de publicitate amplasată pe spaţiul public fără nici o autorizaţie şi altele ''mărunte". Pe fondul acestui conflict am fost ameninţată cu moartea, şantajată şi altele de "n" ori. Oare în această ţară, chiar toate sunt de-a-n doaselea, chiar nu mai există justiţie şi cel ce are bani poate face orice îl bate capul?! Vă rog să mă ajutaţi, vă rog să interveniţi!

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe aceeași platformă și o va trata în condiții egale.​

 

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Alte sesizări pentru

Anonim
14/09/2016

Comentarii