AGENDA DE WEEKEND//19-20.08.2023

Meroslava Parii
18/08/2023
Grafică: CIJM

SÂMBĂTĂ 19 AUGUST

 

Diaspora Business Forum 2023
UNDE: Digital Park, str. Mihai Viteazul, 115

CÂND: 09:00
CONTEXT: În august, moldovenii din toată lumea își dau întâlnire la Diaspora Business Forum, eveniment care face parte din Zilele Diasporei 2023. Invitații vor prezenta tendințele și prioritățile din economia națională, dar și oportunitățile investiționale din Moldova. Totodată, conaționalii noștri vor putea face schimb de experiențe și vor descoperi istoriile celor care au revenit acasă și au inițiat afaceri de succes. Subiectele pe care le vom pune în discuție: Prioritățile Guvernului în domeniul politicilor economice; Reușim ACASĂ; Oportunități pentru afaceri în Republica Moldova; Moldova – o destinație pentru afaceri competitive.

 

Training: De la femeie nemulțumită la femeie fericită
UNDE: ADOR, Asociația Dorințelor și Obiectivelor Realizate, str. Ion Creangă, 68/1

CÂND: 09:00
CONTEXT: ,,Am soț, copiii, casă, dar parcă ceva îmi lipsește", ,,De ce ea are un soț care o îngrijește, iar eu mereu trebuie să alerg ca un cal?", ,,Orice greșeală este fatală pentru mine!", ,,Nu accept nicio critică, observațiile mă descurajează!", ,,Nu știu cum să o îmbrățișez pe mama mea", ,,Am obosit, dar îmi iubesc copilul" sunt câteva dintre afirmațiile și experiențele femeilor care vin la terapie, în căutarea soluțiilor și din dorința de a face o schimbare în viața lor. Împreună, la o ceașcă de cafea, ne vom dezbrăca frumos de temerile, emoțiile și gândurile încuiate în safeu, pentru a descoperi resurse și instrumente, care te vor ajuta să înveți să ai încredere în tine, să te bucuri de realizările tale, dar și de rolul tău de femeie, mamă, prietenă sau soră.

 

 

Campania „Împarte o carte”
UNDE: Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creanga”, Alexei Sciusev, 65

CÂND: 09:00
CONTEXT: Continuă Campania „Împarte o carte”. Dacă dorești să contribui la oferirea șanselor egale de dezvoltare copiilor și tinerilor din satele noastre prin îmbogățirea bibliotecilor cu mai multe cărți, participă la Campania de colectare a cărților. Campania se va desfășura în perioada iulie – decembrie 2023. Sunt binevenite cărți noi sau în stare foarte bună de literatură pentru copii și tineri, cărți non-ficțiune, enciclopedii, dicționare în limba română, precum și în alte limbi vorbite sau studiate în Republica Moldova.

 

 

Festivalul „AuGust”

UNDE: Orașul Durlești, municipiul Chișinău

CONTEXT: Cea de-a șasea ediție a Festivalului „Au Gust” orașul Durlești, este dedicată temei „Roada-Harvest”. În cadrul festivalului, vor avea loc ateliere creative, în cadrul cărora copiii și adulții vor învăța cum din fructe și legume să creeze ștampile naturale. Totodată, ei vor fi instruiți cum să folosească hârtia plantabilă. Hârtia plantabilă este un produs 100% ecologic, biodegradabil, care este confecționată manual din hârtie reciclată și diverse semințe – de flori, legume, plante aromatice. Când hârtia este plantată în pământ, semințele germinează și cresc, hârtia degradează, iar ceea ce rămâne sunt flori, ierburi aromatice și legume. Procesul are loc fără a crea deșeuri.
„Recycline Moldova” se alătură Festivalului „Au Gust”, pentru a colecta plastic de tip 2 și 5. Acest start-up din Chișinău transformă deșeurile în produse elegante, iar astfel contribuie la curățarea mediului. Puteți aduce deșeuri de plastic de tip 2 și 5 direct la festival, pe tot parcursul zilei.

 

 

Casting Gladiator Challenge Moldova
UNDE: Parcul Valea Morilor

CÂND: 10:00
CONTEXT: Te invităm să vii sâmbăta pe în parcul Valea Morilor (la scările din granit) la castingul Gladiator Challenge Moldova pentru a susține sportivii noștri. Vei vedea cum peste 400 de sportivi din Republica Moldova trec castingul pentru a intra în cursa Gladiator Challenge Moldova care se va petrece toamna aceasta pe 28-29 octombrie la Arena Chișinău.
 

 

Forumul Tinerilor din Diasporă
UNDE: Artcor, str. 31 August 1989, 137

CÂND: 10:00
CONTEXT: Scopul principal al forumului este să conecteze tinerii din diasporă cu studenții și tinerii din Republica Moldova prin scrierea de proiecte viabile ce pot contribui la dezvoltarea regională a țării, dar și conectarea lor cu reprezentanți ai mediului privat și public. Inovația din acest an este formarea de echipe mixte care vor lucra timp de 4 luni împreună pentru a dezvolta idei de proiecte care vor fi îmbunătățite în cadrul sesiunilor de lucru ca în final 1 echipă de tineri să fie premiată și să obțină oportunitatea de a implementa acel proiect ACASĂ.

 

 

Cămara Fest
UNDE: Parcul "Alunelul"

CÂND: 10:00
CONTEXT: Vino pe esplanada Parcului "Alunelul" în weekend-ul de 19-20 august la Cămara Fest. Aici vei descoperi o varietate de fructe de vară dulci și proaspete precum caise, mure, zmeură și, nu în ultimul rând, struguri delicioși și aromați, aduse cu drag de micii producători locali. Pe lângă fructele și legumele de sezon, poți degusta vinuri excepționale de la crame mici, descoperi brânzeturi și cașcavaluri speciale și savura o multitudine de alte bunătăți autentice. Fiecare produs este rezultatul muncii și pasiunii producătorilor noștri locali. Haide să ne reunim și să sprijinim comunitatea de producători autohtoni, în timp ce ne delectăm cu arome și gusturi autentice.

 

 

Jocuri cu Ultimate Frisbee
UNDE: Joma Arena, str. Ghidighici

CÂND: 10:00
CONTEXT: eveniment este deschis tuturor. Nu vă faceți griji dacă sunteți nou în joc; vom avea la dispoziție jucători experimentați care să vă ghideze prin reguli și tehnici.
Pentru a vă asigura că veți avea o experiență fantastică, vă recomandăm să aduceți următoarele obiecte: O uniformă sportivă și pantofi de exterior potriviți pentru iarbă; Biberon de apă pentru a rămâne hidratat pe tot parcursul jocului; O cască de protecție pentru a vă proteja de soare; Crema SPF pentru a vă proteja pielea de razele soarelui; Atitudine pozitivă și energică.

 

 

Târgul Școlar 2023 la Moldexpo
UNDE: CIE Moldexpo, str. Ghioceilor, 1

CÂND: 10:00-18:00, până la data de 27 august
CONTEXT: Ne pregătim de școală împreună.  O dată cu apropierea noului an de studii, ca de obicei, în luna august începe febra pregătirilor. Caiet la caiet, pix la pix, manual la manual - toata vara participanții târgului au muncit pentru a vă prezenta cele mai bune rechizite și accesorii necesare pentru a vă umple ghiozdanele. Veți găsi: Rechizite şcolare; Încălţăminte, articole vestimentare, uniforme; Genţi, Rucsacuri; Manuale; Cărţi; Mărfuri pentru sport; Servicii de educaţie; Programe şi jocuri cognitive.
 


Ziua Ușilor Deschise la STEP IT Academy Moldova - Filiala Botanica
UNDE: STEP It Academy Moldova, bd. Decebal, 139

CÂND: 10:00
CONTEXT: Ești pasionat de tehnologie și îți dorești o carieră în domeniul IT? Atunci, pregătește-te pentru o experiență inedită la STEP IT Academy Moldova. Fii alături de noi în această zi specială, dedicată pasionaților de tehnologii, unde vei afla totul despre secretele noastre de formare IT pentru copii, adolescenți și adulți. Prezentarea Academiei și a programelor de studii - Prezentări interactive: Ai ocazia să te familiarizezi cu tehnologii de ultimă oră și activități specifice industriei IT. Descoperă gama noastră de programe de studii, de la cursuri introductive până la specializări avansate, susținute de experți în domeniul IT: Programare vs Testare; AI powered WEB Development; Animație și Motion Design.

 

 

Romanian Jewelry Week

UNDE: Muzeul Național de Istorie a Moldovei, str. 31 August 1989, 121A

CÂND: 10:00, până la data de 31 august, curent

CONTEXT: Continuă maratonul internațional al bijuteriei contemporane printr-o ediție specială desfășurată la Chișinău, în cadrul Muzeului Național de Istorie a Moldovei. Astfel, instituția va găzdui, timp de două săptămâni, o expoziție dedicată bijuteriilor românești .Romanian Jewelry Week se va desfășura într-un format de eveniment care include cinci activități speciale, precum: vernisaje, tururi ghidate, conferințe și ateliere de lucru dedicate publicului larg. Printre expozanți se numără designeri de renume din România, Republica Moldova, Italia, SUA, Franța, Portugalia, Germania, Ucraina, Coreea de Sud, precum și două expoziții capsulă organizate de Slovenian Jewelry Week și Legnica Silver Festival din Polonia.
 

 

 

Master Class: Pictura pe Tricou
UNDE: Oliva Restaurant, bd. Moscova, 5

CÂND: 11:00
CONTEXT: Master class-ul Pictura pe Tricou este o activitate interesantă, potrivită pentru orice vârsta. Participanţilor le vor fi prezentate tehnicile de bază de pictare a suprafețelor textile. Copii vor avea posibilitatea să aleagă desenul preferat care il vor putea picta pe tricou. Vom crea desenele cu vopsele speciale pe țesătură. Toţi pictorii şi pictoriţele vor pleca cu tricouri personalizate pe care le vor purta apoi cu plăcere. Cine știe, poate tocmai acum se va decide viitoarea meserie.

 

 

Bold Fest 2023
UNDE: Mediacor, str. Alexei Mateevici, 60

CÂND: 12:00, 19-20 august, curent
CONTEXT: Bold Fest este unicul Festival de Artă Digitală din Moldova. Video proiecții, lazere, instalații luminoase create de artiști și brandurile autohtone ca din filmele Avatar. Afla ce este New Media ART pentru că Bold  Fest, reinventeaza expozitiile simple si prezinta experiențe participative, anul acesta creăm Lumi Digitale. Bold Fest este festivalul ce combină zone de expoziții de artă digitală și imersivă, dar și o conferința unde o să cunoști de la speakerii internaționali invitați despre Insights din Industria Re-creativă, New Media Art si Imersivitate ca elemente de promovare, Marketing&Brands, Inovațiile în Afaceri.
 

 

FestiValul Tineretului 2023
UNDE: Strada Veronica Micle, intersecție cu str. Vlaicu Pârcălab

CÂND: 12:00
CONTEXT: Te așteptăm la cea de-a cincea ediție a FestiValului Tineretului 2023, un eveniment creat special pentru tine și pentru toți tinerii din întreaga țară. Ți-am pregătit șase zone tematice, unde te așteaptă o varietate de activități și oportunități pentru a-ți găsi ocupația preferată. Fie că ești interesat de artă și cultură sau de sport și educație, fiecare zonă îți va oferi ceva unic și interesant.
FestiValul Tineretului 2023 va găzdui câteva scene muzicale, unde vei avea ocazia să te bucuri de diverse genuri muzicale: de la mix-uri de Dj, la muzică clasică; de la pop, la jazz și rock.

 

Spectacol: „MARY POPPINS”
UNDE: Teatrul "Din strada Trandafirilor"

CÂND: 12:00
CONTEXT: Basmul "Mary Poppins", bazat pe opera cu același nume a lui P. Travers, în regia lui Juli Evstifeeva, nu va lăsa pe nimeni indiferent: nici pe copii, nici pe adulți. Toate generațiile de telespectatori vor putea să se simtă din nou copii cu Lady Perfect, să facă călătorii incredibile, să participe la cele mai fantastice evenimente și să simtă apropierea de Miracol și Magie. Cea mai bună dădacă din lume îi va distra pe copii, îi va educa pe părinți, îi va învăța pe bunici, îi va înveseli și îi va  face pe toți fericiți.

 

Lecție Gratuită pentru viitoarele mămici
UNDE: Digital Park, str. Mihai Viteazul, 115

CÂND: 13:00

CONTEXT: Moldindconbank și Visa invită viitoarele mămici la o lecție de sănătate cu Maxim Calaraș, medic obstetrician-ginecolog care prin prisma experienței sale va oferi răspunsuri la întrebările invitaților și va discuta cu viitoarele mămici despre tot ce înseamnă monitorizarea sarcinii, travaliul și nașterea propriu-zisă. Pe lângă teoria importantă, participanții vor avea ocazia să interacționeze cu Dr. Calaraș și să discute detalii și informații curioase din domeniu.
 

 

Campionatul Național de Sprint Triatlon 2023 by OM Dniester Cup etapa 8
UNDE: Lacul La Izvor

CÂND: 13:00, 19-20 august, curent
CONTEXT: Vă invităm la o sărbătoare sportivă de neuitat în inima Chișinăului. Parcul La Izvor va fi locul de desfășurare a Campionatului Republicii Moldova la triatlon pe distanta SPRINT, care va avea loc în cadrul Dniester Cup 2023 by Om și va fi a opta etapă a Cupei. Locația  garantează o experiență de neuitat pentru sportivi și amatori.

 

 

Turneul municipal de șah și joc de dame „Cupa seniorilor”- închiderea oficială

UNDE: Parcul „Alunelul”, str. Calea Ieșilor, 11/2

CÂND: 15:30
CONTEXT: Sâmbătă va avea loc închiderea oficială a turneului organizat de Primăria Chișinău.
În finală vor participa 60 de vârstnici, 20 de copii și 20 de amatori pasionați de șah și joc de dame.
La etapa municipală vor participa: primii 3 învingători, la etapa de sector, în categoria de vârstă 50 + și 65 +. Se vor juca concomitent 4 turnee: 2 la șah 50 + și 65 +; 2 la joc de dame 50 + și 65 +;
Câștigătorii se vor putea bucura de premii în valoare de 1000, 3000 și 5000 lei.
Cheltuielile pentru organizarea şi desfăşurarea competiţiilor sunt suportate de către Primăria Municipiului Chișinău.
 

Eveniment: Emoțiile prin cărți
UNDE: Elefant.md, bd. Dacia, 27

CÂND: 16:00
CONTEXT: Invitata specială și speakerul evenimentului este Marcelina Uncu (Psiholog Clinician, Consilier Parental). Împreună vom discuta despre cum putem ajuta copiii să înțeleagă sentimentele și emoțiile pe care le pot simți în diferite situații; despre importanța comunicării părinte - copil și despre rolul cărților și al lecturii. Editura RP Editor vine cu o colecție de trei cărți pentru 1-3 ani, traduse din limba franceză - colecția DESCOPERĂ. Aceste cărți au fost concepute, gândite, elaborate de specialiști în domeniul dezvoltării copilului. Ele se adresează copiilor foarte mici care descoperă lumea ce îi înconjoară: Animalele de la fermă, Corpul, Emoțiile. Tematica emoțiilor este centrală și în cartea „Puiul de căprioară care alerga după soare” de Joanna McInerney, tradusă din limba engleză. Cartea este pentru copii de vârsta 3-10 ani și abordează tema emoțiilor și a sensibilității copiilor față de întunericul nopții, dar este și o invitație la visare prin ilustrațiile bogate și pline de caracter.
 

 

Family Festival la GrillZone
UNDE: Vadul-lui-Vodă

CÂND: 16:00
CONTEXT: Vă invităm cu drag să participați la evenimentul nostru special, Family Festival,  la GrillZone. Suntem entuziasmați să vă aducem o zi plină de distracție și activități potrivite pentru întreaga familie. Programul evenimentului este următorul: Concursuri captivante cu premii garantate pentru familii;  Bucurie nelimitată pentru cei mici. Avem pregătite activități speciale pentru copii, însoțiți de animatori entuziaști. Vor fi desene pe fețe și o surpriză delicioasă pentru cei mici. În același timp, adulții sunt invitați să savureze degustări fine de vinuri și bere, oferite de partenerii noștri; Întrunim amatorii de gusturi autentice. Vom încerca să stabilim un nou record cu cel mai lung Lulea Kebab pregătit de maeștrii noștri bucătari. Avem ambiția de a-l face de 10 metri. Vă invităm să asistați și să luați parte la degustarea acestui deliciu unic.

 

 


Training: Încrederea în sine
UNDE: OFFLINE, Dr. Ecaterina Moga, Psiholog și Coach

CÂND: 16:00
CONTEXT: Te invit la un Training de autocunoaștere și dezvoltare personală, unde îți vei putea redescoperi potențialul și vei fi cu un pas mai aproape de a deveni cea mai bună versiune a ta. Încrederea în sine - Startul pentru materializarea dorințelor tale. În cadrul trainingului: Vei învăța să-ți dezvolți încrederea în sine și să-ți sporești valoarea de sine, astfel încât să nu rămâi în umbră; Vei cunoaște modalități de autogestionare a emoțiilor proprii în raport cu tine și cei din jurul tău; Vei descoperi mecanismele de autogestionare a potențialului tău și vei depăși frica, rușinea, incertitudinea; Te vei antrena în însușirea proceselor de autodisciplinare în gândire și acțiune, reușind să te ridici la noi înălțimi; Îți vei trasa noi scopuri pe care vei ști cum să le realizezi strategic, astfel încât să devii cea mai bună versiune a ta ș.a.
 

 

Clubul de carte Diez-Librăriile Cartier
UNDE: Libraria Din Centru, bd. Ștefan cel Mare, 126

CÂND: 16:00
CONTEXT: Prieteni din Chișinău, sâmbătă,  vom sta  de vorbă cu scriitorul Oleg Serebrian despre romanul său Woldemar, în cadrul Clubului de carte Diez-Librăriile Cartier. Vă așteptăm.
 

 

Rockin August  

UNDE: Artcor, str. 31 August 1989, 137

CÂND: 18:00
CONTEXT: În August ne grăbim să facem ce n-am reușit tot restul verii, de exemplu, un concert rock-metal la Artcor. Vă invităm, prieteni, la un show inedit alături de cele mai promițătoare trupe din underground-ul Chișinăului: Cerebral Attack, Spotless Mind, Perfect Blue, și un open act din partea lui Max Iuzvac.

 

 

Spectacol: "Vă așteptăm acasă"
UNDE: Gara Feroviară, 1

CÂND: 18:30
CONTEXT: Kasandruța  în parteneriat cu Teatrul  Național  „Mihai  Eminescu” și OWH-Studio
Vă invită la spectacolul „Vă așteptăm acasă”. Evenimentul va încheia Zilele Diasporei și propune să petrecem două ore împreună pentru a ne reaminti despre ceea ce iubim, ceea ce ne face să supraviețuim în momentele de criză și de disperare, după ce ne despărțim de oamenii dragi.

 

 

Program muzical „O seară în Parc”

UNDE: Scuarul Casei de Cultură Florești

CÂND: 18:30

CONTEXT: Invităm locuitorii și oaspeții municipiului Florești la un Program muzical live „O seară în Parc”. Nu va lipsi buna dispoziție și muzică pe gusurile Dvoastră.

 

 

Spectacol: „ZACS”

UNDE: Geneza ART, str. Alexei Mateevici, 109/1

CÂND: 19:00

CONTEXT: O comedie grotească cu situații diverse și pline de umor. O mireasă care așteaptă și un mire care nu vine.  „ZACS” este o reflecție a societății anilor 90 cu re verberați în actualitate. Un spectru de relații clasice familiale, în care ne oglindim regăsindu-ne, 21 de caractere într-un delir nupțial.

 

 

Concert

UNDE: Parcul „Micul Cluj”, orașul Ungheni

CÂND: 19:00

CONTEXT: Invităm toti iubitorii de muzică și frumos la un spectacol extraordinar, pe cinste.

 

 

Expoziție: „Farmecul Peisajului”

UNDE: Biblioteca Națională a Republicii Moldova, bloc II, etaj 1, str. 31 August, 1989, 78A

CÂND: Până la data de 30 septembrie, curent

CONTEXT: Biblioteca Națională a Republicii Moldova vă invită la o expoziție personală de pictură „Farmecul Peisajului”, a Iraidei Ciobanu, artistă plastică, dedicată artei tradiționale și peisajului. Expoziția cuprinde 33 de picturi în ulei, elaborate în plein air, picturi peisagistice în toate ipostazele: de la albul iernii până la verdele crud al primăverii, realizate în cadrul taberelor de creație. Fiecare din aceste lucrări redau starea emoțională a artistei, evidențiază ornamente tradiționale, coloristica plaiului, ce își au rădăcinile din copilăria petrecută în „Codrii Nisporenilor”.
 

 

Rooftop organizată de Florile

UNDE: Digital Park, str. Mihai Viteazul, 115

CÂND: 20:00

CONTEXT: Ultima petrecere summer Rooftop organizată de Florile va avea loc în această sâmbătă. Două luni de vară sunt deja în spatele nostru, dar asta nu ne va opri să ne adunăm împreună, să dansăm și să ascultăm Nouse Music. Alăturați-vă să creaăm împreună o seară minunată, care va fi amintită mult timp înainte.

 


Seri de Cronograf
UNDE: Parcul "Alunelul"

CÂND: 20:30
CONTEXT: Serile de Cronograf, au devenit  o tradiție pentru iubitorii de film în sezonul estival.
Proiecțiile de film marca CRONOGRAF se desfășoară  sub cerul senin al Chișinăului, în Amfiteatrul Parcului Public ”Alunelul”, în fiecare seară de sâmbătă până la începutul toamnei.
Cinefilii din capitală vor putea urmări ultimele producții autohtone, dar și alte filme selectate cu grijă pentru voi. Vă așteptăm din nou, în fața ecranului unde realitatea devine artă.
 

 

 DUMINICĂ 20 AUGUST

 


Antrenament gratuit de stretching
UNDE: Digital Park, str. Mihai Viteazul, 115

CÂND: 09:00
CONTEXT: La locația Digital Park, va avea loc cel de-al treilea antrenament de stretching din cadrul proiectului Enter – eActivă. Fă-o pentru tine și alătură-te gratuit. Din partea noastră apă și covorașe, din partea ta - prezența și buna dispoziție.

 

 

Sezonul de vară 2023 - Cupa Cafeluța
UNDE: Parcul Dendrarium

CÂND: 11:00
CONTEXT: Vă invităm să luați parte la Sezonul de vară 2023, unde veți putea admira natura, vă veți relaxa pe cinste împreună cu noi. Format: echipe din 1-6 oameni. Aveți nevoie de o pătură pe care să stați, pixuri, carnete, vreo carte pe care să scrieți.

 

 

Spectacol: „Pe Planeta Clounella”

UNDE: Centrul Cultural Odeon, str. Mihai Eminescu, 55

CÂND: 11:00

CONTEXT: Planeta Clounella prezintă un spectacol pentru copii, distractiv, interactiv și educativ, în care personajele Clounella, Zâmbărella, Gustoșella și Colorella îți vor face cunoștință cu lumea lor, te vor învăța să cânți, să dansezi, alături de ei și îți vor oferi prietenie. Este un  spectacol plin de jocuri colorate unde culoarea reprezintă nu doar decorul dar și dispoziția care o crează eroii noștri. Acțiunea din scenă periodic trece în sală implicând fiecare spectator direct în programul evenimentului.

 

 

Forumul Municipal al Tinerilor din Chișinău
UNDE: Digital Park, str. Mihai Viteazul, 115

CÂND: 13:00
CONTEXT: Primăria Municipiului Chișinău are plăcerea de a vă invita șă participați la Forumul Municipal al Tineretului 2023, un eveniment menit să pună în discuție necesitățile tinerilor din Chișinău și provocările cu care se confruntă aceștia și să identifice potențiale acțiuni și soluții pentru dezvoltarea cât mai eficientă a sectorului de tineret. În cadrul forumului vor fi prezentate rezultatele Sondajului municipal cu privire la identificarea necesităților tinerilor din municipiul Chișinău, dar și se vor organiza grupuri de lucru ce vor presupune analiză și discuții pe marginea principalelor subiecte abordate în cadrul sondajului : Dezvoltarea personală; Angajarea în câmpul muncii și abilitățile de antreprenoriat; Implicare civică și participarea la luarea deciziilor; Discriminarea și incluziunea.
 

 

Neon Time Party
UNDE: Neon Time, str. Alecu Russo, 20

CÂND: 13:00
CONTEXT: Neon Time organizează petreceri creative cu vopsele strălucitoare. Trecând challenge-ul moderatorului petrecerii, copii vor păși în lumea paralelă plină de culori fluo. Efectele de lumini, fum, bulele de săpun, muzica și provocările grozave vor inspira copiii să se distreze într-o atmosferă excentrică. Fiecare copil își va accentua personalitatea întruchipându-se în personajul favorit prin #bodyart și  facepaint cu ajutorul picorului. Cei mai creativi vor avea la dispoziție vopsele fluorescente și ustensile pentru  selfpainting. Jocurile de creație ca: jenga, construcții din domino, pixel board, planșe de colorat cu carioci specializate, și recuzita fluorescentă ca baloane, ochelari, pălării vor colora petrecerea. Îndemnăm participanții să fie îmbrăcați în tricouri albe pe care copiii vor desena cu vopsele neon. Recomandăm să luați încălțăminte  ușoară și comodă.

 
The Neighbours - Rave de zi la ACB34
UNDE: ACB 34, str. Alecsandru cel Bun 34

CÂND: 14:00
CONTEXT: Pe 20 august, vă invităm la o petrecere văratică în inima Chișinăului. Ne-am zis să
facem un rave de zi, cu soare and all, cu o un număr enorm de DJ și muzică variată.
Ne distrăm alături de vecinii noștri de peste tot - de lângă ACB34, de breaslă, de covoraș, de
tanțpol. Mizăm pe bunul tău simț și înțelegere ca să creăm împreună o atmosferă chill și veselă.
 

 

Spectacol: „Sonata Lunii”

UNDE: Geneza Art, str. Alexei Mateevici, 109/1

CÂND: 19:00

CONTEXT: „Sonata Lunii”, un spectacol inspirat din filmul „Dineu cu vecinii de sus”, este o poveste cu patru personaje multiplicate, care reprezintă vecinii de jos și de sus.Vecinii de jos sunt împreună de mai mulți ani. Abea dacă se mai privesc, iar certurile au devenit o constantă în relația lor. Într-o seară de vineri, vecinii de sus, puțin mai tineri decât ei,  vor veni în ospeție. Ce nu știu gazdele că această seară se va transforma pe neașteptate într-o orchestră de emoții neacordate. Muzică clasică, teme picante, situații provocatoare care pun în evidență problema cuplului. O comedie 18+ care te va ține pe val.

 

 

OPEN MIC
UNDE: str. Șciusev,  93

CÂND: 19:30
CONTEXT: Open Mic-ul - e locul unde poate veni si evolua cu stand up-ul său orice doritor. Sarcina principala, e să fie amuzant. Open Mic-urile au loc în fiecare duminică la adresa Alexei Șciusev 93. Aici comedianții începători si cei experimentați își verifică glumele, ca ulterior să le prezinte la concertele mari. Din această cauză fiecare seară de Open Mic, este una memorabilă, irepetabilă și la maxim de organică.

Meroslava Parii
18/08/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii