De mulți ani noi vorbim despre corupția din Primăria și Consiliul Municipal Hîncești (CMH). Mereu, în legătură cu acest fapt, am adus exemple care atestau implicarea primarului Alexandru Botnari în administrarea păguboasă a banului public și proprietății municipale. Anterior, nu o singură dată, am adus în vizorul opiniei publice anumite scheme de corupție, pe care le-am descris amănunțit și am prezentat inclusiv probe în acest sens.
Trebuie să remarcăm că, în tot acest tablou sumbru, o pondere aparte este deținută de schemele care țin de domeniul funciar, cu terenuri proprietatea orașului. De fapt, ar fi cam exagerat să le numim scheme. În realitate aceste combinații sunt aranjamente primitive, liniare, am spune mai mult obraznice. Mai jos, foarte succint, vă prezentăm rezultatele unei investigații efectuate cu puteri proprii, fără autorități, practic din surse publice deschise. Dacă până acum noi am vorbit despre cazuri separate de acaparare a bunurilor funciare publice, de această dată am încercat să acoperim cronologic toata durata mandatelor lui Botnari. În textul ce urmează am menționat doar perioada din istoricul unui sau altui bun imobil în care Botnari se developa cu interesul propriu.
La cea mai simplă analiză, de fiecare dată, direct sau indirect ies la suprafață numele Botnari și ale anturajul său. De fiecare dată în aceste situații se poate susține că aceștia sunt în realitate beneficiarii finali ai tranzacțiilor cu pământurile orașului. Astfel, dacă analizăm documentele și informația disponibilă, atunci se observă că în marea majoritate a acestor tranzacții pe larg au fost folosite cu titlu de interpuși persoane fizice din anturajul familiei Botnari, dar și firme intermediare, cu sau fără participarea familiei Botnari în capitalul social. Totodată, avem și multiple cazuri când terenurile, fără careva artificii, au trecut direct prin mâna lui Alexandru Botnari junior, fiul primarului.
Trebuie să menționăm că puține din aceste terenuri au rămas până în prezent în posesia lui Botnari. De regulă, acționa ca un veritabil agent imobiliar. Astfel, numele lui, precum și interesul său, apăreau în schemă la etapa când terenul proaspăt format se instraina de la primărie, fie în faza ulterioră, atunci când figuranții tranzacționau pe piața liberă terenurile dobândite de la municipalitate prin acest mod.
Oricum, în toate cazurile aceste terenuri se înstrăinau (vindeau) foarte și foarte rapid. Scopul era unul cât se poate de simplu: din Registrul Bunurilor Imobile (RBI) trebuia să dispară orice conexiune directă dintre terenurile respective și numele Botnari. Doi, posibilitatea de a returna proprietatea orașului urma să fie redusă la zero. Pe lângă asta, prin multiple proceduri viciate se dorea să complice la maximum urmărirea istoricului bunului imobil. Astfel, avem exemple în care terenurile erau vândute și de trei ori într-o lună. În toate aceste cazuri se încerca să se creeze o aparență de respectare a legii. Cu toate astea, sunt cazuri când se apela direct la fals în acte sau în mod deschis ignorau normelor legale. Cele susținute le vom exemplifica în cele ce urmează. Citiți și faceți concluzii singuri.
Începem cu strada ce poartă numele tatălui primarului – ”Chiril Botnari”.
Teren public, situat în vecinatatea întreprinderii moldo-ruse ,,Ciamor” SRL, pentru construcția unui hipermarket, str. Chiril Botnari f/n; nr. cadastral 5301206.1092.
La data de 16.03.2007 Consiliul orășenesc adoptă decizia de vânzare a acestui teren. La 30.10.2007, comisia de licitație, în cadrul unei proceduri cu un singur participant (negocieri directe), adoptă decizia de vânzare a lotului la prețul normativ, tot el prețul inițial, de 2 668 308 lei. Fără nici măcar un pas, fără nicio majorare. Câștigătoare este declarată SRL ,,Hîncu-SV”. Dacă lăsăm la o parte aparențele de legalitate, ce avem noi de fapt în acest caz?
Botnari, tot el președintele comisiei de licitație, în cadrul unei proceduri de licitație cu un singur participant negociază direct cu angajatul primăriei/șoferul său, Covaș Gheorghe, prețul de vânzare a 3 ha de teren sub construcții. Îl declară câștigător, semnează cu el contract de vânzare-cumpărare prin care îi acordă pentru 75% din cost, pentru un termen de 10 ani, achitare în rate! Da, da, nu am greșit, administratorul, dar și acționarul majoritar (51,96%) al SRL ,,Hîncu-SV”, era nimeni altul decât Covaș Gheorghe, fostul său șofer.
Pentru a înțelege cât venit a ratat orașul doar din această schemă vă dăm următoare info. După ce Alexandru Botnari, pardon, Covaș Gheorghe a intrat în posesia acestui teren, primarul brusc a început să caute investitorii pentru oraș. Dânsul reușește să convingă ”L#####a” SRL, căreia Botnari, pardon Covaș Gheorghe, îi vinde 0,3642 ha (nr. cadastral 5301206.1330), formați prin separație din 3 ha, la prețul de 1 833 939,50 lei. Iar acum, faceți un simplu calcul. Dacă doar pentru 12% din 3 ha, Botnari, pardon, Covaș a obținut acest preț, cât valorau în realitate cele 3 ha, pentru care Primăria a obținut, vă reamintim, doar 2 688 308 lei.
Fără să cunoaștem cauzele economice reale, dar bănuind că nu în ultimul rând în legătură cu implicarea ”Hîncu-SV” SRL în această schemă, ultima a fost lichidată. Nu înainte însă ca, în procesul de lichidare, activele rămase să ajungă la o firmă în care familia Botnari deține cotă-parte. Ultima, rapid, din cele 3 ha rămase vinde altor doi investitori, unul cu suprafața de 0,0443 ha (nr. cadastral 5301206.1329) ”B#####i” SRL și altele două, 1,3148 ha (nr. cadastral 5301206.1092) și 1,2767 ha (nr. cadastral 5301206.1576) ”K#K GRUP Company” SRL.
Cortina trasă, ”Hîncu-SV” SRL este lichidată, iar 3 ha de teren orășenesc au ajuns în proprietate privată. Estimativ, numai din vânzarea acestor 3 ha orașul a pierdut nu mai puțin 13 272 642 lei, la acel timp.
Alt teren. Str. Chișinăului 28/B; 0,091 ha; teren pentru construcții; nr. cadastral - 5301206.1032.
La data de 26.07.2006 Primăria obține înregistrarea acestui teren în LIPSA unei decizii a Consiliului orășenesc Hîncești. În subcapitolul II pct. 2.1 al extrasului din RBI este indicată o dicizie care nu are nimic comun cu formarea acestui teren. În atare circumstanțe înregistrarea se consideră ilegală. Ce mai contează însă, dacă Primăria în mai puțin de trei luni îl vinde companiei în care familia Botnari are cotă parte. Aceasta, la rândul său, mai târziu îl vinde către ”Alexolprim” SRL. Atenție, în continuare des va apărea firmă ”Alexolprim” SRL, întreprinderea unde fondatori sunt soția și fiul primarului, ambii deținatori a câte 50% din capitalul social.
Alt teren. Str. Chișinăului f/n; 0,059 ha; teren pentru construcții; nr. cadastral - 5301206.1750.
Același Covaș Gheorghe, pe care între timp Botnari la avansat în funcție, de la șofer - la șef al Î.M ”Regia ARA”, cumpără un imobil nefinalizat pe un teren de 0,0269 ha. Primăria mai formează, tot aici, un teren public cu 0,0323 ha. Covaș Gheorghe cumpără și acest teren, le comasează pe ambele și îl vinde ”Alexolprim” S.R.L. Cum n-ai da, tot la primar ajunge. Apropo, ”Alexolprim” SRL are deja un antecontract cu investitorul ,,L#####a” SRL.
Str. Chișinăului 18; 0,0727 ha; teren pentru construcții ; nr. cadastral - 5301204.002, cafenea ,,MSM”.
La moment, acest teren este în proprietatea companiei în care familia Botnari deține cotă-parte. Nu vom exprima careva obiecții, deoarece s-a intrat în posesie lui înainte ca Botnari să devină primar. Ceea ce îl deosebește de celelalte este faptul că acest teren este unicul în acest sens și se pare că terenul respectiv reprezintă punctul de pornire pentru poftele sale imobiliare.
Alt teren. Str. Chișinăului f/n; 0,0688 ha; teren pentru construcții; nr. cadastral 5301204.1334.
La data de 12.01.2018, primarul Alexandru Botnari semnează cu fiul, Alexandru Botnari junior, un contract de arendă pe 20 de ani, pentru 0,01 ha din acest teren. Indiferent de proceduri, legea interzice așa ceva. Este conflict de interese clar. Dar cum funcționează legea în cazul lui Botnari, vedeți următorul teren.
Alt teren, în ,,Parc”; 30,0685 ha; nr. cadastral 5301205.997.
La 12.01.2018, primarul semnează cu fiul un contract de arendă a10 ari din suprafața acestui teren, pe un termen de 25 ani. Ilegal, ca și în cazul precedent. Doar că, pe data asta ANI-ul constată conflictul de interese și emite actul prin care interzice lui Botnari să ocupe funcții publice timp de 3 ani. Cum era și de așteptat, ultimul merge în judecată și ... câștigă în toate trei instanțe. Actul este anulat. Cum a fost posibil așa ceva ,,dragă justiție”? Toți cetățenii acestei țări cunosc răspunsul.
Alt teren. Vizavi de Primărie; Str. Mihalcea Hîncu f/n; 0,03 ha; teren pentru construcții; nr. cadastral - 5301205.967.
În procesul de delimitare, între Primărie și Consiliul Raional, acest teren a fost mărul discordiei cîțiva ani. Până la urmă a avut câștig de cauză Primăria, care în câteva luni după înregistrare l-a vândut lui ... Botnari Alexandru junior.
Continuăm cu loturile de casă pentru familiile nou formate.
La începutul 2024 ”în rând” la Primărie erau 861 de familii. În pofida faptului că, anterior, au fost formate și ”distribuite” două masive mari în zonele ,,Parc” și ,,Budăi”, rîndul nu se micșorează. De ce? Noi am vorbit și am scris mult că loturile au fost distribuite în mod ilegal. Există o întrebare, care public am adresat-o primarului de mai mute ori, dar așa și nu am obținut răspuns. Cum a fost posibil ca loturile să fie atribuite celor care târguiesc cu ele, iar cei care cu adevărat se construiesc să fie nevoiți să le cumpere?! La Hînceși există o adevărată piață secundară unde se comercializează aceste loturi. Mai jos, vedeți cum Botnari ”a luptat cu fenomenul”.
Zona ,,Parc”; teren pentru casă de locuit individuală; 0,0626 ha; nr. cadastral - 5301109.101.
Primăria a format prin separare de la masivul ”Parc” și înregistrat acest teren la 23.07.2009. La doar câteva luni distanță, îl vinde lui... Alexandru Botnari junior, care în scurt timp îl înstrăinează. Numai după asta, primăria pornește procedura de formare a celorlalte loturi din ,,Parc”.
Zona ”Parc”; teren pentru casă de locuit individuală; 0,06 ha; nr. cadastral – 5301109.178.
La 14.01.2014, Primăria și CMH ,,repartizează” GRATUIT acest lot unei familii (G.I.N. și G.A.I.). În 21 de zile familia în cauză îl vinde lui M.G.D., care ”accidental” este prietenul de copilărie a lui Botnari Alexandru junior. La rândul său, M.G.D. , în 19 zile vinde terenul familiei lui M.R., care... spală mașini la spălătoria familiei Botnari. Nici M. R. nu a construit pe acest teren. Nu, el a vândut sectorul lui... ”Alexolprim” S.R.L, unde, vă reamintesc, fondatorii sunt soția și fiul primarului. Gata, terenul obținut gratuit de la primărie este spălat, curat, pregătit de valorificare. Zis și făcut: ,,Alexolprim” S.R.L în 10 zile îl vinde unui investitor.
Zona ”Parc”; teren pentru casă de locuit individuală; 0,06 ha; nr. cadastral 5301109.179.
La 18.11.2014 Primăria și CMH, GRATUIT ,,repartizează” acest teren familiei E.V. cu soția, care... este rudă apropiată cu Botnari primarul. Prin coincidența probabil și E.V. are relații contractuale cu spălătoria familiei Botnari (fost arendaș). Exact în 30 de zile de la inregistrare, E.V. vinde lotul, deja cunoscutulu M.G.D. Mai departe schema-i cunoscută. M.G.D, îl vinde lui M.R. , acesta în 23 de zile îl vinde lui ,,Alexolprim” S.R.L., care la rândul său, în 10 zile, îl vinde unui investitor. ,,Концы в воду”.
Zona ”Parc”; teren pentru casă de locuit individuală; 0,06 ha; nr. cadastral 5301109.180.
Acest teren, la 18.11.2023, primăria și CMH îl ,,repartizează” GRATUIT unei familii nou formate, de la care îl cumpără, nimeni altul, decât Alexandru Botnari junior, care îl ,,vinde” la ,,Alexolprim” SRL, de unde rapid este vândut unui investitor.
Întrebare către Botnari primarul. Este adevărat că doar pentru aceste trei loturi, amplasate în cel mai bun loc din ”Parc”, ,,repartizate” GRATUIT de primărie și CMH, ajunse prin intermediul unor interpuși la ,,Alexolprim” S.R.L ați încasat peste 1 650 000 lei? Noi știm răspunsul, dar întrebăm pentru hînceșteni.
12.13.14. Zona ”Parc”; trei terenuri, a câte 0,02 ha; nr. cadastrale 5301109.197, 5301109.198, 5301109.199; pentru construcții.
Istoria cu aceste trei terenuri chiar este o gainarie adevărată. Pentru ce se formează ele unul lângă altul, intrun masiv, unde de jur imprejur sunt doar loturi pentru case? De ce primarul și CMH le-au scos de vânzare în condițiile în care ,,rândul” este enorm?
Răspunsul este simplu. Două dintre ele, cu nr. cadastrale 5301109.198 și 5301109.197 sunt cumpărate de M.G.D, care le ,,vinde” lui M.R, care le ,,vinde” la ,,Alexolprim” SRL, care le înstrăinează în final. Cu al treilea teren, nr. cadastral 5301109.199, nu se mai complică cu intermediarii și Primăria îl ,,vinde” direct lui Alexandru Botnari junior, care îl ,,vinde” la ,,Alexolprim” SRL, care îl tranzacționează și pe acesta.
Dom’primar, nu ați dori să ne ziceți cât a încăsat orașul din vânzare acestor trei loturi și cât a încăsat ,,Alexolprim” SRL?
A fost cândva în oraș un agent economic, în popor numit ,,Gazovoe Hoziaistvo”.
Asemeni altor multe a falimentat odată cu noile vremuri, dar a rămas cu ceva prețios la bilanț - 2,3286 ha de teren sub construcții (nr. cadastral 5301107.001). Prin 2008, cu drepturi legale asupra acestui bun erau cel puțin 5 agenți economici și câteva persoane fizice. Printre deținatorii de teren se regăsea și Primăria cu 28.06%, care proporțional deținea și o cotă în aceste 2,3286 ha. Mulți și-au pierdut somnul cu gândul la aceste hectare.
Prin 2008 s-a început ”divorțul” sau procesul de partajare a proprietății acestui agent economic, la care evident a participat și Primăria. Urmarea unui proces de durata de transmiteri, schimbări, vânzări, donații, determinări a cotelor-părți, sechestre s.a, în final, printre cei fericiți au ajuns o persoana fizică, un agent economic și... Alexandru Botnari junior, cu 44,13% teren (1,03 ha din 2,3286 ha). Menționăm că, inițial, dânsul nu era printre pretendenți. Mai departe schema se realizează rapid. Alexandru Botnari junior donează 1,03 ha ”Alexolprim” S.R.L, care în 13 zile îl vinde companiei în care familia Botnari deține cotă-parte. Unde este ascuns interesul edilului, ve-ți întreba? Răspunsul vi-l oferim sub formă de întrebări.
A participat Botnari primarul la procesul de repartizare a terenului public (28,06%) ca și teren aferent pentru posesorii de cote-părți, printre care a apărut și Botnari fiul? Care au fost părțile semnatare ale contractelor de vânzare-cumpărare? Și, urmare a acestui proces, unde au dispărut 4,26% (0,1 ha), bănuim noi, teren public?! Așa, precum se vede din extrasul RBI.
Nr. cadastral 530111,001; 10,678 ha din fondul de rezervă a Primăriei
Una dintre cele mai cinice scheme efectuată de Botnari&Co este schema cu 10,678 ha din fondul de rezervă a primăriei, (nr. cadastral 530111.001) amplasat lângă Centru de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități din Hîncești. În doi pași, 1,0969 ha ajung în posesia lui R.M. Da, este acel R.M., care spălând mașini la spălătoria familiei Botnari și-a realizat aici, la noi acasă, ”visul american”. A devenit un mare latifundiar în orașul nostru.
Specificul acestui caz este că înstrăinarea celui de-al doilea teren s-a produs cu fals în acte. Lăcomia le-a jucat festa, nu s-au mai obosit să mimeze o procedură legală. Despre asta s-a scris pe FB, pagina Grigore Cobzac. Despre asta a scris în două investigații și RISE Moldova. Din câte cunoaștem există și o urmărire penală, ba chiar s-a efectuat și o percheziție de către organele de drept. Mai pe scurt, rău de tot s-au ”stresat” toți care au avut tangență cu cazul. Așa de tare s-au speriat, că ”proprietarul” R.M., rapid a reformat din două terenuri cu pricina - (0,6096 ha+0,49 ha) 1,0969 ha,¬ trei- (0,6096+0,4083+,0,817 ha), pe care, utilizând schema celor trei cumpărători-vânzători, le-a instrăinat. Nu departe, tot la cei de-ai casei, dar ce mai contrează, terenurile sunt pierdute pentru oraș. Numai după ce și-au tras lor bucățile cele mai bune din masivul inițial (10,678 ha), din ceea ce a rămas au format sectoare pentru cei din ”rând” de la primărie. De fapt, această istorie sa început pe timpul statului capturat, când Plahotniuc decidea tot în țară, iar Botnari era vicepreședintele lui la PDM. Da, dar această istorie continuă și în prezent.
Ca să ne dăm seama de amploarea la ceea ce a fost ratat printro administrare defectuoasă a fondului funciar orășenesc, vreau să vă aduc drept exemplu o situație din altă localitate similară orașului nostru. Cu vreo trei ani în urmă în presă a rulat o știre. Primăria Strășeni a reușit să vândă un ar (0,01 ha) din centrul orașului cu peste 600 000 lei! Doar pentru un ar au obținut așa preț! Lucru posibil, dacă nu se viciază/mimează/încalcă procedurile legale.
Toate aceste cazuri descrise, în care Botnari&Co s-au pricopsit cu terenurile orașului, le-am identificat nu grație unei analize sistemice a tuturor tranzacțiilor cu terenuri efectuate de Primărie și CMH. Nu, am mers doar pe vârfuri, fără autorități, amatoricește. Noi rămânem în continuare cu ferma convingere că nu numai în situațiile expuse, dar pentru toate tranzacțiile funciare din Primărie este necesară o anchetă amplă. Una penală.
Cum a fost posibilă realizarea tuturor acestor episoade de îmbogățire a acestui grup pe seama orașului?! De ce acest ”conveier” de deposedare a orașului de pământ a funcționat nestingherit pe parcursul tuturor mandatelor lui Botnari?! Mai mult, de ce aceste scheme funcționează în continuare, iar organele care sunt obligate să intervină și să sancționeze ilegalitățile se fac în continuare că plouă?!
Unica explicație este corupția. Aceasta pe parcursul anilor bântuie ca la dânsa acasă în primăria Hîncești și a devenit covârșitoare nu doar pentru această instituție, dar este transpusă peste tot orașul printr-o rețea mai largă care cuprinde figuranți din administrația locală, servicii desconcentrate, organe de drept și judiciar, toate sub acoperire politică.
Anterior, așa precum se cunoaște, în perioada ”statului capturat” această acoperire era asigurată de însuși Botnari, prin poziția deținută de vicepreședinte al PDM, care în timpul lui Plahotniuc exercita controlul plenar asupra tuturor executorilor implicați în aceste scheme. De la funcționari subordonați din cadrul primăriei și membrii comisiei de licitații, până la notari ai casei, registratori din cadru OCS (în prezent, ASP) și, în caz de necesitate, actori din judiciar. Iar această rețea de participanți, instigatori, complici sau organizatori, este cimentată puternic de faptele ilegale săvârșite, interese materiale consistente și dorința de a evita cu tot înadinsul răspunderea.
Atunci când PAS a obținut mandatul popular prin promisiunea de a combate corupția, așteptările legitime ale oamenilor, în mod firesc, au fost legate nu doar de încetarea nedreptăților, dar și de tragerea la răspundere a celor implicați. Doar că, schemele cu pământul orașului și implicit nedreptățile au continuat, chiar dacă simbolul statului capturat și-a luat avionul spre insule mediteraniene. Sentimentul de dezamăgire a fost aprofundat atunci când figuranții nu doar că nu au suportat vreo consecință legală, dar au rămas în continuare toți, bine-mersi, în funcții administrative și de decizie.
Întrebarea este retorică: cine le-a asigurat lor acoperirea politică ultimii patru ani?! Mereu am susținut că lupta cu flagelul corupției se declară ușor de la tribune mari, însă adevăratul test de consecvență în combaterea acestei stricăciuni trebuie trecut la nivel local, acolo unde aproape fiecare membru din comunitate se cunoaște, iar relațiile interumane sunt atât de strânse încât, mai devreme sau mai târziu, trebuie să pui punctul pe i. Sau spui lucrurilor pe nume și faci ceea ce ai promis, sau te vezi ”constrâns” să închizi ochii și să tolerezi în continuare abaterile, abuzul și nedreptatea.
Pentru conducerea actuală PAS din raion nici cel puțin această cumpănă nu este valabilă. Or, atribuirea și deținerea ilegală a unor terenuri în zona ”Parc” rudei ”fruntașei” și implicarea sa în comerțul cu funcții publice nu este secret nici pentru cei din această organizație, nici pentru funcționarii locali. Ați remarcat în toată această perioadă vreo declarație, luare de atitudine, acțiune publică din partea lor care să critice dezastrul în domeniul administrării proprietății funciare și să promoveze toleranța zero față de corupția din primăria Hîncești?! Nu căutați, deoarece nu ve-ți găsi niciuna.
Între dânșii, cel puțin până nu demult, relațiile au fost marcate de o armonie și o înțelegere totală. Serviciile desconcentrate din teritoriu, instituții cu atribuții de inspecție, înregistrare, autorizare și monitorizare, toate controlate politic de fruntașa actuala PAS din raion, nu s-au ”îmbulzit” să contracareze activitățile ilegale practicate de această administrație. Dimpotrivă, i-au asigurat confortul pentru realizarea poftelor, inclusiv în multiplele situații când au fost sesizate. În acest sens putem prezenta mai multe probe scrise, începând cu cele adresate Oficiul teritorial Hîncești al Cancelariei de Stat până la autoritățile administrației publice centrale dar și cele de drept, care fac dovada inacțiunii serviciilor în cauză. Despre tăieri comune de panglice, depuneri de flori și schimburi rușinoase de diplome nici nu este cazul să mai pomenim, totul este la vederea hînceștenilor.
Recent, în cadrul campaniei electorale actuale, Botnari, deja din poziția deținută de vicepreședinte al PDCM, după cum susține membru a unei echipe ”formată din oamenii integri”, își permite să declare cu emfază că, ”...acum este momentul să nu mai permitem să fim trădați. Trebuie să tragem linia și să învățăm din greșelile trecutului, să nu mai acceptăm promisiuni goale. E timpul pentru o schimbare reală”.
Cu greu se poate trece peste faptul că, practic toți acești ”oamenii integri și profesioniști” au deservit cu zel regimul lui Plahotniuc, fiind implicați în executarea și protejarea schemelor lui ilegale. Dar, mai mult decepționează faptul că exponenții lui se regăsesc în prezent în prezidiumuri oficiale, fiind cuplați la actuala guvernare. Oricum, o întrebare ce se impune și necesită o precizare din partea acestui ”integru” vizează pretinsa trădare. Cine oare v-a trădat, stimabililor?! Care este, precum susțineți,”grupul de interese” cu ”practici murdare”, care v-a înșelat cu ”promisiuni goale”?! Hai, curaj, electoratul de la care solicitați voturi trebuie să știe cu cine și în ce condiții ați făcut acorduri ascunse!
Oare nu în înțelegerile voastre tenebre și ticăloase rezidă faptul că până azi nu au fost întreprinse măsurile legale de combatere a corupției în primăria Hîncești?! Oare nu mișmașurile voastre v-au permis în continuare să încălcați legea și să vă continuați nestingherit practicile ilegale în această primărie?!
Acum, prin ce alta decât inacțiunea guvernării actuale se poate explica faptul că orașul a fost vitregit de pământurile sale prin scheme dubioase, iar făptuitorii rămân în continuare intangibili?! Dacă în PAS sunt factori care i-au asigurat până în prezent acestui primar confortul unei protecții politice, atunci PAS sunt cei care trebuie să și-l asume.
Postarea în cauză a fost făcută nu din considerente de ordin politic și nici nu urmărește autosesizarea organelor de drept. Atât politicul actual, cît și autoritățile competente, cunosc mult mai bine și în amănunte cele expuse aici. Postarea a fost făcută pentru informarea locuitorilor orașului.
Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.
Comentarii