AGENDA DE WEEKEND//20-21.08.2022

Anticoruptie.md
20/08/2022
Grafică: CIJM

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Ziua Ucrainei la Chișinău

UNDE: Chișinău,  ArtCor, str 31 august 1989, Nr. 137

CÂND: de la ora 10:00 până la 19:00

CONTEXT:  Oaspeții evenimentului vor putea participa la paneluri de discuții, workshop-uri, degustări de bucate tradiționale ucrainene, proiecții de film și un concert. Festivalul se va desfășura în spațiul creativ ArtCor - st. 31 august 1989, Nr. 137, Chişinău, Evenimentul este organizat de Congresul Național al Ucrainenilor din Moldova, cu susținerea partenerilor: ICNUR, Ambasada Ucrainei în Moldova, Agenția Relații Interetnice.

___________________________________________________________________________________

Târguri școlare

UNDE: Chișinău

CÂND: 20-21 august 2022

CONTEXT: În sectorul Buiucani, pe Calea Ieșilor, 8, în adiacența CC „Zity Mall”, va fi organizat iarmarocul școlăresc „Dor de școală”, în perioada 18-21 august 2022. În Scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, va avea loc Târgul produselor apicole și de artizanat, organizator SRL „Prisaca de Lux”, iar pe aleea pietonală  din str. A. Pușkin, Scuarul Catedralei, se va desfășura Târgul Apicol, organizator: Asociația Națională a Apicultorilor din Moldova, în perioada 19-21 august 2022. Pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 103, în vecinătatea Cinematografului „E. Loteanu”, va avea loc un iarmaroc cu articole de artizanat și hand-made, cu fructe și produse din fructe, organizat de SRL „Boldescu & Co”, în perioada 20-21 august 2022. Pe teritoriul adiacent edificiului „Kentford”, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 202, va avea loc Târgul producătorilor locali cu produse alimentare și nealimentare autohtone „EcoLocal”, organizator: Asociația Consumatorilor și Producătorilor Eco și Artizanali, 20.08.2022; Pe str. Calea Ieșilor, 11/4, la intrarea în Parcul „Alunelul”, va avea loc Târgul produselor agroalimentare autohtone „Cămara Fest”, organizat de Federația Națională a Fermierilor și Pretura Buiucani. În sectorul Botanica, pe adresele:  bd. Traian, 22, șos. Muncești, 170 și str. Butucului, va avea loc Târgul producătorilor autohtoni cu fructe și legume. De asemenea, în Parcul „Sarmizegetusa”, se va desfășura „Târgul Micilor Antreprenori”, cu produse agroalimentare și articole de artizanat, 20-21 august 2022. În Parcul Valea Trandafirilor (str. Valea Trandafirilor, 17), va fi organizată o  expoziție cu vânzare a lucrărilor meșterilor populari și artiștilor plastici. În sectorul Centru, pe adresele:  str. V. Alecsandri, 8, colț cu str. Lacului, str. Ismail 94, colț cu bd. D. Cantemir și str. N. Testemițanu, 30 va fi organizat Târgul producătorilor autohtoni cu fructe și legume. Totodată, în perioada 08 august – 04 septembrie,va fi organizat iarmarocul Școlar 2022, pe adresele: str. Ismail, 94, colț cu bd. D. Cantemir, str. Armenească colț cu str. Mitropolit Varlaam; str. Mitropolit Varlaam, 56 (în perimetrul pieței Î.M. „Grisan Hamb” SA). De asemenea, pe str. Tiraspol, 5-9 (în preajma Gării) va avea loc Târgul de vechituri.

____________________________

Târg de legume și fructe

UNDE: Chișinău

CÂND: 21-22 august 2022

CONTEXT: În sectorul Râșcani, pe bd. Moscova, 21, vizavi de str. M. Basarab 6, va avea loc Târgul pentru comercializarea fructelor, legumelor și produselor apicole. În același sector, până pe 18 septembrie, a. c., va avea loc Târgul producătorilor autohtoni cu fructe și legume, pe adresele: Calea Orheiului, 109/2, str. A. Doga, 35; str. Ceucari, 8. Totodată, pe bd. Moscova, 21, vizavi de str. M. Basarab, nr. 6, va avea loc Târgul pentru comercializarea fructelor, legumelor și produselor apicole autohtone (30.07-02.09.2022). În sectorul Ciocana, pe aleea din bd. Mircea cel Bătrân, Scuarul Arborelui Solar, va avea loc Festivalul Pomușoarelor și al Mierii de Albine (ediția II), cu participarea producătorilor autohtoni. 

________________________________________________________________________________________

Troleibuzul Turistic

UNDE: Piața Marii Adunări Naționale, Chișinău

CÂND: 20 - 21 August 2022

CONTEXT: Troleibuzul Turistic a început să călătorească pe străzile capitalei începând cu 1 august 2021. Are drept scop promovarea obiectivelor turistice importante din orașul Chișinău, îndemnând astfel locuitorii și oaspeții capitalei să cunoască și să descopere istoria orașului, istoria străzilor și ale personalităților importante,  care au marcat evoluția neamului nostru. Călătoria durează o oră într-un troleibuz confortabil, pe străzile orașului, unde se vorbește despre istoria, cultura  și viața orășenilor.

__________________________________________________________________________________

CĂMARA FEST

UNDE: Parcul "Alunelul", CHișinău

CÂND: 20 - 21 August 2022

CONTEXT: Peste 80 de producători de legume și fructe din Republica Moldova își vor expune produsele la târgul "Cămara Fest", în sectorul Buiucani al capitalei.

__________________________________________________________________________________

Auto Fest

UNDE: Castel Mimi

CÂND: 20 - 21 August 2022

CONTEXT: Timp de două zile, la Castel MIMI vor fi expuse zeci de automobile și accesorii pentru acestea. Lângă pereții castelului vor fi amplasate automobile retro. Intrarea – între 200 și 300 lei.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

EVENIMENTE PE PLAN EXTERN

Basarabia salută Bucovina

UNDE: orașul Suceava, România

CÂND: 19-21 august 2022

CONTEXT: Este un eveniment de promovare culturală a Basarabiei, în cadrul Proiectului „Basarabia salută Bucovina", finanțat de Departamentul pentru Relații cu Republica Moldova al Guvernului României, la care vor participa și colective reprezentative din Chișinău. Proiectul urmărește promovarea tradițiilor culturale și transferul între generații a valorilor de ordin cultural. Municipiul Chișinău va fi reprezentat la Suceava de Teatrul Național SATIRISCUS „I. L. Caragiale", Orchestra municipală de muzică populară „Frații Advahov" și de un grup de meșteri populari. Pe 20 august, ora 19:00, pe scena Teatrului Municipal ,,Matei Vișniec", trupa Teatrului Național SATIRISCUS „I. L. Caragiale", va prezenta piesa ,,Fără pijamale", după Mawby Green și Ed Feilbert. Pe 21 august 2022, ora 19:00, la Cetatea de Scaun a Sucevei, va avea loc un spectacol susținut de Orchestra municipală de muzică populară „Frații Advahov", cu program în două reprize, muzică populară și muzica maestrului Eugen Doga.

___________________________________________________________________________________

Londra: Zi de grevă a lucrătorilor feroviari care sunt membri ai sindicatelor RMT și TSSA

Anticoruptie.md
20/08/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii