AGENDA DE WEEKEND//27-28.08.2022

Anticoruptie.md
27/08/2022
Grafică: CIJM

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Sărbătoarea dedicată Zilei Independenței Republicii Moldova

8:30 - Depuneri de flori la monumentul „Maica îndurerată” și la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt

10.00-10.30 – în Piața Marii Adunări Naționale va începe festivitatea de inaugurare a Sărbătorii Naționale „Ziua Independenței Republicii Moldova”, la care va participa și conducerea țării.

10.30  - Spectacolul tematic „Moldovă, tu ești patria mea!”, mesaje de felicitare și interpretarea Uverturii „Gânduri pentru și despre țară”, care presupune proiectarea colajului documentar „Moldova suverană”. Pe scena din Piața Marii Adunări Naționale vor evolua: orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, orchestra Prezidențială, orchestra MAI, Capela corală academică „Doina”, solista Mariana Bulicanu, studioul muzical-coral „Lia-Ciocârlia”, BrioSonores, Igor Podgoreanu, Cătălin Josan, dar și violoniștii Alexandra Conunova și Ilian Gîrneț.

11.40 - Defilarea fanfarelor militare în Piața Marii Adunări Naționale.

19.00 - Pe scena din centrul capitalei vor cânta Cristofor Aldea-Teodorovici, Formația Zdob și Zdub și Ansamblul de Muzică Populară „Fluieraș”.

_____________________________________________________________________________________

Festivalul „Dor Călător” Ediția III

UNDE: Ungheni

CÂND: 27 - 28 August 2022

CONTEXT: Vali Boghean Band invită la două zile de sărbătoare, alături de ansambluri și colective din raionul Ungheni, Silvia Zagoreanu, Igor Rusu, Maria Iliuț, Cristi Aldea-Teodorovici, The Wax Road, Surorile Osoianu, Gândul Mâței. Intrare  este liberă.

____________________________________________________________________________________

Târgul Școlar

UNDE: Centrul Expozițional MOLDEXPO

CÂND: 27-28 august, ora 10.00-18.00

CONTEXT: Comercializarea mărfurilor pentru elevi: haine, rechizite școlare, inventor sportiv.

___________________________________________________________________________________

Omagierea cuplurilor longevive

UNDE: Chișinău, Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”

CÂND: 27 august, ora 16.00

CONTEXT: De Ziua Independenței, 70 de cupluri longevive din capitală, care au împlinit 50, 60 de ani de la oficierea căsătoriei, vor fi omagiați.

___________________________________________________________________________________

Alternocity Chișinău

UNDE: Chișinău, porțiunea Albișoara, în perimetrul str. Mihai Viteazul (pod) și bd. Renașterii Naționale (podul de la Circ)

CÂND: 28 august, ora 10.00

CONTEXT: Evenimentul are ca scop promovarea mersului pe jos, folosirea bicicletei, trotinetei, precum și a altor forme de deplasare.

___________________________________________________________________________________

Summer Fest 2022

UNDE: Chișinău, Grădina Botanică

CÂND: 28 august, ora 12:00

CONTEXT: Programul festivalului Summer Fest – presupune 16 concerte complete. Intrarea - cu plată.

__________________________________________________________________________________

Vioara-Cosînzeana și Pian-Frumos

UNDE: Eco Resort Butuceni

CÂND: ora 19.00

CONTEXT: Intrarea - cu plată.

__________________________________________________________________________________

Troleibuzul Turistic

UNDE: Piața Marii Adunări Naționale, Chișinău

CÂND: 27 - 28 August 2022

CONTEXT: Troleibuzul Turistic a început să călătorească pe străzile capitalei începând cu 1 august 2021. Are drept scop promovarea obiectivelor turistice importante din orașul Chișinău, îndemnând astfel locuitorii și oaspeții capitalei să cunoască și să descopere istoria orașului, istoria străzilor și ale personalităților importante,  care au marcat evoluția neamului nostru. Călătoria durează o oră într-un troleibuz confortabil, pe străzile orașului, unde se vorbește despre istoria, cultura  și viața orășenilor.

___________________________________________________________________________________

CĂMARA FEST

UNDE: Parcul "Alunelul", CHișinău

CÂND: 27 - 28 August 2022

CONTEXT: Peste 80 de producători de legume și fructe din Republica Moldova își vor expune produsele la târgul "Cămara Fest", în sectorul Buiucani al capitalei.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________

EVENIMENTE PE PLAN EXTERN

Zilele Chișinăului la Alba Iulia

UNDE: Cetatea Alba Iulia

CÂND: 26-28 august

CONTEXT: Timp de trei zile vor avea loc numeroase acțiuni cultural-artistice precum lansare de carte „Chișinăul de altădată”, lansare de expoziție fotografică „Chișinăul în culori” și vernisarea expoziției de pictură a membrilor UAP din Republica Moldova. În Piața Cetății, municipiul Chișinău va bucura spectatorii din Alba Iulia cu un program de muzică simfo-pop-rock condus de Marcel ȘTEFĂNEȚ, în cadrul căruia vor participa: Orchestra municipală de cameră „CAMERATA CHIȘINĂU”, Formația „ETHNO REPUBLIC”, Cornelia ȘTEFĂNEȚ și Trupa „BRIO SONORES”.

____________________________________________________________________________________

Copenhaga: Reuniunea Forumului Cercului Arctic din Groenlanda în prezența secretarului de stat american, Antony Blinken (27 – 29 august)

L’Aquila, Italia: Vizita Papei Francisc (28 august)

Anticoruptie.md
27/08/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii