AGENDA DE WEEKEND//22-23.04.2023

Meroslava Parii
21/04/2023
Grafică: CIJM

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Curs: Executarea principiilor chirurgicale aplicate regenerării  osoase ghidate

UNDE: Radisson Blu Leogrand Hotel,  str. Mitropolit Varlaam, 77

CÂND: 08:00

CONTEXT: Cursul este organizat pentru a perfecționa cunoștințele medicului chirurg stomatolog. Scopul de bază va fi principiul chirurgical modern în domeniul regenerării osoase, începând cu stabilirea unui diagnostic corect, alegerea celui mai potrivit plan de tratament pentru a avea un rezultat eficient în corelația cu metodă aleasă.

 

Workshop OH Cards

UNDE: Distributor OH Cards România/Moldova

CÂND:  10:00

CONTEXT: Workshopul se adresează tuturor celor care doresc să obțină un instrument eficient atât pentru sine cât și pentru utlizarea în domeniul său de activitate profesională. Pe parcursul evenimentului vei afla ce sunt cardurile metaforice de asociere, cum,  când  și de către cine au fost create. Vei începe  să utilizezi acest instrument chiar din primul minut al atelierului.  Vei exersa tehnic care pot fi folosite în consilierea individuală, de familie și în grup.

 

Campionatul Municipiului Ungheni la Streeball

UNDE: Sala de Sport a Liceului „Alexandr Pușkin”

CÂND: 10:00

 

Atelier pentru copii „Țesem covorașe”

UNDE: Tradițiile Strămoșilor, str. Ioan Livescu, 17

CÂND: 11:00

CONTEXT: În cadrul atelierului copii vor descoperi unul dintre cele mai vechi și mai uimitoare meșteșuguri – țesutul la stativ orizontal. Fiecare copil va țese propriul  covoraș la război în miniatură.

 

Tango Weekend

UNDE: Tango Nova Chișinău, str. Constantin Tănase, 6

CÂND: Sâmbătă  22 aprilie – 13:00; Duminică 23 aprilie – 14:00

CONTEXT: Dragi iubitori ai tangoului argentinian am pregătit pentru voi o nouă surpriză, invitații noștri vor fi profesorii Kerem Oksuz & Elena Oksuz. În acest weekend veți avea posibilitatea de a participa la lecții și un bootcamp special care va rămâne în istoria fiecărui dansator.

 

Concert: Muzică și dans popular

UNDE: Centrul Raional de Cultură și Tineret ”Grigore Sîrbu” din Criuleni

CÂND: 15:00

CONTEXT: Sunteți invitați la Centrul de Cultură și Tineret din Criuleni, la un program special de cântece și dansuri populare susținut de Colectivul Artistic Emerit al Republicii Moldova din Găgăuzia „DUZ-AVA”.

 

Lansare de carte: „Prin ninsori. Jurnalul unui dependent” de Eugeniu Kroll

UNDE: Toro Center, str. Pantelimon Halippa, 6

CÂND: 17:00

CONTEXT: „Prin ninsori” prezintă calea transformării personalității umane, care, în urma consumului de droguri, a ajuns la fundul sacului, pentru ca mai apoi să renască din propria cenușă să descopere adevărul și o cale spirituală. O invitație de a descoperi un univers al aventurilor unui consumator de droguri, caraghioase și hioase la prima vedere, dar triste în esența lor. O încercare de a aduce o licărire de speranță actualei generații, care din păcate, e prinsă în acest război a drogurilor.

 

Expoziția „Arta legăturii de carte”

UNDE: Biblioteca Națională a Republicii Moldova, str. 31 August 1989, 78A

CÂND: Zilnic

CONTEXT: Dacă dorești să afli cum s-a schimbat aspectul coperților din cele mai vechi timpuri până în zilele noastre vizitați expoziția „Arta legăturii de carte”. Veți cunoaște următoarele lucruri: Cum erau păstrate cărțile șumeriene; Cu ce erau prelucrate sulurile de papirus sau pergament înainte de a fi păstrate în tuburile confeționate special; De ce studenții din perioada medievală preferau cărțile legate în piele; Ce stil utilizau legătorii englezi.

 

Degustare gastronomică cu Vinum Estate

UNDE: Saka de degustare Wine. MD, str. Sciusev, 62

CÂND: 18:00

CONTEXT: Descoperă câteva  vinuri noi moldovenești de la Vinum Estate, pe care sigur le vei aprecia: Feteasca Regală 2021; Riesling 2021; Sauvignon 2021; Rară Neagră 2021; Saperavi 2020; Cabernet Merlot Saperavi 2020.

 

Spectacol: „Mobilă și durere”

UNDE: Teatrul Republican „Luceafărul”, str. Veronica Micle, 7

CÂND: 18:30

CONTEXT: Un regizor, tocmai din România, Constantin Radu Tudosie, a venit la Chișinâu. Cu actorii Teatrului  Republican „Luceafărul”, creează un univers teatral, unde personajele se află cu un picior în morala socialistă, iar cu al doilea într-o fiertură lipsită de moralitate. Acțiunea piesei, apropo, are loc în România ceaușistă, pe la sfârșitul „ceaușismului”, adică, în vremuri deloc departe de cele în care trăim.

 

Eveniment Teatral: „Coco Chanel - Oglinzi”

UNDE: Teatrul Geneza  Art, str. Alexei Mateevici, 109/1

CÂND: 19:00

CONTEXT: Chanel a devenit sinonim cu eleganța. Brandul rămâne a fi unul dintre cele mai puternice, cunoscute și respectate în întreaga lume. Tocmai din acest considerent, partenerul notoriu a proiectului fotografic este brandul autohton „Nikita Rinadi”. Un moment special îi revine designerului Eugen Reabenkii. Una din colecțiile „Nikita Rinadi” va deschide partea a doua a evenimentului teatral, cu o prezentare de modă, într-o formulă de excepție. Spectacolul „Coco Chanel – Oglinzi”, este realizat după cartea lui Edmonde Gharles-Roux, de asemenea axat pe interviuri și publicații. De ce „Oglinzi”? Vă invităm să reflectăn împreună.

 

Concert: Pinholes & Cosmos în Buzunar

UNDE: Artcor, str. 31 August 1989, 137

CÂND: 19:00

CONTEXT: Pinholes  s-au format în 2011, iar albumul de debut Zmei a apărut în 2013. Piese precum Avem un Loc sau Poza, au adunat rapid susținătorii în circuitul de radio alternativ din țară. Până la sfârșitul anului, potențialul trupei a început să fie recunoscut prin două premii oferite de revista „Sunetele” și de site-ul Metalhead (Best Alternative Newcomer – Metalhead Awards ediția 2013).

Meroslava Parii
21/04/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii