AGENDA DE WEEKEND//04-05.02.2023

Meroslava Parii
03/02/2023
Grafică: CIJM

SÂMBĂTĂ, 4 FEBRUARIE

Expoziția națională „Fabricat în Moldova”

UNDE: CIE „Moldexpo”, str. Ghioceilor, 1

CÂND: 10.00-18.00, 1-5 februarie

CONTEXT: La ediția jubiliară a celui mai așteptat eveniment expozițional al anului, cu sloganul „Fabricat în Moldova- Fabricat petru Tine!”, vor participa peste 300 de antreprenori autohtoni din toate domeniile economiei naționale și regiunile țării. Expoziția se va desfășura pe o suprafață de 3 000 m2 și va fi amplasată sectorial și în dependență de profilul de activitate, în Pavilionul Central și Pavilioanele 2.

 

Forumul Educațional Municipal „IMPLICARE PENTRU SCHIMBARE”

UNDE: Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Centrul ”Clasa viitorului”

CÂND: 10:00

CONTEXT: În cadrul întrunirii vor fi discutate politicile de sprijinire și dezvoltare a educației de calitate, celei incluzive, precum și promovarea oportunităților de învățare pe tot parcursul vieții, destinate cetățenilor municipiului Chișinău.

 

Ediția a 5-a de ML hack day

UNDE: iHub Chișinău,  str.31 August 1989, 78

CÂND: 10:00

CONTEXT: Echipa IA în Acțiune lucrează la dezvoltarea a 3 proiecte interne: detectarea copacilor din imagini (ML în mediu), monitor de exerciții fizice (ML în medicină), digitalizarea punctajului la evaluări ale elevilor (ML în educație).

 

„ARTA RĂZBOIULUI”

UNDE: Biblioteca Centrală „B.P.Hașdeu”, Sala de lectură  germană, bd. Ștefan cel Mare, 148

CÂND: 11:00

CONTEXT: Club de lectură filosofică după cartea ”Arta Războiului”, autor SUN TZU.

 

„RAPUNZEL”

UNDE: Centrul Cultural Odeon,  str. Mihai Eminescu, 55

CÂND: 11:00

CONTEXT: Spectacol de animație, distractiv, interactiv și educativ pentru copii. Adaptare scenariu Ion Guțu.

 

„MOARA  CU PLĂCINTE”

UNDE: Teatrul Municipal  de Păpuși „GUGUȚĂ”, str. Maria Drăgan, 1

CÂND: 11:00

 

Club de lectură

UNDE: Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare 126)

CÂND: Ora 14.00

CONTEXT: Împreună cu moderatoarea dezbaterii, scriitoarea Paula Erizanu, va fi  discutată o carte extraordinar de actuală: Internat, de Serhii Jadan, superstarul literaturii ucrainene contemporane.

 

„ CÂNTECUL E VIAȚA MEA...”

UNDE: Teatrul Fără Nume, str. Sfatul Țării, 18

CÂND: 17:00

CONTEXT: Concert de suflet prezentat de artista poporului Lenuța Burghilă.

 

„Mark Verlan VERBARIUM”

UNDE: Muzeul Național de Artă al Moldovei, str, 31 August, 1989, 115

CÂND: 18:00

CONTEXT: Grafică, caligrafie și texte de autor.

 

„CIULEANDRA”

UNDE: Teatrul Satiricus  ”Ion Luca Caragiale”, str. Mihai Eminescu, 5

CÂND: 18:30

CONTEXT: Acest musical live, redă metafora unei crime și este o operă fundamentală ce povestește despre neamul nostru. Muzica scrisă de Marian Stârcea este o creație unică și adânc națională.

.

„SONATA LUNII”

UNDE: Teatrul Geneza ART,  str. Alexei Mateevici, 109/ 1

CÂND: 19:00

CONTEXT: „Sonata lunii” este un spectacol inspirat din filmul „Dineu cu vecinii de sus” și adaptat pe scena de teatru de către regizoarea Daniela Burlaca. Muzică clasică, teme picante, situații provocătoare, care pun în evidență problema cuplului de la relația de dragoste până la experiența în sex. O comedie 18+, care vă va ține pe val.

 

COSMOS ÎN BUZUNAR – Live music

UNDE: ArtCor, str. 31 August, 1989, 137

CÂND: 19:00

CONTEXT: Primul concert din 2023 al  trupei - Cosmos în Buzunar, promite să facă multă gălăgie melodioasă în Centrul Industriilor Creative – ArtCor. Veți asculta  muzică electronică ce experimentează cu genuri precum synth, ambient sau progressive techno. Totodată va avea loc și lansarea clipului pentru piesa ”This is so strage”, teaserul căruia deja a apărut pe rețele.

 

DJ TERRA BJVCK

UNDE: Auto Cinema, str. Mihail Sadoveanu 42/6

CÂND: 23:00

CONTEXT: După moartea mamei, Evie este abordată de un verișor, pe care nu l-a mai întâlnit și care o invită la o nuntă fastuasă în mediul rural englez. Curând, își dă seama că o conspirație gotică este în curs și că, în timp ce descoperă secrete șocante din istoria familiei sale, va trebui să lupte pentru a scăpa cu viață.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

DUMINICÂ, 5 FEBRUARIE

„SCUFIȚA ROȘIE”

UNDE: Teatrul Planeta Clounella, str. Eminescu, 55

CÂND: 11:00

CONTEXT: Un spectacol de animație, distractiv, interactiv și educativ pentru copii – jucat Live în incinta Teatrullu Planeta Clounella.

 

DANCE!!! ...WITH  YOUR  HANDS...

UNDE: Neone Time, str. Aleco Russo, 20

CÂND: 13:00

CONTEXT: Participanții se vor întruchipa în personajele preferate prin facepaint și bodyart cu ajutorul pictorului, sau de sine stătător.  La îndemâna fiecărui copil vor fi vopsele specializate pentru față, corp și chiar pentru haine, ele se vor spăla ușor, nu vor lăsa pete și nu vor provoca reacții alergice.

 

„GISELLE”

UNDE: Teatrul de Operă și Balet „Maria Bieșu”, bd. Ștefan cel Mare, 152

CÂND: 17:00

CONTEXT: Balet în două acte de Adolph Adam, după povestirea omonimă a fraților Grim.

 

„FLORI DE MINĂ”

UNDE: Teatrul „Luceafărul”,  str. Veronica Micle, 7

CÂND: 18:30

CONTEXT: „Flori de Mină” este un spectacol tulburător, a cărui acțiune pare desprinsă din tabloul obscur al zilei de azi – situația din satele și orașele noastre. Textul reprezintă o descifrare a realității cu care ne confruntăm, o realitate în care luminița de la capătul tunelului refuză să se arate.

 

„EVOLUȚIA OMULUI ÎN PREISTORIE”

UNDE: Muzeul  Național de Istorie a Moldovei, str. 31 August, 1989, 121

CONTEXT: Compartimentul reflectă aspectele definitorii ale dezvoltării comunităților umane din epoca pietrei cioplite până în perioada evului mediu timpuriu. Componentele tematice esențiale au în vedere multiplele aspecte ale evoluției societăților care au populat teritoriul dintre Prut și Nistru din cele mai vechi timpuri și reflectă relațiile indisolubile ale omului cu mediul ambiant, dar și dezvoltarea evolutivă a diverselor forme ale economiei bazate pe creșterea animalelor, cultivarea cerealelor și practicarea meșteșugurilor.

 

SPORT PARK -  RELAX

UNDE: str. Nicolae Dimo

CÂND: Duminica 09:00 – 17:00

CONTEXT: Deși pare de necrezut, la bazin putem merge și pe timp de iarnă, când temperaturile sânt scăzute, iar vremea de afară  - rece. Totul este datorită  faptului că apa din bazin se încălzețte și permite corpului să se relaxeze și să  se ajusteze la temperatura necesară. Clubul sportiv, situat în inima pădurii Rîscani, în zona de nord a Chișinăului, pune la dispoziția Dvoastră un spațiu ideal pentru întreaga familie, dar și personal calificat pentru a veni în întâmpinarea diverselor cerințe și necesități.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________

EVENIMENTE PE PLAN EXTERN

În perioada 4 - 8 februarie curent, prim-ministra Natalia Gavrilița se va afla într-o vizită de lucru la Bruxelles, unde va participa lacea de-a 7-a reuniune a Consiliului de Asociere UE - Republica Moldova. În premieră, țara noastră va fi prezentă la acest eveniment din postura de stat candidat la aderarea la Uniunea Europeană. 
 

Meroslava Parii
03/02/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii