AGENDA DE WEEKEND//10-11.09.2022

Anticoruptie.md
09/09/2022
Grafică: CIJM

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Acțiunea socială "Lumina Bunătății" dedicată Zilei Mondiale pentru Prevenirea Suicidului


UNDE: Chișinău, Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”  

CÂND: Ora 11.00

CONTEXT: Evenimentul este organizat de către Linia Verde de Prevenire a Suicidului și partenerii săi cu scopul de a promova valoarea și frumusețea adevărată a vieții. Programul evenimentului include în sine o largă diversitate de activitați interesante:
 o alee a orgonanizațiilor non-guvernamentale, face painting, origami, poze, ateliere de creație pentru copii și maturi și un concert inedit.

____________________________________________________________________________________

Iarmaroace cu produse și mărfuri autohtone

UNDE: Chișinău

CÂND: 10 - 11 septembrie

CONTEXT: În sectorul Buiucani, pe teritoriul adiacent edificiului „Kentford", bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 202, va avea loc Târgul producătorilor locali cu produse alimentare și nealimentare autohtone „EcoLocal", organizator: Asociația Consumatorilor și Producătorilor Eco și Artizanali. În sectorul Botanica, pe adresele: bd. Dacia,1/2; str. N. Zelinski colț cu bd. Decebal, va fi organizat Târgul Școlăresc.Pe adresele: bd. Traian, 22; str. Butucului; şos. Munceşti, 170; şos. Munceşti, 600, va fi organizat Târgul cu fructe şi legume. În Parcul Valea Trandafirilor, va fi organizat Festivalul gastronomic și concert „Street Food", organizat de către SRL „Evo Alfa" (iTicket). Tot în Parcul Valea Trandafirilor, va fi organizată o expoziție cu vânzări ale lucrărilor meșterilor populari și artiștilor plastici. În sectorul Centru, pe adresele: str. Ismail, 94, colț cu bd. D. Cantemir și str. Mitropolit Varlaam, 56 (în perimetrul pieței Î.M. „Grisan Hamb" S.A.), activează iarmarocul Școlar 2022. De asemenea, pe str. Tiraspol, 5-9 (în preajma Gării) va avea loc Târgul de vechituri, precum și Târgul de caritate pe adresa str. Ismail, 94 colț cu bd. D. Cantemir. Totodată, pe adresele: str. Ismail, 94 colț cu bd. D. Cantemir; str. N. Testemițanu, 30, str. N. Testemițanu, 13 va fi organizat târgul producătorilor autohtoni cu fructe și legume. În sectorul Râșcani, pe bd. Moscova, 21, vizavi de str. M. Basarab, 6, va avea loc Târgul pentru comercializarea fructelor, legumelor și produselor apicole. În același sector, până pe data de 18 septembrie a.c., un Târg al producătorilor autohtoni cu fructe și legume, va avea loc pe adresele: Calea Orheiului, 109/2, str. A. Doga, 35; str. Ceucari, 8. Un alt târg pentru comercializarea fructelor, legumelor și produselor apicole va fi organizat pe adresele: str. Andrei Doga, 43/3; str. B. Voievod, 6/2; str. A. Russo, 7/2.

____________________________________________________________________________________

Troleibuzul Turistic

UNDE: Piața Marii Adunări Naționale, Chișinău

CÂND: 10 - 11 septembrie 2022

CONTEXT: Troleibuzul Turistic a început să călătorească pe străzile capitalei începând cu 1 august 2021. Are drept scop promovarea obiectivelor turistice importante din orașul Chișinău, îndemnând astfel locuitorii și oaspeții capitalei să cunoască și să descopere istoria orașului, istoria străzilor și ale personalităților importante,  care au marcat evoluția neamului nostru. Călătoria durează o oră într-un troleibuz confortabil, pe străzile orașului, unde se vorbește despre istoria, cultura  și viața orășenilor.

______________________________________________________________________________________

Chisinau Youth Fest 2022

UNDE: Piața Marii Aduări Naționale

CÂND: Ora 19:00

CONTEXT: Atmosfera va fi încinsă de câțiva invitați speciali:BURAK YETER - autorul hitului global „Tuesday” și este, de asemenea, cunoscut pentru o serie de spectacole spectaculoase și inovatoare în întreaga lume; CASSETTE - cu cel mai recent hit al său, “Tell Me Why”, au reușit să ajungă cunoscuți în toată lumea; Tony T, ex R.I.O cu numeroase hituri.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

EVENIMENTE PE PLAN EXTERN

România: Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, se află în vizită de lucru la București, unde are mai multe întrevederi oficiale ( 8-10 septembrie curent)

Praga: Reuniunea informală a miniștrilor afacerilor economice și financiare din cadrul UE (9 – 10 septembrie)

Statele Unite: Sunt marcați 21 de ani de la atacurile din 11 septembrie la World Trade Center și Pentagon

Benghazi, Libia: Manifestări de comemorare a 10 ani de la atacul asupra Consulatului Statelor Unite, în care ambasadorul american Cristopher Stevens și-a pierdut viața

 

 

Anticoruptie.md
09/09/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii