AGENDA DE WEEKEND//15-16.04.2023

Meroslava Parii
14/04/2023
Grafică: CIJM

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

SÂMBĂTĂ 15 APRILIE

Pregătiri de Paște la Ecolocal

UNDE: Ecolocal, Asociația Consumatorilor și Producătorilor Eco și Artizanali, bd. Ștefan cel Mare, 202

CÂND: 09:00

CONTEXT: Paștele este cea mai mare sărbătoare a creștinilor. Vom relua unele obiceiui și tradiții populare care au înfrumusețat această sărbătoare de sute de ani.  Vom avea un atelier pentru copii de decorare a ouălelor. Vom folosi ouă și iepurași de lemn pe care ulterior îi veți putea lua casă. Vom oferi delicii de Paște de la artizani  târgul-cozonac, brioșe, ciocolate, caș proaspăt, vin bun.  Va fi prezentat un spectacol muzical pentru copii, susținut de către Centrul Republican pentru Copii și Tineret „Artico”. Pentru a fi în spiritul sărbătorilor pascale, nici lumânările naturale și nici ouăle de ciocolată nu vor lipsi de la tarabele artizanilor noștri.

 

Curs de Țesut-Covor decorativ copii 6+

UNDE: Atelier de Artă, str. Studenților 11, 3

CÂND: 09:30

CONTEXT: Dăm startul înscrierilor la Cursul de Țesut Covoare Decorative, dedicat copiilor cu vârsta 6+. Vom crea împreună un covoraș tradițional decorativ, conform metodei pas cu pas, explorând diferite tehnici de țesut. Vom face cunoștință cu toți participanții într-un  mod interactiv. Copii vor avea posibilitatea să-și dea frâu liber imaginației și să se lase purtați de creativitate și intuiție.

 

Campania: „Împarte o carte”

UNDE: Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, str. Alexei Sciusev, 65

CÂND: 10:00

CONTEXT: Dacă dorești să contribui la oferirea șanselor  egale de dezvoltarea copiilor și tinerilor din satele noastre prin îmbogățirea bibliotecilor cu mai multe cărți, participă la Campania de colectare a cărților „Împarte o Carte”. Sunt binevenite cărți noi sau în stare foarte bună de literatură pentru copii și tineri, cărți non-ficțiune, enciclopedii, dicționare de limba română, precum și în alte limbi vorbite sau studiate în Republica Moldova. Campania se desfășoară în perioada martie-aprilie, curent.

 

Clubul Adolescenților 9-18 ani

UNDE: PsuhologyProf, str. Alexandru cel Bun, 83

CÂND: 10:00

CONTEXT: Clubul pentru adolescenți, este un loc unde adolescenții cu vârste cuprinse între 9 și 18 ani pot veni și pot obține: Noi cunoștințe despre diferite aspecte ale vieții (cum să rezolve conflicte, cum să își gestioneze timpul, cum să comunice eficient etc.); să primească ajutor pentru a face față unor situații dificile care li s-au întâmplat sau li se întâmplă; să dezvolte abilitâți utile; dacă este necesar, să obțină sprijin profesional din partea psihologilor în toate aspectele relevante.

 

Academia culinară pentru pici

UNDE: Oliva Restaurant, bd. Moscova, 5

CÂND: 11:00

CONTEXT: Cei dornici de ceva gustoșel, cei care se visează mari bucătari și nu ezită să-și ajute părinții la gătit, fuguța la restaurantul Oliva. Mămici și tătici, oferiți-le copiilor o minunată ocazie de socializare și distracție, îmbinate cu însușirea unor practici reale în prepararea de bucate. Cine știe, poate tocmai acum se va decide viitoarea meserie?

 

Spectacol: „Misiunea Iepurașului de Paști”

UNNDE: Odeon, str. Mihai Eminescu, 55

CÂND: 12:00

CONTEXT: În spectacol am pregătit pentru părinți și copii: Spectacol distractiv, jucat Live; Dansuri și cântece pentru copii; Program cu  multă interacțiune alături de copii; Emoții și voie bună; Conținut educativ pentru copii; Sesiune foto cu Eroii Principali  post-spectacol.

 

Malbec Blind Trasting

UNDE: Radisson Blu Leogrand Hotel, str. Mitropolit Varlaam, 77

CÂND: 17:30

CONTEXT: Asociația de Sommelier din Republica Moldova vă invită la un eveniment rafinat. Un soi francez, cu suflet argentinian. Are originea franceză. Astăzi, Malbec, este soiul principal în Argentina. Malbec a cucerit și cucerește până în prezent inimile amatorilor și cunoscătorilor vinului, bogat și special, aciditate echilibrată, armonios, un caracter curajos, masculin. Gust fructat, note picante în aromă. Vom discuta vinurile în orb și vom decide care este cel mai interesant.

 

Eveniment: Olimpiada Universitară UPSC

UNDE: Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, str. Ion Creangă, 1

CÂND: Perioada de înscriere: 14-24 aprilie, curent

CONTEXT: Facultatea de Filiologie și Istorie a UPSC, anunță Olimpiada Universitară la disciplinele: Limba și literatura română (școala națională); Limba și literatura română (alolingv); Limba și literatura rusă. Evenimentul se va desfășura online și sunt invitați elevii claselor a 9-a, a 10-a, a 11-a și a 12-a.

 

Târgul de Paște

UNDE: Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, cu intrare din str. Mitropolit Valaam

CÂND: 12-15 aprilie, curent

CONTEXT: Primăria Municipiului Chișinău organizează în perioada 12-15 aprilie, 2023, târgul de Paște, în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, cu intrare din str. Mitropolit Varlaam. Vizitatorii sunt așteptați cu o varietate de produse tradiționale (pască, cozonac, ouă vopsite și alte produse alimentare), cadouri și decorațiuni specifice sărbătorilor luminate.

 

Târgul cu tradiții

UNDE: Scuarul „Feciorii Patriei – Sfântă amintire”, str. Miron Costin

CÂND: 15-24 aprilie, curent

CONTEXT: „Târgul cu tradiție”, eveniment organizat de Pretura sectorului Râșcani, Chișinău, invită locuitorii si oaspeții capitalei la o varietate de produse tradiționale, cadouri și decorațiuni.

 

Expoziție „Dincolo de X: Ghid vizual pentru experiența și terminologia Queer”

UNDE: Mediacor, str. Alexei Mateevici, 60

CÂND: Până la data de 23 aprilie, curent

CONTEXT: Expoziția este organizată de redacția Bang Bang Moldova. Autorul ilustrațiilor este artistul Rafael Raețchi, iar fiecare lucrare a sa este inspirată din trăirile persoanelor LGBTO+ și experiențele lor. Te invităm să cunoști mai bine comunitatea queer prin prisma  a 15 ilustrații deosebite, însoțite de explicații.

 

Învierea Domnului  una dintre cele mai mari sărbători religioase ale anului

UNDE: Adresele amplasării punctelor de comerț sunt: bd. Mircea cel Bătrân, scuarul arborelui solar (alee(; bd. Mircea cel  Bătrân, intersecție cu str. Igor Vieru (alee)

CÂND:  08:00-20:00, 12-24 aprilie, curent

CONTEXT:  Această sărbătoare este un prilej de reuniune cu membrii  familiei, când se lasă deoparte grijile și problemele de zi cu zi, iar gîndurile se îndreaptă către fapte bune și recunoștință. A devenit o tradiție ca, în fiecare an, Pretura sectorului Ciocana să asigure populația cu produse de panificație tradiționale de Paști de înaltă calitate (pască, cozonac, colaci). Concomitent, susținem și promovăm producătorii autohtoni. Târgul Pascal se fa desfășura în perioada 12-24 aprilie, curent.

 

Târgul cu tematică Pascală

UNDE: Bd. Dacia 2, bd. Cuza Vodă 23, Parcul Sarmisegetuza, bd. Traian intersecție cu str. Indpendenței, bd. Decebal intersecție cu str. Zelinski

CÂND: 10-24 aprilie, 2023

CONTEXT: Pretura sectorului Botanica organizează „Târgul cu tematică Pascală”. În cadrul Târgului vor fi expuse la vânzare produsele specifice Paștelui.

 

DUMINICĂ 16 APRILIE

 

Sărbătoarea Paștelui – HRISTOS A ÎNVIAT

UNDE: Biserica Speranța, str. Bucuriei, 8

CÂND: 10:00

Meroslava Parii
14/04/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii