AGENDA DE WEEKEND//03-04.12.2022

Anticoruptie.md
02/12/2022
Grafică: CIJM

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Competiția SumoBot Challenge Moldova 2022
UNDE: Chișinău, str. Ion Creangă 1, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Centrul „Clasa Viitorului” 

CÂND: Ora 10.00

CONTEXT: Competiția ”SumoBot Challenge” este organizată cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei

_____________________________________________________________________________________

Eveniment organizat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, Muzeul Național de Artă al Moldovei şi Fundația Constantin Mimi

UNDE: Muzeul Național de Artă al Moldovei

CÂND: 3 Decembrie - 28 Ianuarie, de la 10.00 la 18.00

CONTEXT: Vor fi expuse 30 de lucrări monumentale ale artiștilor români, selectate din importante colecții private. Printre pictorii români celebri pe care-i va putea admira publicul din Chișinău se numără: Nicolae Grigorescu (1838-1907) - considerat fondatorul picturii românești moderne; Samuel Mützner (1884-1959) - cu lucrarea „Scurteica roșie”, Theodor Pallady (1871-1956) – cu lucrarea „Natură statică cu ulcior și ciuperci”.

______________________________________________________________________________________

Iarmaroace cu produse și mărfuri autohtone

UNDE: Chișinău

CÂND: începând cu ora 10.00

CONTEXT: În sectorul Botanica, pe bd. Dacia, 16/1, va avea loc Târgul de weekend al producătorilor autohtoni, organizat de AO „Perspectiva", în colaborare cu Pretura de sector. În sectorul Buiucani, pe teritoriul adiacent edificiului „Kentford", bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 202, va avea loc târgul „EcoLocal", cu produse alimentare și nealimentare autohtone ecologice, organizat de Asociația Consumatorilor și Producătorilor Eco și Artizanali. În același sector, Parcul „Alunelul", Calea Ieșilor, 11/4, va avea loc Târgul producătorilor autohtoni „Cămara Fest", desfășurat în colaborare cu Pretura Buiucani. În sectorul Centru, pe adresele: str. N. Testemițanu, 13 și str. N. Testemițanu, 30, vor avea loc iarmaroace cu fructe și legume cultivate de producătorii autohtoni. Pe str. Tiraspol, 5-9 (în preajma Gării) va avea loc Târgul de vechituri. În sectorul Râșcani, pe adresele: Calea Orheiului, 109/2 și str. Ceucari 8, va avea loc Târgul producătorilor autohtoni cu fructe și legume. În același sector, pe bd. Moscova, 21, vizavi de str. M. Basarab, 6, va avea loc Târgul pentru comercializarea fructelor, legumelor și produselor apicole autohtone.

__________________________________________________________________________________

EVENIMENTE PE PLAN EXTERN

Tokyo: Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează, în perioada 1-3 decembrie, o vizită la Tokyo. 

Mitropolia Moldovei organizează, în perioada 4-12 decembrie 2022, un pelerinaj în Țara Sfântă, condus de ÎPS Mitropolit Vladimir.

 

Anticoruptie.md
02/12/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii