ADVERTORIAL//Asigurare turistică ce acoperă anularea călătoriei - cum funcționează?

28/02/2023

O boală bruscă, modificarea perioadei de vacanță de către compania în care lucrează persoana asigurată, catastrofă naturală sau climatică în țara unde urmează călătoria, un accident nefast, etc., etc. Evenimentele neprevăzute se pot întâmpla în orice moment, motiv pentru care este esențial de avut instrumente care să permită rezolvarea diferitelor situații.

Încheierea asigurării de anulare a călătoriei vă permite să rezolvați unele neplăceri de ultimă oră, evitând pierderile și cheltuielile inutile, chiar înainte de a începe călătoria. Acest tip de acoperire funcționează prin compensarea utilizatorului în cazuri de probleme și forță majoră ce îl obligă să anuleze plecarea.

Asigurarea de anulare a călătoriei rambursează parțial cheltuielile legate de achiziționarea biletelor și rezervarea de cazare, excursii, pe lângă plata eventualelor amenzi și penalități rezultate din anularea călătoriei.

Această acoperire poate fi achiziționată separat sau poate fi inclusă în asigurarea de călătorie. Din acest motiv, este foarte importantă verificarea la compania de asigurări, care este sfera și limitele asigurării de anulare a călătoriei, pentru a nu avea surprize neplăcute sau cheltuieli suplimentare.

Ce situații acoperă asigurarea de anulare a călătoriei?

Călătoriile pot fi anulate din diferite motive, dar pentru a reduce prejudiciul economic pe care anularea le provoacă de obicei, asigurarea de anulare a călătoriei poate fi aplicată în diferite situații:

● boala gravă sau decesul asiguratului;

● probleme juridice ale persoanei asigurate în țara sa de origine sau de reședință;

● daune grave la domiciliul asiguratului.

Există o singură acoperire de anulare a călătoriei, compensarea cheltuielilor asiguratului în mărime de până la 1.000 euro. Anularea călătoriei a avut loc din următoarele motive:

● îmbolnăvire acută care necesită spitalizare neprevăzută la data începerii perioadei de asigurare;

● decesul asiguratului sau a membrilor familiei sale;

● accident în drum spre destinație;

● catastrofe, accidente sau pagube grave aduse afacerii, bunurilor sau locuinței asiguratului.

Chiar dacă nu înlocuiește călătoria, asigurarea de anulare face posibilă primirea rambursării unei părți din banii investiți în cazurile de evenimente neprevăzute sau probleme de forță majoră care apar și obligă la anularea călătoriei.

Care sunt factorii în stabilirea prețului unei polițe de asigurare a  călătoriei?

Tarifele sunt obținute direct de la societățile de asigurare, la care NU se percepe comision.

Factorii cei mai importanți în stabilire a prețului poliței de asigurare sunt:

● perioada asigurării – poate fi de la o zi la un an;

● suma asigurată – de la 5 000 de euro la 60 000 de euro în funcție de zona unde este efectuată călătoria;

● pentru statele europene - 30 000 de euro; pentru statele CSI - între 10 000 - 15 000 de euro; în state ca SUA, Canada, Japonia, serviciile medicale fiind mai scumpe, acoperirea va fi de 50 000 de euro;

● vârsta persoanei asigurate;

● scopul călătoriei – dacă se preconizează sporturi extreme sau muncă cu risc sporit, va fi nevoie de consultanța companiei și de acordul ei pentru asemenea activități. În caz contrar compania poate refuză despăgubirea.

Acoperirea poliței diferă în funcție de cheltuielile medicale ca urmare a unui accident sau a unei îmbolnăviri subite, sau de cheltuielile stomatologice, intervenţiile chirurgicale, procedurile fizioterapeutice, sau chiar cheltuielile legate de anularea călătoriei.

Este important de știut că asigurările de călătorie sunt de trei tipuri: Standard, Premium sau Storno. Însă doar asigurarea Storno oferă protecție în cazul în care călătoria nu mai poate fi efectuată.

De unde cumpărați o asigurare de anulare a călătoriei?

Dacă se dorește încheierea unei polițe de asigurare, privind anularea călătoriei, contactați o companie de brokeri în asigurări, pentru a compara și decide care este cea mai convenabilă acoperire pentru călătorie.

La MedAsig.md avem mai multe opțiuni de acoperire și experți specializați gata să ofere informații și să răspundă la orice întrebare, legată de asigurarea de anulare a călătoriei.

Vă dorim un voiaj de poveste!

28/02/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii