AGENDA DE WEEKEND//24-25.02.2024

Meroslava Parii
23/02/2024
Grafică CIJM

În 20 de ani de activitate, Centrul de Investigații Jurnalistice a demascat zeci de mari corupți și a scos la iveală sute de scheme infracționale.Notează codul fiscal 1019620008889 și direcționează 2 % din impozitul pe venit pentru a susține echipa de jurnaliști de la portalulAnticoruptie.md! Conferă banilor tăi valoare adăugată, alătură-te luptei anticorupție!

 

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

 

SÂMBĂTĂ 24 FEBRUARIE

 

Summitul Global de Conducere

UNDE: Tekwill, str. Studenților, 9/7

CÂND: 08:30

CONTEXT: Indiferent unde este locația, poziția ta, Summit-ul te va împuternici să conduci mai înțelept, să conduci mai impunător si să fii lider acolo unde ești. GLS este dedicat aducerii de conținut proaspăt, practic și inspirant pentru dezvoltarea liderilor din întreaga lume. Astfel că evenimentul GLS adună offline și online liderii în cele mai importante orașe ale lumii și transmite experiențe valoroase de la diverși oameni influenți din cele mai deosebite domenii de leadership. Subiecte la care să te aștepți la Summit anul acesta: Dezvoltarea culturii organizaționale; Auto-conducere, Stres și Succes; Colaborare eficientă în echipe; Construirea încrederii în relații; Navigarea în diversitate și complexitate; A conduce cu curaj.

 

Primul antrenament de pregătire pentru Chișinău Marathon 2024

UNDE: Parcul „La Izvor”

CÂND: 09:00

CONTEXT: Este momentul perfect să începem pregătirile pentru cel mai așteptat eveniment al anului! Toți cei dornici să participe sunt invitați să se alăture și să se antreneze alături de noi. Așa că, nu ratați șansa de a vă asuma provocarea și de a vă alătura comunității de alergători entuziaști.

 

Training: Conflict Management

UNDE: Keystone Events, str. Grigore Vieru, 29

CÂND: 09:00

CONTEXT: Pentru cine este acest training: Manageri și lideri de echipe; Profesioniști din domeniul resurselor umane; Profesioniști dornici să-și îmbunătățească abilitățile de comunicare și gestionare a conflictelor; Orice persoană interesată de dezvoltarea abilităților de comunicare și rezolvare a conflictelor; Cei care caută să învețe tehnici eficiente de comunicare și negociere pentru prevenirea și soluționarea conflictelor în mediul profesional. Ce vei obține: Înțelegerea profundă a naturii conflictelor și abordarea eficientă în contextul organizațional; Dezvoltarea abilităților de recunoaștere și evaluare a conflictelor; Însușirea tehnicilor eficiente de comunicare și negociere pentru prevenirea și soluționarea conflictelor; Construirea unui mediu de lucru pozitiv prin implementarea practicilor de gestionare a conflictelor; Utilizarea abordării de tip coaching și instrumentului GROW pentru comunicarea eficientă cu echipa.

 

Conferință: Creșterea și îngrijirea copiilor în primele 1000 de zile

UNDE: Summit Events Center, str. Tighina, 49/3

CÂND: 11:00

CONTEXT: Invităm la un eveniment organizat de Școala Sănătății Doctorchat, dedicat exclusiv pentru dumneavoastră. La acest eveniment, veți obține răspuns la întrebări despre: Rutina zilnică de îngrijire a nou-născutului, Infecții respiratorii la copii – ce reprezintă și cum se manifestă; Febra și stările ei critice – deshidratarea, Sindromul toxiinfecțios - cum se manifestă și cum se cupează;
Colici: manifestări și tactici ce puteți întreprinde și multe alte întrebări ce îngrijorează părinții.

 

Seminar Național de Sparring Taekwon-Do ITF

UNDE: Orașul Cahul, Amiran Company

CÂND: 10:00

CONTEXT: Seminarul este parte a programului de pregătire a sportivilor de diferită clasă pentru competițiile naționale și a lotului Uniunii pentru participare la Campionatul European din Lublin, Polonia (aprilie, 2024). Conducătorul seminarului este instructorul Gheorghe Ribakov, centură neagră 4 Dan, președintele Clubului Ribakov Team, antrenor de campioni și premianți a turneelor de talie mondială și europeană.

 

Congresul Național al Tinerilor și Consilieri locali

UNDE: Digital Park, str. Mihai Viteazul, 15A

CÂND: 11:00

CONTEXT: La primul Congres Național al Tinerilor Primari și Consilieri Locali din Moldova vom discuta despre rolul tinerilor aleși locali în garantarea drepturilor tinerilor și dezvoltarea sectorului de tineret. De asemenea, vom definitiva regulamentul de activitate al Platformei Tinerilor Primari și Consilieri Locali și vom prezenta pașii următori. La eveniment va fi desfășurat și procesul de vot privind constituirea și aderarea la noua platformă.

 

Noul Sezon Yardsale Market

UNDE: Teatru Gastronomic, bd. Ștefan cel Mare, 103

CÂND: 11:00, 24-25 februarie, curent

CONTEXT: Primăvara se apropie, inimile înfloresc, vine Dragobete! În vremuri străvechi se credea că chiar în această zi începe primăvara, natura se trezește, păsările se logodesc, iar omul se bucură și laudă toate acestea. De aceea, ne întâlnim la curte și sărbătorim viața.

 

Spectacol „Pădurea de argint” 3+

UNDE: Teatrul Municipal de Păpuși „Guguță”, str. Maria Drăgan, 1

CÂND: 11:00

CONTEXT: Pădurea își îtinde ramurile a îndurare sub povara nepăsării noastre. Ea strigă prin copacii care se vor cu fruntea sus, ridicată spre cer, spre soare, spre senin. Verdele se așterne și el la picioarele noastre, dăruindu-se cu toată ființa, doar să ne facă mai buni, mai curați, mai sensibili.

 

Campania: Păstrați iubirea, păstrați!

UNDE: Grădina Botanică

CÂND: 12:00

CONTEXT: În luna februarie, luna iubirii, Jurnal TV urmează tradiția și a lansat a zecea ediție a campaniei „Păstrați iubirea, păstrați”, dedicată tuturor celor îndrăgostiți. În acest an, alături de partenerul campaniei, Complexul Turistic „Codru”, vom oferi mai multe premii. Câștigătorii vor fi extrași pe 24 februarie, în cadrul evenimentului, la Grădina Botanică, unde va fi instalată inima Jurnal TV - simbolul tuturor îndrăgostiților.

 

Expoziția „Big Heart: Keep on Beating” organizată de Congresul Național al Ucrainenilor din Moldova și UNHCR, Agenția ONU pentru Refugiați

UNDE: Mediacor, str. Alexei Mateevici, 60

CÂND: 12:00

 

Art Therapy și Filosofie. Principele Crinilor. De Dragobete Pictăm

UNDE: New Acropolis, str. Armenească, 81

CÂND: 12:00

CONTEXT: De Dragobete vom picta pe reproducerea arheologică Principele Crinilor, reproducere a unui detaliu dintr-o frescă murală din palatul din Cnossos, Creta minoică. Aprox. 1500 î.Hr. Atelierul va cuprinde: Mitologie și simbolism; Expoziție de basoreliefuri; Instruire în arta picturii murale, modul de pregătire a suprafeței de pictură și utilizarea culorilor de ulei; Crearea propriei capodopere pe care o veți lua acasă; Coffee Break; Posibilitatea de a continua lucrarea acasă sau în altă sâmbătă complet gratuit, în cazul în care nu reușiți să finalizați lucrarea.

 

Flashmoob organizat de către Organizația de tineret PAS Youth

UNDE: Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova, bd. Ștefan cel Mare, 153

CÂND: 12:30

 

Club de Lectură Filosofică „Hermes”: Ce facem cu inima și mintea?

UNDE: New Acropolis, str. Armenească, 81

CÂND: 14:30

CONTEXT: Clubul de lectură Filosofică "Hermes" vă invită la primul eveniment din 2024, dedicat lucrării "Ce facem cu inima și mintea?" scrisă de Delia Steinberg Guzmán. Evenimentul va oferi oportunitatea de a explora biografia captivantă a autoarei, dar și subiecte din carte dedicate lunii iubirii, văzute dintr-o perspectivă filosofică practică, utile tuturor azi. Prezentare va include și discuții consistente, aducând în prim-plan perspective variate asupra temelor filosofice, un mod potrivit de a sărbători totodată Dragobete, sărbătoarea națională a iubirii.

 

Sărbătoare de Dragobete

UNDE: Orașul Călărași, Centrul Cultural „Ion Ungureanu”

CÂND: 15:00

 

Festivitate „Dragobete”

UNDE: Orașul Soroca, Palatul de Cultură

CÂND: 15:00

 

Spectacol: Premieră „Făt -Frumos: Renașterea”

UNDE: Teatrul Republican „ Luceafărul”, str. Veronica Micle, 7

CÂND: 15:00

 

Hora Binelui 2024

UNDE: Madison Park, str. Ghioceilor, 1

CÂND: 16:00

CONTEXT: Venim cu o seară plină de emoții și bucurii: o cină caritabilă, o licitație incitantă și momente artistice oferite de invitații noștri speciali: Gabi Nebunu, Ambasadorul Hora Binelui, interpreta Cristina Stratulat și corul de copii. Alături de noi veți avea ocazia de a socializa cu oameni extraordinari, uniți în scopul nobil. Banii colectați vor fi direcționați către continuitatea proiectului „New Life” desfășurat la Centrul Mamei și a Copilului. Secția care va fi reparată va fi selectată ulterior, în baza unor criterii de necesitate și transparență.

 

Campionatul de Tenis de masă

UNDE: Centrul Municipal de Tineret, str. Mitropolit Varlaam, 90

CÂND: 17:00

CONTEXT: Tenisul de masă este popular în întreaga lume și poate fi practicat atât recreațional, cât și la nivel competițional. Acest campionat de tenis de masă este destinat amatorilor. La campionat pot participa tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 ani, iar participarea este gratuită.

 

Proiecție de film – „Memoria” la Bălți

UNDE: Orașul Bălți, Palatul de Cultură

CÂND: 17:00

CONTEXT: Filmul este atât o dramă, cât și un film psihologic ce te ține tensionat până în ultimul moment. Despre film : Edmund şi Mari se trezesc fiecare într-un oraş completamente străin, în afara timpului lor, în care fiecare om se comportă ca şi cum i-ar cunoaşte de-o viaţă, oraş pe care nu îl pot părăsi decât ca rezultat al hazardului. O loterie. Un love story la graniţa dintre vis şi realitate ce evită excesele melodramatice prin meditaţia din jurul fricii noastre de necunoscut. Acţiunea filmului are loc în doua lumi diferite cu aceeaşi eroi dar cu istorii diferite.

 

Expoziție de fotografii „Ungheni – orașul meu”

UNDE: Orașul Ungheni, Centrul de Informare Turistică, intersecția străzilor Vasile Alecsandri și Mihai Eminescu

CÂND: În fiecare zi

CONTEXT: Este vorba de fotografiile expediate de ungheneni pentru concursul cu același nume, organizat în vara anului 2023 de către Primăria municipiului Ungheni. Expoziția respectivă, dar și multe altele pot fi vizionate zilnic la CIT.

 

Dragobete Party

UNDE: Teatrul „Guguță”, str. Maria Drăgan, 1

CÂND: 18:00

CONTEXT: Dacă ai între 16 și 35 de ani, te așteptăm la sărbătoarea dragostei și prieteniei în stilul unic al lui Dragobete. Vino cu persoana iubită și prietenii să te distrezi alături de alți tineri, să participi la concursuri, să câștigi premii, dar și să sari în sus pe muzica lui DJ Fox Banger și a celui mai nou fenomen muzical made in Moldova, Satoshi. Cei doi artiști talentați și plini de energie vor încălzi atmosfera și vor face inimile noastre să bată în unison.

 

Alexandru Ghețan – Eu îs din sat!

UNDE: Standupovka, str. Alexei Sciusev, 93

CÂND: 18:00

 

Concert: Vali Boghean „De Dragobete”

UNDE: Palatul Național „Nicolae Sulac”, str. Pușkin, 21

CÂND: 18:00

CONTEXT: Vali Boghean Band, un nume de referință pe scena muzicală, vă va încânta cu o armonie perfectă, unde fiecare notă și acord vor fi o celebrare a dragostei, într-o manieră elegantă și profundă. Vă așteptăm la un concert unde muzica va vorbi direct la inimă, iar atmosfera va fi una de neuitat. Să trăim împreună magia Dragobetelui într-un cadru care promite nu doar un concert, ci o adevărată experiență culturală.

 

The Great Dictator

UNDE: Teatrul Radical, str. Columna, 145

CÂND: 18:00

CONTEXT: La Muzeu de Film privești istoria direct în ochi, vezi lumea trecutului, gândurile și tendințele ei fără intermediari, este locul de întâlnire a oamenilor din prezent cu cei din trecut. Și, să fie între noi, pentru a ne atinge scopul, avem o adevărată mașină a timpului. Vă așteptăm la o seară plină de râsete, emoții și reflecții adânci.
 

Concert pe Întuneric

UNDE: Sala cu Orgă, bd. Ștefan cel Mare, 81

CÂND: 19:00

CONTEXT: Lăsați telefonul pe mod avion și bucurați-vă de muzică fantastic de frumoasă cântată la pian și lăsați gândurile să zboare. Programul muzical face și el o călătorie prin stări și prin istorie, de la Bach, Rameau până la Chopin, Debussy și Glass.

 

DUMINICĂ 25 FEBRUARIE

 

Evenimentul de lansare a Institutului Național pentru Educație și Leadership

UNDE: Centrul Național de Inovații Digitale în Educație „Clasa Viitorului”, str. Ion Creangă, 1

CÂND: 10:00

 

Campionatul Republicii Moldova la Judo Tineret U21

UNDE: Manejul de Atletică Ușoară, str. Andrei Doga, 24

CÂND: 10:00

CONTEXT: La Campionat sunt admişi sportivi cu anul naşterii 2004-2009, conform Regulamentului IJF și FJM. Categoriile de greutate: Masculin. : -55kg.,-60kg., -66kg., -73kg., -81kg., -90kg.,-100kg, +100kg. Feminin : -44kg.,-48kg., -52kg., -57kg., -63kg., -70kg., -78kg, +78kg. Participanții se prezintă obligatoriu cu buletin de identitate/pașaport biometric, inclusiv cu pașaportul sportiv.

 

Lansare de carte „33 de MameDigitale”

UNDE: Summit Events, str. Tighina, 49/3

CÂND: 10:30

CONTEXT: Vă invităm să sărbătorim împreună cei 4 ani de inspirație și împliniri în cadrul evenimentului MameDigitale. Este o ocazie specială în care vom marca nu doar parcursul nostru de până acum, ci și lansarea cărții "33 de MameDigitale", scrisă de Lia Pogolșa, în care veți descoperi povestea a 33 de femei care și-au transformat visele în realitate în lumea online. Vom avea momente de inspirație, discuții interactive, și, desigur, lansarea oficială a cărții, care va fi disponibilă pentru achiziție la eveniment.

 

Clubul de Lectură „Arcadia”

UNDE: Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, str. Alexei Sciusev, 65

CÂND: 11:00

CONTEXT: Dacă ești pasionat de literatura Fantasy și ai vârsta de 12-14 ani, te invităm să fii membru al Clubului de lectură „Arcadia”, moderat de scriitorul Marcel Gherman. Împreună vom explora tărâmuri magice, vom călători în timp și spațiu și vom discuta despre cărțile preferate.
 

Clubul „Bookuriile Copilăriei”

UNDE: Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, str. 31 August 1989, 121

CÂND: 13:00

CONTEXT: Clubul „Book-uriile Copilăriei” este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani. Vă așteptăm în fiecare Duminică. În cadrul clubului se desfășoară: Ateliere de lectură; Ateliere de inițiere în limba engleză; Ateliere de desen; Eco-ateliere; Lecții de dans. Atelierele sunt organizate de adolescenți voluntari, utilizatori ai bibliotecii, cu sprijinul bibliotecarilor.
Sunt bineveniți să participe și părinții.

 

Frederic Chopin și Prietenii

UNDE: Sala cu Orgă, bd. Ștefan cel Mare, 81

CÂND: 16:00

CONTEXT: Participă: Orchestra de Cameră a Liceului de Muzică „S. Rahmaninov”, dirijor Igor Ersac, pianista Elizaveta Coroli, studenții AMTAR, elevii Liceului de Muzică „C. Porumbescu” și ai Școlii de Arte „V. Poleacov”.

 

Spectacol: „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici”

UNDE: Teatrul Național de Operă și Balet, bd. Ștefan cel Mare, 152

CÂND: 17:00

CONTEXT: Baletul „Alba ca Zapada și cei Șapte Pitiți” compus de Bogdan Pavlovsky este o remarcabilă reinterpretare artistică a poveștii clasice, aducând în prim plan o combinație armonioasă între tradițional și contemporan. Această creație fascinantă aduce o nouă viață universului Albei ca Zăpada prin intermediul muzicii și al unei coregrafii inovatoare. Bogdan Pavlovsky se remarcă prin abilitatea sa de a explora diverse stiluri muzicale, îmbinând elemente clasice cu influențe contemporane.

 

Proiecție de film: „Puterea Probabilității” la Rîșcani

UNDE: Orașul Rîșcani, Casa de Cultură

CÂND: 18:00

CONTEXT: În capitala Republicii Moldova, încep să dispară copii. Ofițerul de poliție Vlad, ajutat de prietenul său de la serviciile secrete, decide să găsească prin toate mijloacele copiii dispăruți, dar descoperă un secret care ar putea duce la o lovitură de stat.

 

APELURI DE ÎNSCRIERE

 

CCF Moldova a dat startul campaniei „Să nu lăsăm nicio copilărie fără poveste. Donează o carte și dăruiește speranță”

TERMEN LIMITĂ: 19 martie, curent

CONTEXT: Campania „Să nu lăsăm nicio copilărie fără poveste. Donează o carte și dăruiește speranță!” a fost inițiată chiar de Ziua Națională a Lecturii de CCF Moldova.
Librăriile Cărturești din Republica Moldova s-au alăturat campaniei în efortul de a facilita drumul cărților de la oamenii generoși către copiii curioși. Găsești librăriile pe aceste adrese: Shopping MallDova, strada Arborilor 21, etajul 3; Muzeul Național de Istorie a Moldovei, strada 31 August 1989, numărul 121 A; Centrul comercial Port Mall, strada Mihail Sadoveanu, numărul 42/6, etajul 3. Un copil care citește, va deveni un adult care gândește. Donând o carte, dăruiești speranță noii generații.

 

Concursul Republican al proiectelor ecologice „UP!Eco”, ediţia a X-a

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 20 aprilie, curent

CONTEXT: Concursul este organizat de Centrul Republican pentru Copii şi Tineret Artico şi are ca scop promovarea educaţiei ecologice, dezvoltarea atitudinii responsabile în vederea menţinerii echilibrului ecologic, şi implicarea activă a copiilor şi tinerilor în acţiuni de protecţie a mediului. La Concurs pot participa elevii claselor a V-a - XII-a din instituţiile de învăţământ general din Republica Moldova. Participanţii la Concurs pot concura la una sau la ambele secţiuni: Proiect „ECOACȚIUNE”; Spot video „SALVAȚI PLANETA”. Formularul poate fi completat doar de persoanele care deţin poşta electronică Gmail. Persoana de contact: Tatiana Bejan, metodistă în instituție extrașcolară. Telefon: (022) 856 220. E-mail: http://[email protected]

 

Universitatea din Almeria, Spania, anunță un apel de selectare a personalului administrativ, doritor de a pleca în mobilitatea academică de instruire (STT) în cadrul programului Erasmus+International Credit Mobility (ICM), sem. II al anului academic 2023-2024

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 28 februarie, curent, ora 17:00

CONTEXT: Domeniul: Oficiul Internațional (International Office) – Departamentul Cooperare Internațională. Pentru asistență scrieți-ne AICI și/sau telefonați la 067560170.

 

Oficiul Avocatului Poporului anunță prelungirea concursului pentru ocuparea unei funcții publice de conducere

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 29 februarie, curent

CONTEXT: Funcție publică vacantă: șef/șefă a Direcţiei promovarea drepturilor omului şi comunicare - o oportunitate de a contribui semnificativ la protecția și promovarea valorilor fundamentale. Pentru mai multe detalii AICI

 

Institutul Cervantes din București, Centrul de Examene DELE, Universitatea de Stat din Moldova, Facultateta de Litere USM, anunță începerea înscrierii pentru examenele DELE

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 3 aprilie, curent

CONTEXT: Sesiunea va avea loc: 17-18 mai, curent. Pentru mai multe detalii AICI

 

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova oferă un stagiu de practică plătit pentru tinerii absolvenți în cadrul Secției Politică, Presă și Informare

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 24 februarie, curent

CONTEXT: Mai multe detalii privind modalitatea de înscriere în program pot fi găsite AICI

 

Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, anunță înscrierea candidaților pentru acumularea minimului curricular inițial în vederea continuării studiilor superioare la ciclul II, master, la un program diferit de domeniul de formare profesională din cadrul studiilor de licență

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 10 martie, curent

CONTEXT: Pentru persoanele care doresc să-și continue studiile de master într-un domeniu diferit de studiile la licență; (circulara MEC Nr.04/1-09/3885 din 05.09.2022). Minimul curricular inițial vizează promovarea disciplinelor fundamentale și de specialitate aferente programului de studii pentru care se optează (30 credite de studiu). Minimul curricular poate fi acumulat în perioada februarie – iunie 2024. Actele pot fi sepuse la Centrul de Formare Continuă și Leadership din cadrul UPSC: str. Ion Creangă, 1, bloc 4, birou 7. Pentru mai multe detalii AICI 

 

A iniţiat procedura de concurs pentru funcţia de director al Agenției Achiziții Publice. Dacă ești o persoană cu spirit dezvoltat de inițiativă, cu abilităţi manageriale și organizaționale, și cu realizări profesionale distincte, te invităm să aplici la concurs

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 7 martie, curent, ora 15:00

CONTEXT: Condițiile de participare la concurs și formularele de aplicare sunt disponibile pe pagina web a MF, compartimentul Cariere AICI

 

Inspectoratul Național ppentru Supraveghere Tehnică, este în căutare de noi colegi pentru mai multe funcții publice vacante

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 7 martie, curent, ora 17:00

CONTEXT: Pentru mai multe detalii AICI
 

În atenția studenților USM: a fost lansat Programul de burse al Republicii Slovacia 2024-2025

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 1 martie, curent

CONTEXT: Bursele sunt oferite în conformitate cu prevederile Programului de cooperare dintre Ministerul Educaliei și Cercetării al Republicii Moldova și Ministerul Educației, Cercetării și Sportului al Republicii Slovacia, semnat în 2017. Formularul de aplicare și mai multe detalii AICI Dosarele vor conține versiunea tipărită și semnată a formularului de aplicare, precum și toate documentele justificative solicitate în formularul de cerere și se vor depune la Ministerul Educației și Cercetării, Direcția Coordonare Politici Publice și Intergrare Europeană.

 

Baroul Paris, în parteneriat cu Ecole de Formation professionnelle des Barreaux du ressort de la cour d’appel de Paris (EFB), organizează Programul de stagiu internațional pentru tinerii avocați vorbitori de limba franceză

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 13 aprilie, curent

CONTEXT: Stagiul internațional este un curs de formare destinat tinerilor avocați străini, care vorbesc fluent limba franceză și care doresc să descopere dreptul francez și european, precum și exercitarea profesiei de avocat în Franța într-un mediu internațional. Acest program va avea loc în Octombrie – Noiembrie 2024 ( 8 săptămâni) și va reuni avocații într-un mediu internațional, oferindu-le oportunitatea de a compara practicile și de a stabili legături durabile de colaborare. Persoanele interesate se pot înregistra pe următoarea pagină web AICI 

 

Ministerul Culturii lansează concursul pentru finanţarea din bugetul de stat a proiectelor culturale ale organizațiilor necomerciale pentru anul 2024

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 30 martie, curent, ora 24:00

CONTEXT: Bugetul total pentru finanțarea nerambursabilă în anul 2024 este de 10 mln. lei (7 mln. pentru proiecte anuale și 3 mln. pentru proiecte multianuale). Valoarea totală acordată unui proiect cultural anual - nu mai mult de 300 mii lei, iar suma totală alocată pentru un proiect cultural multianual - nu mai mult de 900 mii lei. Pentru mai multe detalii AICI

 

Ministerul Culturii și Oficiul Național al Turismului anunță o nouă ediție a concursului internațional Best Tourism Villages

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 25 martie, ora 16:00

CONTEXT: Prin intermediul concursului sunt identificate anual exemple remarcabile de destinații rurale. Astfel, localitățile rurale din Republica Moldova au oportunitatea de a face parte din rețeaua satelor turistice la nivel mondial. Misiunea proiectului constă în promovarea turismului rural, a peisajelor, a culturii și a activităților asociate acestora. Cele mai importante obiective ale programului sunt: promovarea metodelor de utilizare și păstrare eficientă a resurselor naturale; reducerea deșeurilor; promovarea inovațiilor; îmbunătățirea accesului la finanțe și investiții. Pentru mai multe detalii la adresa:http://alexandrina.valean@turism,gov.md

 

Ministerul Educației și Cercetării cu sediul în mun. Chișinău, Casa Guvernului, Piața Marii Adunări Naționale nr.1, MD-2033, anunță concurs pentru ocuparea funcției vacante de director al Gimnaziului „Constantin Sucitu” din Corjova, Dubăsari

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 26 februarie, curent

CONTEXT: Dosarul de participare la concurs poate fi depus prin e-mail http://[email protected] prin poștă sau personal la Ministerul Educației și Cercetării, bir. 330. Telefoane de contact: 022 233 560; 0 22 233 564.

 

Banca Europeană de Investiții (BEI) oferă 6 milioane de Euro, prin intermediul proiectului Livada Moldovei, pentru proiecte de îmbunătățire a infrastructurii, a laboratoarelor, educației și instruirii

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: Până la data de 1 martie, curent

CONTEXT: Instituțiile interesate trebuie să depună dosarele la MAIA, însoțite de o scrisoare de solicitare, de un concept investițional, care să includă informații despre instituție, descrierea cursurilor, specialităților, numărul de studenți, scop, obiective, grup țintă, probleme, propuneri pentru soluționare, rezultate scontate, impact așteptat, modele din alte țări, situația actuală, contribuția proprie și detalii despre liniile de investiții solicitate. Pantru mai multe detalii AICI

 

Primăria municipiului Ungheni anunță concurs pentru ocuparea funcției publice vacante: director al Instituției de îmvățământ extrașcolar Școala de Arte Plastice „Raisa Cojocaru” din municipiul Ungheni

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 28 februarie, curent, ora 16:00

CONTEXT: Persoanele interesate vor depune documentele necesare la Comisia de organizare a concursului, pe adresa: mun. Ungheni, str. Națională 7, biroul 203. Telefon: 0236 22962.

 

Lansarea programului de burse pentru studenți, personalul academic și de cercetare al instituțiilor de învățământ superior pentru studii în Universitățile din Letonia, în anul universitar 2024 – 2025, precum și pentru participarea la școlile de vară organizate de Universitățile letoniene

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 1 aprilie, curent

CONTEXT: Pentru mai multe detalii AICI Formularul de cerere și documentele necesare pentru bursele de studii pentru anul universitar 2024 – 2025 se depun online, începând cu data de 1 februarie 2024, la Agenția de Stat pentru Dezvoltarea Educației. Pentru întrebări suplimentare, nu ezitați să o contactați pe dna Marika Pira – expert senior al Departamentului „Study in Latvia”, Direcția de orientare educațională și afaceri internaționale din cadrul Agenției de Stat pentru Dezvoltarea Educației, telefon: +371 67814331, e-mail: http://[email protected] .

 

Universitatea de Stat din Moldova (USM) în cooperare cu Moldova-Institut Leipzig (MIL) şi Universitatea Națională „Yurii Fedkovici” din Cernăuți organizează în acest an un workshop în cadrul programului DAAD „Dialogul Est-Vest”

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 31 martie, curent

CONTEXT: Cadrele didactice din țară sunt invitate să aplice la proiectul DAAD: Confruntarea cu simbolurile sovietice. Conflicte privind interpretarea trecutului. Mai multe detlaii AICI

 

Concurs pentru studenți – „Maratonul Excel”

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE:15 martie, curent, ora 16:30

CONTEXT: Concursul va avea loc la 22-23 martie 2024. Pentru mai multe detalii, vă adresați la Decanatul Facultății ASEM-Facultatea Tehnologii Informaționale și Statistică Economică, Prodecan Olga Chicu, bloc B, birou 401, e-mail: http://[email protected] Pentru mai multe detalii AICI

 

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, în cooperare cu GIZ Moldova implementează Programul “Partnering in Business with Germany” al Ministerului Federal pentru Afaceri Economice și Acțiuni Climatice din Germania

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 15 martie, curent

CONTEXT: Programul prevede: Un curs de pregătire Academia Exportatorilor a candidaților; Un stagiu de 6 săptămâni online cu centre de instruire notorii din Germania; O vizita de 2 saptamini în Germania; Follow-up și networking între absolvenții Programului din 19 țări participante; Activități pentru absolvenții Programului, seminare, conferințe, mese rotunde, etc. Pentru mai multe detalii accesați următorul link AICI

 

Departamentul de cooperare internațională și Centrul universitar francofon al USM invită cercetătorii și cadrele didactice să răspundă apelului „Susținerea echipelor de cercetare în Europa centrală și orientală – RESCI ECO”, lansat de Agenția universitară a Francofoniei (AUF)

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 31 martie, curent, ora 24:00, ora de la București

CONTEXT: Acest proiect este inițiat sub egida celei de-a 30-a aniversări a AUF ECO și își propune să consolideze capacitățile echipelor de cercetători pe următoarele dimensiuni: Cercetare: strategie, organizare, laboratoare etc. Inovare în activitățile științifice: valorificare, parteneriate, transfer etc. Internaționalizare: cooperare, vizibilitate etc. Sinergia echipelor de cercetare: conectare, parteneriate etc. Pentru mai multe detalii AICI Pentru întrebări suplimentare, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: http://[email protected]

 

Primăria municipiului Ungheni lansează ediția a II-a a Expoziției-concurs de creație artistică „Ungheni și orașele înfrățite”. Genericul din acest an este: „Hai să ne cunoaștem – imagini din orașul meu”

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 30 iunie, curent

CONTEXT: Adresa poștală la care pot fi trimise lucrările: Primăria Municipiului Ungheni, birou 205, str. Națională 7.

 

Cerere de candidaturi pentru funcționari publici și oficiali guvernamentali din Republica Moldova, cu accent pe Administrarea Justiției și Instituțiile Democratice

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 17 martie, curent

CONTEXT: Comitetul Helsinki din Olanda acceptă acum aplicații pentru Matra Rule of Law Training "on Administration of Justice and Democratic Institutions", care va avea loc atât online, în perioada 15-26 aprilie 2024, cât și în persoană, în perioada 10-21 iunie 2024. Aplicarea este deschisă pe http://https://www.nhc.nl/matrarolt/ Aflați mai multe despre cursul de formare în domeniul statului de drept, oferit de NHC împreună cu Leiden Law School și The Hague Academy for Local Governance AICI

 

Programul „EU4Moldova: Regiuni-cheie” contractează companie care va achiziționa, instala și implementa sistemul de monitorizare, control/comandă și achiziție de date (SCADA) pentru municipiul Ungheni

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 6 martie, curent,ora 16:30

CONTEXT: Pentru mai multe detalii AICI


Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură informează despre lansarea procesului de recepționare a dosarelor de solicitare a subvențiilor pentru măsurile complementare a anului curent

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: Până la data de 30 septembrie, curent

CONTEXT: Astfel, solicitanții pasibili subvenționării sunt: fermierii, grupurile de producători agricoli, asociațiile utilizatorilor de apă pentru irigații, organizațiile profesionale din domeniul agricol, organizația din domeniul cercetării și inovării și instituția de învățământ cu profil agroindustrial. În cadrul prezentei forme de subvenționare sunt eligibile costurile suportate începând cu data de 1 octombrie a anului precedent celui de depunere a cererii de subvenționare și în anul depunerii cererii de subvenționare. Astfel, informăm solicitanții că pachetul de documente necesar, ce urmează a fi depus, poate fi accesat pe site-ul AIPA - https://aipa.gov.md/.../ghid-solicitant-subventii...

 

Secția Relații Internaționale și Managementul Proiectelor a UPSC, anunță depunerea dosarelor de candidatură pentru 1 bursă de formare și 1 bursă de predare (5 zile, pentru semestrul II al anului academic 2023-2024) la Universitatea Valahia din Târgoviște

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 28 februarie, curent

CONTEXT: Dosarele vor fi depuse la Secția Relații Internaționale și Managementul Proiectelor, str. Ion Creangă 1, bl. 2, of. 25 și online, în format PDF AICI  Pentru mai multe detalii AICI

 

Primăria orașului Floreşti lansează concursul de propuneri de proiecte în cadrul Programului de Bugetare Participativă

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 1 aprilie, curent

CONTEXT: Primăria or. Floreşti informează, că în perioada 15 februarie – 25 martie 2024 cetățenii orașului pot depune propuneri de proiecte finanțate din Bugetul local, Decizia Consiliului пr.08/01 din 15.12.2023 Cu privire la aprobarea bugetului orăşenesc pentru anul 2024. Propunerile de proiecte completate conform cerintelor stabilite în Regulament, pot fi depuse pe suport de hârtie în incinta primăriei Floreşti, biroul 19, et.1, sau pot fi expediate la adresa: http://[email protected]

 

Ministerul Educației și Cercetării, cu sprijinul Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia şi Marea Britanie, invită profesorii care predau disciplinele matematică, biologie, chimie și fizică să se înscrie la Programul de Ambasadori LabXChange (creat de Universitatea Harvard cu sprijinul Fundației Amgen)

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 29 februarie, curent

CONTEXT: LabXchange este o platformă online inovatoare care oferă acces la o gamă largă de resurse și instrumente științifice interactive de înaltă calitate, menite să promoveze experiențe eficiente de predare și învățare. La finalizarea instruirii, participanții vor obține certificate de absolvire și remunerare financiară din partea LabXChange. Înscrierea la program se va face prin completarea unui formular online accesând următorul link AICI

 

Festival – concurs „Poezia-n vers de dor” – ediția a VII-a

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 8 martie, curent

CONTEXT: Invităm elevii claselor a V-a – a XII -a să expedieze o poezie (creație proprie). De Ziua Internațională a Poeziei 21 martie 2024 ora 10:00, va avea loc evenimentul de premiere a celor mai bune creații în Sala de Festivități a Universității de Stat „A. P. Hașdeu”din Cahul. Persoana de contact – Alexandra Hanganu – http://[email protected]

 

Primul apel de depunere a cererilor pentru granturi oferite de proiectul AGGRI este acum deschis. Valoarea maximă a unui grant ajunge la 1 milion USD, cu condiția ca suma să nu depășească 50% din valoarea investiției eligibile

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: Până la data de 17 mai, curent

CONTEXT: Pentru a beneficia de resurse financiare, producătorii trebuie să îndeplinească anumite condiții. Este esențial să fie înregistrați și să activeze în teritoriul controlat de autoritățile Republicii Moldova, cu excepția municipiilor Chișinău și Bălți. De asemenea, solicitanții trebuie să fie deținători legali ai bunurilor ce fac obiectul stimulării prin grant, având un termen de arendă sau comodat de minim cinci ani. Un alt aspect important este existența unui plan de afaceri, cu perspective economice și financiare viabile pe termen lung. Solicitanții trebuie să-și asume responsabilitatea financiară, contribuind cu minimum 50% din valoarea sub-proiectului

 

EVENIMENTE PE PLAN EXTERN

 

Ambasada Republicii Moldova, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Municipiului București, organizează evenimentul „Ziua Oportunităților de Afaceri dedicată Republicii Moldova”

UNDE: București, România. Palatul CCIB, Aula Carol, etaj 2, str. Ion Ghica, 4

CÂND: 10:00, 27 februarie, curent

CONTEXT: În cadrul acestui eveniment, ne propunem să aducem la cunoștința comunității de afaceri bucureștene despre oportunitățile investiționale ale Republicii Moldova.

 

Ambasda Republicii Moldova în Italia, invită la o întâlnire cu ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu. Întâlnirea va oferi posibilitatea de a interacționa nemijlocit pe subiecte de interes sporit pentru comunitatea moldovenească din Italia

UNDE: Roma, Italia, Sediul Ambasadei Republicii Moldova, via Francesco Cherubini, 27

CÂND: 19:00, 29 februarie, curent

CONTEXT: Rugăm să confirmați prezența la adresa e-mail http://[email protected]

 

Expoziția artistului plastic Dumitru Verdianu la Iași

UNDE: Iași, România, Galeria de Arte a Uniunii Artiștilor Plastici Iași „Theodor Pallady”

CÂND: Până la data de 19 martie, curent

CONTEXT: Reprezentanți ai Primăriei municipiului Ungheni, Muzeului de Istorie și Etnografie, Școlii de Arte Plastice „Raisa Cojocaru”, Palatului de Cultură, Centrului Cultural Multifuncțional „Regina Maria” din Ungheni au participat la vernisarea expoziției artistului plastic Dumitru Verdianu, Maestru în Arte, cetățean de onoare al municipiului Ungheni. Per total, în aceste zile, la Iași sunt expuse 350 de opere de artă, semnate de 113 autori din perioada modernă și contemporană.

 

Expoziție „Un veac de pictură la Cluj (1892-1983)”

UNDE: Gluj Napoca, Galeria Paul Sima

CÂND: Până la data de 27 februarie, curent

CONTEXT: Direcția Patrimoniu Cultural Universitar a Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, prin Galeria Paul Sima, te invită la expoziția „Un veac de pictură la Cluj (1892-1983)”. Expoziția prezintă o selecție de picturi valoroase care fac parte din patrimoniul UBB, create de artiști celebri care au activat la Cluj, cum ar fi Venceslav Melka, Antal Forró, Ioan Isac sau Florin Țonea. Lucrările cuprind o gamă tematică largă, de la peisaje și naturi statice la portretele unor oameni remarcabili care au contribuit la istoria academică a Clujului.
 

În atenția cetățenilor Republicii Moldova aflați în Spania, Ambasada Republicii Moldova în Regatul Spaniei informează despre continuarea audiențelor consulare itinerante

UNDE: Santander, Cantabria

CÂND: 09:00-23:00, 24 februarie, curent

CONTEXT: Pe parcursul anului curent, Ambasada intenționează organizarea vizitelor în următoarele regiuni: Cantabria, Andalucia, Țara Bascilor, Galicia și Asturias. Persoanele care doresc să beneficieze de servicii consulare în ziua menționată, pot face o programare prealabilă, prin e-mail, până la data de 19 februarie, la adresa electronică: http://[email protected] sau la telefon (de luni până joi, în intervalul 14:00-16:00), la numărul 918 287 989, ext.1.

 

Întrunire cu diaspora GA

UNDE: SUA, Lawrenceville First Baptist Church, 165 S Clayton Str, Lawrenceville, GA 30046

CÂND: 10:00, 24 februarie, curent

CONTEXT: Anunțăm că Ambasada Republicii Moldova în SUA, invită la o întrunire cu Ambasadorul Viorel Ursu. Sunt invitați moldovenii din Atlanta, Georgia și împrejurimi.

 

Ambasada Republicii Moldova, Ambasada României și Institutul Cultural Român la Londra organizează un atelier de creație dedicat copiilor cu prilejul celebrării Mărțișorului

UNDE: Londra, SediulICR Londra, 1 Belgrave Square, SW1X 8PH

CÂND: 11:00, 24 februarie, curent

CONTEXT: Copiii din comunitățile noastre vor avea oportunitatea să confecționeze mărțișoare și să afle despre această frumoasă tradiție care vestește începutul primăverii. Atelierul va fi coordonat de cadrele didactice care predau cursul de Limbă, Cultură și Civilizație Românească în școli britanice, desfășurat în UK de Institutul Limbii Române. Pentru a participa, vă rugăm să trimiteți un e-mail cu numele dumneavoastră și al/ale copilului/copiilor la adresa de http://[email protected]

 

Festivalul Filmului European – Proecția filmului „Carbon”

UNDE: Viena, Austria, Stadtkino Wien (Akademiestr. 13, 1010 Wien) - unul dintre cele mai notorii cinematografe de artă din capitala austriacă

CÂND: 17:45, 28 februarie, curent

CONTEXT: Festivalul Filmului European 2024 vine cu un vast program și o gamă extinsă de genuri cinematografice – de la dramă, comedie, la documentare. Majoritatea filmele participante la Festival își vor sărbători premiera austriacă. În cadrul Festivalului, 15 state, inclusiv Republica Moldova, își vor prezenta cele mai recente producții cinematografice. Republica Moldova va fi reprezentată la Festival de producția cinematografică CARBON (anul 2022, în regia lui Ion Borș).

 

În cadrul programului Ambasada vine mai aproape de cetățeni, secția consulară a Ambasadei Republicii Moldova în Marea Britanie, va primi în audiență cetățenii Republicii Moldova în orașul Northampton

UNDE: Northampton,76-92 Great Russell St, Northampton NN1 3BU

CÂND: 25 februarie, curent

CONTEXT: Serviciile consulare disponibile în cadrul acestei vizite, vor cuprinde următorul spectru de acțiuni: procuri, declarații, acte de stare civilă, cazier judiciar, preluarea dosarelor de transcriere a certificatelor de naștere şi căsătorie, buletin de identitate, consultații pe teme consulare etc.

 

De Mărțișor, campania Guvernului “Mărțișor în toată lumea” te aduce mai aproape de casă!

UNDE: Cascais, Portugalia, Auditório Carlos Avilez, Av das Acácias, 2, 2765-320 Monte Estoril

CÂND: 21:00, 6 martie, curent

CONTEXT: La Cascais, Portugalia, se va juca spectacolul Teatrului Național „Mihai Eminescu” “Steaua fără nume”. Pentru detalii și rezervări accesați AICI Pentru informații suplimentare sunați: +351213009060

 

În Finlanda va avea loc Forumul Change Makers, care se concentrează pe acțiuni comunitare orientate spre impact și pe comunicarea antrenantă pentru schimbare

UNDE: Finlanda

CÂND: 26 aprilie – 1 mai, curent

CONTEXT: Pentru mai multe detalii AICI

 

Meroslava Parii
23/02/2024
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii