„Vom protesta, pentru că vrem să oprim dezmăţul din capitală"

Un grup de locuitori din Chişinău
15/01/2016

Viaţa noastră nu mai costă nimic. Aşa ne dă de înţeles primăria capitalei, însă nu vom ceda. Am decis să ieşim la protest pentru că nu putem privi cu nepăsare la benzinăriile care apar peste noapte, în apropierea caselor noastre, în apropierea parcurilor unde ne plimbăm copiii. Primăria vrea să ne intoxice existenţa. Suntem locuitori ai mun. Chișinău şi vom protesta împotriva construcției benzinăriilor din preajma parcului Alunelul și a celei din fața fabricii de articole de marochinarie ARTIMA” . Vom ieşi să ne exprimăm în public nemulţumirea  faţă de această fărădelege sâmbătă, 15 ianuarie, la ora 12.00 pe str. Calea Ieșilor 6 – în fața fabricii „ARTIMA”.

Nemulțumirea noastră este provocată de intenția autorităţilor de a construi două stații de alimentare cu carburanți: prima în zona de protecţie a parcului „Alunelul”, ce figurează în Registrul de Stat al Monumentelor (str. Milano – fostul cimitir evreiesc) și cea de-a doua în fața fabricii „ARTIMA”.

Considerăm că aceasta reprezintă o problemă ecologică şi va afecta grav calitatea mediului înconjurător din zona parcului Alunelul.

Mai multdecât atât, pe parcursul săptămânii curente au fost tăiați ilegal copacii din fața fabricii.

De asemenea, pe data de 21 ianuarie, la ora 11.00, în incinta Judecătoriei Centru (Str. Bulgară, 43, Biroul nr. 218 A - Judecătorul Mămăligă Natalia) va avea loc ședința de judecată legată de cazul ambelor benzinării.

Notă: sesizarea nu reprezintă un material jurnalistic. Centrul de Investigații Jurnalistice nu este autorul sesizării. Informația reprezintă doar opinia autorului sesizării. În caz de dezacord, persoana vizată este în drept să vină cu o reacție, iar instituția noastră o va publica pe acceași platformă și o va trata în condiții egale.

Alte sesizări pentru Primaria Orasului Chişinău

Un grup de locuitori din Chişinău
15/01/2016

Comentarii