AGENDA DE WEEKEND//16-17.07.2022

Anticoruptie.md
16/07/2022
Grafică: CIJM

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Spectacolul: Salut din lumea cealaltă sau „Fiţi sănătoşi"

UNDE: Teatrul "A.P.Cehov"

CÂND: 16 iulie, ora 18:30 

________________________________________________________________________________________

Spectacolul „Motanul încălțat”

UNDE: Teatrul "A.P.Cehov"

CÂND: 17 iulie, ora 11.00 

 _______________________________________________________________________________________

Proiecția lungmetrajului „Vocea Lilianei”

UNDE: satul Sărățica Nouă, raionul Leova, Casa de Cultură

CÂND: Ora 16.00

CONTEXT: Această activitate vine să marcheze cea de-a 27-a aniversare de la aderarea Republicii Moldova la Consiliul Europei și are ca scop promovarea valorilor, idealurilor și principiilor fundamentale ale Consiliului Europei, ajungând la publicul din regiuni. În perioada 11 - 17 iulie, Caravana Filmelor Documentare pentru Drepturile Omului va călători în toată țara pentru a organiza proiecții în aer liber a filmelor documentare create cu sprijinul programelor în domeniul mass-media ale Consiliului Europei. Șase documentare care abordează probleme sociale și drepturile omului vor fi proiectate în cinci locații diferite, acoperind nordul, sudul și centrul țării.

______________________________________________________________________________________

Expoziția Casa Mare

UNDE :Muzeul Național de Etnografie si Istorie Naturală

CÂND: zilnic

________________________________________________________________________________________

Moldovan National Youth Orchestra (MNYO) își continuă expediția muzicală „La La Play”  

16 iulie, ora 19.00 – Muzică electronică la Nistru în Molovata, r. Dubăsari
17 iulie, ora 19.00 – Concert la Casa Vinicolă Luca, or. Cricova

CONTEXT: Expediția este deja în a 6-a ediție. Sloganul acestei ediții este #CuDragpentruAcasă. Expediția muzicală are drept scop încurajarea turismul în țară și valorificarea locurilor de importanță culturală. În 2022, evenimentul va aduce tribut unui „cvartet” de patru râuri: Prut, Nistru, Răut și Bîc. Totul cu scopul de a sublinia importanța protecției mediului, respectul față de natură și sustenabilitatea. „Cel mai bun instrument pe care îl avem noi, cei de la Moldovan National Youth Orchestra, este muzica. Pe scenele în aer liber vor urca peste 20 de muzicieni cu diverse stiluri, de la muzica clasică la muzică electronică, iar fiecare concert vom surprinde publicul cu un subiect deosebit”, specifică reprezentanții MNYO.

 ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

EVENIMENTE PE PLAN EXTERN

În perioada 14-21 iulie 2022, prim-ministra Natalia Gavrilița efectuează o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, unde are loc o reuniune a liderilor guvernamentali, oamenilor de afaceri și de știință, care vor pune în discuție unele dintre cele mai complexe schimbări cu care se confruntă omenirea în prezent. Experți de talie mondială vor facilita discuțiile despre provocările critice și consecințele crizelor din ultima perioadă la nivel regional și internațional, inclusiv războiul din Ucraina, creșterea prețurilor și perturbarea lanțurilor logistice. Participanții la eveniment își propun să schițeze soluții pe care liderii globali le-ar putea implementa pentru a genera schimbări pozitive în comunitățile lor. În continuarea vizitei sale la Washington, Natalia Gavrilița se va întâlni cu oficiali americani, reprezentanți ai Fondului Monetar Internațional și ai sectorului privat cu scopul de a promova interesele Republicii Moldova în SUA. Prim-ministra va discuta despre posibilitatea obținerii unui suport bugetar pentru acoperirea cheltuielilor necesare procurării energiei electrice din Ucraina, dar și despre problema creșterii inflației din Republica Moldova. 

_____________________________________________________________________________________

Germania: Închiderea temporară a gazoductului Nord Stream 1 pentru lucrări anuale de mentenanţă (11 – 21 iulie)

_____________________________________________________________________________________

 Are loc Campionatul European de fotbal feminin – EURO 2022 (6 – 31 iulie)

 

Anticoruptie.md
16/07/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii