AGENDA DE WEEKEND//12-13.11.2022

Anticoruptie.md
11/11/2022
Grafică: CIJM

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Campania municipală de plantare a arborilor, ediția 2022

UNDE: municipiul Chișinău,  în Parcul „La Izvor" din sectorul Buiucani (la intrarea în parc), va avea loc plantarea Aleii Prieteniei, împreună cu reprezentanții etniilor conlocuitoare din Republica Moldova

CÂND: Ora 09:00

CONTEXT: Vor fi plantați arbori în următoarele și în alte locații: ora 11:30 - Sectorul Ciocana - Aleea Școlarilor (punct de pornire - în preajma Judecătoriei); ora 13:00 - Sectorul Botanica - Parcul din strada Sarmizegetusa - Strada Butucului; ora 15:00 - Sectorul Centru, Scuarul destinat persoanelor cu probleme de vedere, strada Pietrarilor.

____________________________________________________________________________________

Târgul de cariere

UNDE: Chișinău, Palatul Național „Nicolae Sulac”

CÂND: 12 noiembrie, de la ora 10.00 la 17.00

__________________________________________________________________________________

e-Democrația și utilizarea instrumentelor digitale în contextul reformei APL

UNDE: Hotelul Bristol, str. Pușkin 32, Chișinău 2012

CÂND: Ora 10.00

CONTEXT: Evenimentul este destinat aleșilor locali, funcționarilor publici, reprezentanților societății civile și studenților facultății de administrație publică.

_____________________________________________________________________________________

Eveniment de lansare a extensiei www.educatieinteractiva.md
UNDE: Chișinău, str. Ion Creangă 1, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Centrul „Clasa Viitorului”  

CÂND: Ora 10.00

CONTEXT: Genericul extensiei: „Tradiție și inovație, la un click distanță”

___________________________________________________________________________________

Cămara Fest 

UNDE: esplanada Parcului Alunelul din strada Calea Ieșilor a sectorului Buiucani

CÂND: 12-13 noiembrie

CONTEXT: La eveniment și-au anunțat prezența în jur de 70 de producători autohtoni. Aici vor putea găsi fructe și legume proaspete, dar și fructe deshidratate scăldate în ciocolată direct de la producători.

________________________________________________________________________________

Iarmaroace cu produse și mărfuri autohtone

CÂND: 12-13 noiembrie

CONTEXT: În sectorul Buiucani, pe teritoriul adiacent edificiului „Kentford", bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 202, pe 29 octombrie 2022, va avea loc târgul „EcoLocal", cu produse alimentare și nealimentare autohtone ecologice, organizat de Asociația Consumatorilor și Producătorilor Eco și Artizanali. În sectorul Botanica, în Parcul „Valea Trandafirilor" va avea loc târgul „Hand Made", cu lucrări ale meșterilor populari și târgul producătorilor autohtoni. „IarmaEco". Organizator - Pretura de sector. În sectorul Centru, pe adresele: bd. D. Cantemir colț cu str. Ismail, 94, str. Testemițanu, 13 și str. Testemițanu, 30, vor avea loc iarmaroace cu fructe și legume cultivate de producători autohtoni. În sectorul Râșcani, pe adresele: Calea Orheiului, 109/2, str. Ceucari, 8 va avea loc Târgul producătorilor autohtoni cu fructe și legume. În același sector, pe bd. Moscova, 21, vizavi de str. M. Basarab, 6, va avea loc Târgul pentru comercializarea fructelor, legumelor și produselor apicole autohtone. De asemenea, pe str. Andrei Doga, 43/3 și str. A. Russo, 7/2 va avea loc Târgul pentru comercializarea fructelor, legumelor și produselor apicole autohtone. În sectorul Ciocana, pe bd. Mircea cel Bătrân, în Scuarul Arborelui Solar, va avea loc Târgul producătorilor autohtoni.

_________________________________________________________________________________

Astra Film Festival

UNDE: Muzeul Național de Artă al Moldovei (Sala Mare) și la Biblioteca Municipală B.P. Hașdeu

CÂND: Sâmbătă, 12 noiembrie (ora - 17:00), Duminică, 13 noiembrie (ora - 18:30)

CONTEXT: Astra Film Chișinău prezintă o selecție de filme valoroase, care vor fi proiectate în premieră în Republica Moldova. Sunt filme care spun povești reale despre locuri și comunități și invită publicul să reflecteze asupra unor tematici profunde: „Drumuri care ne apropie” și „Destine & comunități”.

________________________________________________________________________________

LANSARE DE CARTE „SUNT MEREU ÎN CĂUTAREA LUMINII”, DE GUTIERA PRODAN

UNDE: Biblioteca Națională a Republicii Moldova 

CÂND: 12 noiembrie 2022, ora 12:00, Sala de conferințe „Alexe Rău”, blocul central, (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

EVENIMENTE PE PLAN EXTERN

Expoziție ”Republica Moldova Prezintă”, 11-13 noiembrie 2022, la Palas Mall, lași, România. Expoziția a devenit o platformă bună pentru asigurarea și crearea celor mai potrivite condiții, necesare susținerii producătorilor autohtoni și promovării imaginii țării noastre.

 

Anticoruptie.md
11/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii