AGENDA DE WEEKEND//05-06.11.2022

Anticoruptie.md
04/11/2022
Grafică: CIJM

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Ministerului Mediului împreună cu Agenţia „Moldsilva” dau startul campaniei naționale de înverzire a plaiului ”Plantează-ți viitorul”

CÂND: 5 noiembrie 2022, în toată țara

CONTEXT: Pe parcursul lunii noiembrie, Agenția „Moldsilva” va intensifica activitățile de plantare a arborilor şi semănatul semințelor forestiere. Iar acțiunile ce vor demara pe 5 noiembrie 2022, vin să mobilizeze întreaga societate şi să intensifice eforturile de sporire a suprafețelor împădurite. Angajaţii Agenţiei „Moldsilva” deja sunt implicaţi în lucrări de extindere a fondului forestier prin lucrări de prelucrare a solului şi recoltare a seminţelor forestiere, dar salută şi apreciază iniţiativa societăţii de implicare la lucrările de plantare de toamnă şi întreprind toate măsurile necesare pentru buna organizare a acestei campanii. Lucrări de amenajare a spaţiilor verzi vor fi întreprinse şi la nivel local, iar Agenţia „Moldsilva” va pune la dispoziţia autorităţilor publice locale material săditor.

______________________________________________________________________________________

Iarmaroace cu produse și mărfuri autohtone

CÂND: 5-6 noiembrie

CONTEXT: În sectorul Buiucani, pe teritoriul adiacent edificiului „Kentford", bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 202, pe 29 octombrie 2022, va avea loc târgul „EcoLocal", cu produse alimentare și nealimentare autohtone ecologice, organizat de Asociația Consumatorilor și Producătorilor Eco și Artizanali. În sectorul Botanica, în Parcul „Valea Trandafirilor" va avea loc târgul „Hand Made", cu lucrări ale meșterilor populari și târgul producătorilor autohtoni. „IarmaEco". Organizator - Pretura de sector. În sectorul Centru, pe adresele: bd. D. Cantemir colț cu str. Ismail, 94, str. Testemițanu, 13 și str. Testemițanu, 30, vor avea loc iarmaroace cu fructe și legume cultivate de producători autohtoni. În sectorul Râșcani, pe adresele: Calea Orheiului, 109/2, str. Ceucari, 8 va avea loc Târgul producătorilor autohtoni cu fructe și legume. În același sector, pe bd. Moscova, 21, vizavi de str. M. Basarab, 6, va avea loc Târgul pentru comercializarea fructelor, legumelor și produselor apicole autohtone. De asemenea, pe str. Andrei Doga, 43/3 și str. A. Russo, 7/2 va avea loc Târgul pentru comercializarea fructelor, legumelor și produselor apicole autohtone. În sectorul Ciocana, pe bd. Mircea cel Bătrân, în Scuarul Arborelui Solar, va avea loc Târgul producătorilor autohtoni.

______________________________________________________________________________________

Congresul de constituire a Partidului Politic Coaliția pentru Unitate și Bunăstare
UNDE: Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 81, Sala cu Orgă 

CÂND: 5 noiembrie, Ora 11.00

CONTEXT:  Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) ar urma să fie condusă de fostul deputat al Platformei DA, Igor Munteanu.

_______________________________________________________________________________________

Festivalul Vinului „Gagauz şarap yortusu” – 2022

UNDE: Comrat

CÂND: 6 noiembrie

CONTEXT: Potrivit organizatorilor, în cadrul evenimentului, “vă veți cufunda în istoria și cultura poporului găgăuz cu posibilitatea de a asista la procesul producerii vinului de casă și de a face cunoștință cu tehnologiile moderne ale vinăriilor autohtone. De asemenea veți avea și un bun prilej de a participa la ateliere de creație și tîrguri de suvenire ale meșterilor populari.

_________________________________________________________________________________________

Relansarea cursei feroviare Chișinău-Kiev

CÂND: 6 noiembrie

CONTEXT: Trenul va circula conform următorului grafic:din Chișinău spre Kiev: marți, joi și duminică. Plecarea din Chișinău este la ora 17:45, la Ungheni ajunge la ora 20:21. La Kiev, garnitura ajunge la ora 11:48.

 

Anticoruptie.md
04/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii