AGENDA DE WEEKEND//26 -27.08.2023

Meroslava Parii
25/08/2023
Grafică: CIJM

SÂMBĂTĂ 26 AUGUST

 

Târguri cu produse autohtone în sectoarele capitalei, în weekend-ul 26-27 august 2023.
Primăria municipiului Chișinău informează că în weekend-ul: 26-27 august 2023, în sectoarele capitalei vor fi desfășurate diverse iarmaroace și târguri cu produse și mărfuri autohtone. Acțiunile au drept scop susținerea producătorilor locali și asigurarea locuitorilor capitalei cu mărfuri agricole de sezon.
 

 

Campania „Împarte o carte”
UNDE: Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creanga”, Alexei Sciusev, 65

CÂND: 09:00
CONTEXT: Continuă Campania „Împarte o carte”. Dacă dorești să contribui la oferirea șanselor egale de dezvoltare copiilor și tinerilor din satele noastre prin îmbogățirea bibliotecilor cu mai multe cărți, participă la Campania de colectare a cărților. Campania se va desfășura în perioada iulie – decembrie 2023. Sunt binevenite cărți noi sau în stare foarte bună de literatură pentru copii și tineri, cărți non-ficțiune, enciclopedii, dicționare în limba română, precum și în alte limbi vorbite sau studiate în Republica Moldova.

 

 

Cămara Fest
UNDE: Parcul "Alunelul"

CÂND: 10:00
CONTEXT: Vino pe esplanada Parcului "Alunelul" în weekend-ul de 26-27 august la Cămara Fest. Aici vei descoperi o varietate de fructe de vară dulci și proaspete precum caise, mure, zmeură și, nu în ultimul rând, struguri delicioși și aromați, aduse cu drag de micii producători locali. Pe lângă fructele și legumele de sezon, poți degusta vinuri excepționale de la crame mici, descoperi brânzeturi și cașcavaluri speciale și savura o multitudine de alte bunătăți autentice. Fiecare produs este rezultatul muncii și pasiunii producătorilor noștri locali. Haide să ne reunim și să sprijinim comunitatea de producători autohtoni, în timp ce ne delectăm cu arome și gusturi autentice.

 

 

Târgul Școlar 2023 la Moldexpo
UNDE: CIE Moldexpo, str. Ghioceilor, 1

CÂND: 10:00-18:00, până la data de 27 august
CONTEXT: Ne pregătim de școală împreună.  O dată cu apropierea noului an de studii, ca de obicei, în luna august începe febra pregătirilor. Caiet la caiet, pix la pix, manual la manual - toata vara participanții târgului au muncit pentru a vă prezenta cele mai bune rechizite și accesorii necesare pentru a vă umple ghiozdanele. Veți găsi: Rechizite şcolare; Încălţăminte, articole vestimentare, uniforme; Genţi, Rucsacuri; Manuale; Cărţi; Mărfuri pentru sport; Servicii de educaţie; Programe şi jocuri cognitive.
 


Training: Elaborarea și completarea documentației psihologului școlar
UNDE: Psihologie.MD, bd. Dacia, 65/19

CÂND: 11:00
CONTEXT: Activitatea psihologului include nu doar realizarea activităților de prevenție-profilaxie, diagnostic și dezvoltare personală, dar și elaborarea și completarea documentației specifice activitățății. În cadrul trainingului veți avea ocazia se exersați atât în elaborarea documentației, cât și completarea documentelor, care nu doar ghidează activitatea planificată a psihologului, ci și oferă informație despre activitatea realizată de psiholog.

 

 

Master Class: Pictura pe Tricou
UNDE: Oliva Restaurant, bd. Moscova, 5

CÂND: 11:00
CONTEXT: Master class-ul Pictura pe Tricou este o activitate interesantă, potrivită pentru orice vârsta. Participanţilor le vor fi prezentate tehnicile de bază de pictare a suprafețelor textile. Copii vor avea posibilitatea să aleagă desenul preferat care il vor putea picta pe tricou. Vom crea desenele cu vopsele speciale pe țesătură. Toţi pictorii şi pictoriţele vor pleca cu tricouri personalizate pe care le vor purta apoi cu plăcere. Cine știe, poate tocmai acum se va decide viitoarea meserie.

 

 

Summer Fest 2023

UNDE: Grădina Botanică

CÂND: 14:00

CONTEXT: “Summer Fest” - este festivalul unde ai parte de distracție maximă, muzică, soare și explozii de emoții tari. La cea de-a 6 ediție ne întâlnim la Grădina Botanică pentru a ne distra alături de prieteni și familie. Vorbind despre Summer Fest – este ce e mai frumos și interesant. Cei mai de top artiști, cel mai tare sunet, cea mai mare scenă, cel mai larg teritoriu - toate acestea le îmbină ”Summer Fest”.

 

 

Master class vitraliu "Cartoon Hero"
UNDE: Atelierul de artă "Șapte culori ale fericirii", str. Pușkin, 12

CÂND: 14:30
CONTEXT: În cadrul master class-ului vom crea o imitație a tehnicii străvechi și magnifice a vitraliilor. Vopsim sticla cu culori și contururi transparente speciale. Cum decurge master class-ul?
Fiecare copil își va crea propria capodoperă, o pictură la alegere. Chiar și cele mai simple desene create în tehnica vitraliului îi încântă atât pe copii, cât și pe adulți. Procesul unui masterclass de pictură pe sticlă colorată oferă plăcere unui copil, dezvoltă sârguința, dragostea pentru creativitate și percepția estetică.
 

 

Curs de artă pentru copii: basorelief botanic
UNDE: ArtDeco Creative Studio, str. Alecu Russo, 20
CÂND: 15:00
CONTEXT: Basorelieful botanic este cea mai nouă tehnică de decorare a oricărui interior. Îi invităm pe copii să lucreze cu flori, ipsos și lut. În cadrul acestei întâlniri, copilul va crea propriul basorelief floral unic. Ce va fi la masterclass: vom vorbim despre compoziție; vom compune propria pictură de flori proaspete pe un avion; vom turna un basorelief; ne vom  familiariza cu tehnica de imprimare inversă. Pe parcursul orei copiii vor atinge mai multe domenii ale artelor și meșteșugurilor: floristică și design.

 

 

Training: Cum pornești o afacere online
UNDE: Mediacor, str. Alexei Mateevici, 60

CÂND: 16:00
CONTEXT: Înainte să lansezi o afacere, trebuie să gândești ca un adevărat om de afaceri. Iar lui Cristian Frunze îi reușește asta la doar 17 ani. Așa a devenit fondator la două companii profitabile online, una în România, iar alta chiar - în Marea Britanie. Este rezident Mediacor și deținătorul a 2 afaceri: SmartCurs - o platformă educațională de cursuri online gratuite în România și Ken Group - o agenție de marketing care colaborează cu branduri din SUA, Marea Britanie, Canada și Australia.
La meetup-ul din 26 august, Cristian ne va povesti: De ce ai nevoie pentru a avea succes în afacere; Cum îți setezi prioritățile; 8 sfaturi pentru o mentalitate corectă; Mituri în lansarea afacerii; Ce criterii are o afacere bună; Cum aduci valoare clienților și cum te ții de cuvânt.

 

 

„Dialog între generații”

UNDE: Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”

CÂND: 16:00

CONTEXT: Persoanele de vârsta a treia sunt invitate în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, la o nouă ediție a spectacolelor muzicale în aer liber, desfășurate în cadrul Proiectului socio-cultural de weekend „Dialog între generații”. Locuitorii și oaspeții capitalei prezenți la eveniment, se vor putea delecta cu muzică de calitate, dansuri și voie bună, într-o atmosferă plăcută. Proiectul de weekend „Dialog între generații” a fost inițiat în iunie 2022 și oferă publicului de diferite vârste oportunități de a petrece timpul activ, alături de semeni. 
 

 

Club de Lectură Filosofică "Hermes" 7 – Epoca Vărsătorului
UNDE: New Acropolis, str. Armenească, 81

CÂND: 16:30
CONTEXT: Clubul de lectură filosofică Hermes vă invită la un eveniment captivant în care se va prezenta și discuta lucrarea "Epoca Vărsătorului" scrisă de Laura Winkler. În cadrul acestui eveniment, veți avea ocazia să explorați atât conținutul cărții, cât și biografia fascinantă a autoarei. Pe lângă prezentare, evenimentul va include discuții și dezbateri pline de substanță, menite să aducă în prim-plan perspective variate asupra temelor filosofice abordate. De asemenea, pentru a îmbogăți experiența participanților, evenimentul va include și exerciții de psihologie, care vor aduce lumină asupra modului în care gândim și interacționăm cu ideile prezentate în carte.
 


Ședința Asociației Terapeuților de Masaj și Reabilitare din Moldova
UNDE: Hotel Flowers, str Anestiade, 7

CÂND: 17:30
CONTEXT: Regulamentul reuniunii: Să facem cunoștință cu noii membri ai Asociației; Reamintim succesele obținute de echipa noastră în campionatele internaționale și felicităm campionii. Conform Statutului, trebuie să realegem președintele Asociației (propunerile se trimit la administrația Asociației). Unul din punctele principale: organizarea "Festivalului Internațional de masaj în Moldova". Administrarea și tratarea.
 

 

Zilele municipiului Ungheni

UNDE: Orașul Ungheni

CÂND: 18:00, până la data de 31 august, curent

CONTEXT: „Zi-le de Ungheni” este genericul din acest an al Zilelor municipiului Ungheni, care se desfășoară anual la sfârșit de august. Pe parcursul acestor zile vor avea loc numeroase evenimente, printre care expoziții, spectacole, concursuri și multe surprize pentru publicul larg.

 

 


Master class: Misterele Simbolurilor Egiptene
UNDE: New Acropolis Republica Moldova, str. Armenească, 81

CÂND: 18:30
CONTEXT: Vă invităm la un master class special în care veți avea ocazia să modelați în lut celebrul simbol egiptean, Ankh. Descoperiți în profunzime semnificația acestui simbol și, la final, vă așteaptă o fascinantă lecție de scriere hieroglifică. Un eveniment captivant, potrivit atât pentru adulți, cât și pentru copii. Master classul cuprinde: Modelare în lut; Simbolism; Scriere hieroglifică.
 

 

Spectacol: „Frumoasa călătorie a urșilor panda”
UNDE: Teatrul Geneza Art, str. Alexei Mateevici, 109/1

CÂND: 19:00
CONTEXT: Teatrul „Geneza Art” te invită la spectacolul "Frumoasa călătorie a urșilor panda” povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt,  de Matei Vișniec, în regia Danielei Burlaca. Un delir, o bucurie fără margini, o abandonare de sine, care depășește orice așteptare, orice idee cinică, sau neconcepută despre iubire. Dorința de a se contopi și de a dispărea în iubire ia proporții absolute ale dizolvării în neant. Urșii panda - un spectacol de atmosferă și relaxare.

 

 

Concert: „Rock Simfonic Arena: Tribute to Fredoom”

UNDE: Arena, str. Calea Orheiului, 130

CÂND: 19:00

CONTEXT: În ajunul zilei Independenței a Republicii Moldova,  în complexul Chișinău Arena va avea loc un concert extraordinar realizat de Moldovan National Youth Orchestra, alături de tineri muzicieni din Ucraina. Concertul «Rock Simfonic Arena: Tribute to Freedom» va reuni pe scenă 100 tineri muzicieni din cele două țări. Programul de concert va cuprinde melodii legendare în aranjament simfonic a trupelor: Beatles, John Lennon, Nirvana, Led Zeppelin, Radiohead, Queen, Aerosmith, Metallica, Scorpions, AC/DC, Coldplay, Rammstein, System of a Down, Guns N’ Roses, Red Hot Chili Peppers, Limp Bizkit, Elton John, Bon Jovi, Muse, Moby, Daft Punk Prince, BI-2, Okean Elzy. Una dintre surprizele serii va fi prestația corului de copii.

 


Campionatul Național: Cel mai puternic Om din Moldova 2023
UNDE: Parcul Valea Trandafirilor
CONTEXT: Vă invităm la Competiția sportivilor din diferite sporturi de forță: powerlifting, lupte și alte probe clasice din sporturile de forță.

 

 

Expoziție: „Comunitate în solitudine”

UNDE: Casa Zemstvei, str. Alexei Sciusev, 103

CÂND: 20:00

CONTEXT: WASP Studios în parteneriat cu Asociația Oberliht invită publicul din Chișinău la vernisajul expoziției „Comunitate în Solitudine”. Deschiderea va avea loc la Casa Zemstvei,  printr-un dialog deschis de către echipa artistilor expoziției. Prezentarea expoziției „Comunitate în solitudine” și activitățile conexe acesteia la Chișinău fac parte din proiectul „Trasee și Dialoguri Itinerante. Arta în comunitate”, co-finanțat de Institutul Cultural Român, prin Programul Cantemir – program de finanțare pentru proiecte culturale destinate mediului internațional. În cadrul proiectului, cu ocazia vernisajului, se vor desfășura și alte evenimente deschise publicului, organizate de WASP Studios și găzduite de Asociația Oberliht în programul „Ziua Atelierelor Deschise” la Casa Zemstvei – Zpațiu, Club: masă rotundă: 15.00 – 17.00; Atelier coordonat de Matei Bejenaru: 17.30 – 19.30.

 

 

Seri de Cronograf
UNDE: Parcul "Alunelul"

CÂND: 20:30
CONTEXT: Serile de Cronograf, au devenit  o tradiție pentru iubitorii de film în sezonul estival.
Proiecțiile de film marca CRONOGRAF se desfășoară  sub cerul senin al Chișinăului, în Amfiteatrul Parcului Public ”Alunelul”, în fiecare seară de sâmbătă până la începutul toamnei.
Cinefilii din capitală vor putea urmări ultimele producții autohtone, dar și alte filme selectate cu grijă pentru voi. Vă așteptăm din nou, în fața ecranului unde realitatea devine artă.
 

                                           

 

 DUMINICĂ 27 AUGUST

 


Antrenament powered by Moldcell
UNDE: Parcul Valea Morilor

CÂND: 08:00
CONTEXT: Vă invităm să vă alăturați nouă la următorul antrenament sportiv care vă va umple de energie și vă va motiva să vă atingeți obiectivele. Indiferent de nivelul vostru de experiență, sunteți cu toții bineveniți să faceți parte dintr-un antrenament distractiv și benefic pentru sănătatea voastră.
Antrenament Eficient: Vom explora o varietate de exerciții care vizează întregul corp, îmbunătățind forța, rezistența și flexibilitatea. Energie și Motivație: Atmosfera pozitivă și interacțiunea cu alți entuziaști ai sportului vor amplifica energia și motivația voastră.
 

 

Ziua Independenței 2023
UNDE: Piaţa Marii Adunări Naţionale

CÂND: 08:30
CONTEXT: În acest an, sărbătorim cu mândrie 32 de ani de la proclamarea Independenței. La Chișinău vor fi organizate mai multe activități festive. Programul festivităților va începe la ora 08:30 cu depuneri de flori la statua lui Ștefan cel Mare și la monumentul „Maica îndurerată”.

Evenimentele oficiale vor începe la ora 10:00, în Piața Marii Adunări Naționale, cu ceremonia de inaugurare a Sărbătorii Naționale „Ziua Independenței Republicii Moldova”, în cadrul căreia președinta Maia Sandu va ține un discurs. De la 10:45, în PMAN, vor evolua orchestre militare cu muzică de fanfară. În intervalul orelor 12:00 - 16:00, în spațiul verde din spatele Casei Guvernului, va fi organizat evenimentul „De vorbă cu cetățenii”, în cadrul căruia prim-ministrul Dorin Recean, membrii Cabinetului de miniștri și șefii agențiilor de stat vor discuta cu cetățenii despre programele guvernamentale și importanța implicării fiecăruia din noi în dezvoltarea unui stat prosper. De la 16.00 sărbătoarea va continua cu un spectacol susținut de colective folclorice, ansambluri de dans și interpreți de muzică populară. Seara, spectacolul va continua cu un recital deosebit cu artiști și muzicieni moldoveni din Diasporă, precum Alexandra Conunova (Elveția), Martina Meola (Italia), Pavel Efremov, (Germania), Lilia Istrati (România), Andrei Jilihovschi (Franța), Geta Burlacu (Marea Britanie), Cezar Moldovanu (Moldova), pianiștii Stanislav Jar & Laura Balicov (Olanda), țambaliștii Ion Curteanu (Ungaria) și Alexandru Olaru (Moldova).

 

 

Eveniment dedicat Zilei Independenței

UNDE: Municipiul Ialoveni, Casa de Cultură „Andrei Ungureanu”

CÂND: 08:30

CONTEXT: Din program: Festivitatea solemnă; Depunere de flori; Program artistic; Trenulețul vesel; Circ: „Sapito el bravo”, spectacol în piață. Vă așteptăm cu drag să sărbătorim această zi deosebită din istoria țării noastre.

 

 

Sărbătoarea Națională – Ziua Independenței Republicii Moldova

UNDE: Municipiul orașului Bălți

CÂND: 09:00

CONTEXT: Programul activităților culturale include o varietate de evenimente menite să celebreze această zi specială: Expoziții tematice; Depuneri de flori; Târguri și ateliere de creație; Competiții sportive și turneuri; Lecturi publice și flashmoburi; Concerte tematice prilejuite Zilei Independenței Republicii Moldova.
 

 

Ziua Independenței Republicii Moldova 2023 la Cahul

UNDE: Municpiul Cahul, Piața Independenței

CÂND: 09:00

CONTEXT: Din Program: Miting, Discursuri oficiale; Depunere de flori la bustul lui Ștfan cel Mare; Expoziție de arte vizuale; Program distractiv pentru copii „Magic Show”; Program artistic susținul de colectivele artistice ale Palatului de Cultură din municipiul Cahul; Hora.


 

Ziua Independenței Republicii Moldova

UNDE: Primăria municipiului Florești, Piața Independenței

CÂND: 09:00

CONTEXT: Cu ocazia Sărbătorii Naționale,  va avea loc depunere de flori la Stela Independenței din Piața Independenței.

 

 

De Ziua Independenței

UNDE: Orașul Călărași, Etrada de vară „Vladimir Dodon”

CÂND: 10:00

CONTEXT: Primăria Călărași invită toți locuitorii orașului, oaspeții, ONGurile, agenții economici, meșterii populari și prestatorii de servicii să fiți alături de noi la Ziua Independenței Republicii Moldova din 27 august 2023. De asemenea  vă vom crea o buna dispoziție împreună cu  ansamblurile și orchestrele populare.

 

 

Sărbătoare Națională „Moldova – casa sufletului nostru”

UNDE: Municipiul Anenii Noi, Piața 31 August, Casa raională de Cultură

CÂND: 10:00

CONTEXT: Din Program:  Inaugurarea Sărbătorii Naţionale  „ Ziua Independenței Republicii Moldova” - Cuvântări oficiale; Parada Portului Popular a colectivelor artistice din raion; Spectacol muzical-coregrafic „Hora Neamului”; Tablou muzical-literar „ Rugă pentru Ţară”; Hora Neamului;
Parada  portului popular; Concert festiv cu participarea Orchestrei de muzică populară” Mărţişor”, ansamblul de cântece şi dansuri populare „ Strămoşeasca ”de la Casa Raională de Cultură , precum şi colectivelor  de artişti amatori din raion; Spectacolul  „ Casa Mare ” de Ion Druţă, prezentat de Teatrul dramatic cu  titlul  Model „ Musafirii” din satul Hîrbovăţ ( Casa raională de Cultură, sala mare).

 

 

Spectacol Interactiv de Animatie pentru copii: „Scufița Roșie”
UNDE: Cinematograful "Odeon", str. Mihai Eminescu, 55

CÂND: 11:00
CONTEXT: Teatrul Planeta Clounella vă invită Duminică la Spectacolul de Animație Distractiv, Interactiv și Educativ pentru copii – „Scufița Roșie” - jucat live în incinta Centrul Cultural Odeon.
Scufița Roșie luând coșulețul cu mâcare s-a pornit la Bunicuța, căsuța careia se află la marginea pădurii. Pe poteca din pădure se întâlnește cu Lupul. Cât de mult a încercat să o păcălească, Scufița Roșie nu s-a dat bătută, dar din contra a dansat mai departe cu copiii, invitând lupul. Dar, lupu-i lup rămâne, pleacă la căsuța bunicii pentru a-și realiza planul. Însă bunicuța e ajutată de copii pentru a scăpa de lup și a-i da o lecție de educație. Ca în orice poveste avem un final fericit prin care copii înțeleg diferența dintre bine și rău. Dar cine pe cine păcălește rămâne să vedeți la spectacol.

 

 

Festivitate cu prilejul sărbătorilor naționale:  Ziua Independenței și Ziua Limbii Române

UNDE: Municipiul Camenca, Casa de Cultură

CÂND: 16:00

CONTEXT: Primăria Comunei Camenca, vă invită, duminică, 27 august 2023, în incinta Casei de Cultură Camenca pentru a ne aminti de istoria și trecutul Țării noastre. Programul sărbătorii: Partea introductivă - Mesaj de felicitare; Program artistic - cântece, poezii, dansuri.

 

 

Ziua Independenței Republicii Moldoba

UNDE: Municipiul Hîncești, Piața Suveranității

CÂND: 17:00

CONTEXT: Vă invităm să susținem împreună tinerele talente și să admirăm un concert nemaipomenit unde vor evolua: Taraful ,,Andrieș”, ansamblul ,,Lăpușnița”, ,,Pe un picior de plai” com. Pășcani și Centrul de Creație din mun. Hîncești.Vă așteptăm cu mult drag să marcăm împreună valorile naționale.

 

 

De Ziua Independenței Republicii Moldova

UNDE: Municipiul Nisporeni, Casa Națională Nisporeni

CÂND: 19:30

CONTEXT: De Ziua Independentei Republicii Moldova, vă invităm cu drag la  spectacolul „O seară la Moară”. În concert ansamblurile Casei Naționale Nisporeni.

 

 

Festival de muzică folk – UNFOLK – Ediția a II-a

UNDE: Municipiul Ungheni, Piața Independenței

CÂND: 19:30

CONTEXT: În program: Ion Razza, Victor Buruiană, Anatol Rudei, Vasile Lupu-Cetireanu, Aliona Leșanu, grupurile de chitariști „Punctul pe I” din  Drochia, „UnFolk” din Ungheni.

 

 

OPEN MIC 27.08
UNDE: str. Alexei Sciusev, 93
CÂND: 19:30
CONTEXT: Open Mic-ul - e locul unde poate veni si evolua cu stand up-ul său orice doritor. Sarcina principala, e să fie amuzant. Open Mic-urile au loc în fiecare duminică. Aici comedianții începători si cei experimentați își verifică glumele, ca ulterior să le prezinte la concertele mari.

                      

Meroslava Parii
25/08/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii