AGENDA DE WEEKEND//29-30.10.2022

Anticoruptie.md
28/10/2022
Grafică: CIJM

Iarmaroace cu produse și mărfuri autohtone

CÂND: 29-30 octombrie 

CONTEXT: În sectorul Buiucani, pe teritoriul adiacent edificiului „Kentford", bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 202, pe 29 octombrie 2022, va avea loc târgul „EcoLocal", cu produse alimentare și nealimentare autohtone ecologice, organizat de Asociația Consumatorilor și Producătorilor Eco și Artizanali. În sectorul Botanica, în Parcul „Valea Trandafirilor" va avea loc târgul „Hand Made", cu lucrări ale meșterilor populari și târgul producătorilor autohtoni. „IarmaEco". Organizator - Pretura de sector. În sectorul Centru, pe adresele: bd. D. Cantemir colț cu str. Ismail, 94, str. Testemițanu, 13 și str. Testemițanu, 30, vor avea loc iarmaroace cu fructe și legume cultivate de producători autohtoni. În sectorul Râșcani, pe adresele: Calea Orheiului, 109/2, str. Ceucari, 8 va avea loc Târgul producătorilor autohtoni cu fructe și legume. În același sector, pe bd. Moscova, 21, vizavi de str. M. Basarab, 6, va avea loc Târgul pentru comercializarea fructelor, legumelor și produselor apicole autohtone. De asemenea, pe str. Andrei Doga, 43/3 și str. A. Russo, 7/2 va avea loc Târgul pentru comercializarea fructelor, legumelor și produselor apicole autohtone. În sectorul Ciocana, pe bd. Mircea cel Bătrân, în Scuarul Arborelui Solar, va avea loc Târgul producătorilor autohtoni.

_____________________________________________________________________________________

Al IV-lea Congres International ”Forum al Recuperarii Fizice Medicale Chisinau 2022”

UNDE: Chisinau, Sala de Conferinte a Institutului Muncii, str. Zimbrului 10

CÂND: 29-31 octombrie, ora 9.00

CONTEXT: Congresului Internațional ”Forum al Recuperării Fizice Medicale Chișinău” este un  eveniment anual, cu caracter științific și educativ, organizat în format mixt (on-line și cu prezență fizică), orientat spre promovarea, dezvoltarea și perfecționarea specialiștilor din domeniul Recuperării Fizice Medicale, ca țintă prioritară fiind studenții și tinerii specialiști. Vor fi organizate 3 zile intensive, cu cele mai actuale și importante tematici, susținute de cei mai buni specialiști intenaționali din domeniu, ca ex. Romania, Republica Moldova, Ucraina. 

__________________________________________________________________________________

Trainingul de "Soft Skills al unui antreprenor" cu Alexandra Șerșun - eveniment organizat de studenți pentru studenți

UNDE: Fintech Hub, ASEM, Blocul B str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni 59

CÂND: 29 octombrie 2022, ora 13.00

CONTEXT: Evenimentul se va desfășura în cadrul Programului „Startup Students”, aflat la cea de-a III-a ediție, și este dedicată studenților din R. Moldova care vor să-și dezvolte competențele antreprenoriale și să lanseze afaceri și produse cu potențial în cadrul universității, astfel contribuind la dezvoltarea ecosistemului de startup-uri din Republica Moldova.

___________________________________________________________________________________

NIKOLA TESLA - Omul care a instaurat epoca puterii

UNDE: Biblioteca Publică de Drept, Filială a B.M. „B.P. Hasdeu”, str. Armenească, nr. 42, Chișinău

CÂND: 30 octombrie, ora 14.30 

CONTEXT: Evenimentul este organizat de Asociația culturală New Acropolis Republica Moldova, în parteneriat cu Biblioteca Publică de Drept.

___________________________________________________________________________________

A IV-a ediție a Festivalului Internațional al Artelor Contemporane BE FREE FEST

UNDE: Teatrului Național „Satiricus I.L. Caragiale”

CÂND: 28 octombrie – 3 noiembrie 2022

CONTEXT: Sâmbătă, 29 octombrie, la 18.30, va avea loc un concert susținut de formația ”Trigon”, care va prezenta muzică balcanică într-o formă liberă de exprimare. Duminică, 30 octombrie, la ora 18.00, Teatrul liber ”Totem” din Chișinău va prezenta spectacolul ”Ospăț în timp de ciumă” de Alexandr Pușkin, la ora 19.30 – spectacolul ”12 oameni furioși” după Reginald Rose, jucat de Teatrul Republican „Luceafărul”.

___________________________________________________________________________________

Zilele Filmului Românesc, ediția a VIII-a

UNDE: Cahul, Teatrul „B. P. Hașdeu”

CÂND: 29-30 octombrie, ora 18.00

CONTEXT: Zilele Filmului Românesc este un eveniment organizat de Asociația Cineaștilor Independenți ALTERNATIVE CINEMA din Republica Moldova și casa de producție ROVA FILM din România. Proiectul este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Ministerului Culturii al Republicii Moldova, Centrului Național al Cinematografiei din Republica Moldova, Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău și Uniunii Cineaștilor din România. Evenimentul se va deschide cu un film dedicat copiilor. Astfel, publicul tânăr va putea să vadă “Străjerii Deltei” (2021), un film de aventuri realizat de Liviu Mărghidan. Mai mulți copii își petrec vacanța de vară într-o tabără din Delta Dunării, unde învață cum să supraviețuiască în sălbăticie. Într-o zi, în timp ce curăță apele Deltei de sticle de plastic, dau peste doi braconieri care pescuiesc ilegal folosind un dispozitiv electric, așa că acum copiii au o misiune importantă. De la San Sebastian, unde a fost inclus în secțiunea competițională New Directors, vine “Marocco” (2021), al doilea lungmetraj regizat de Emanuel Pârvu. Filmul, care a fost selectat anul acesta și în competiția internațională de la TIFF, urmărește destinele a două iubiri ce ajung în situații de viață și de moarte, ca urmare a neîncrederii. Din secțiunea FOCUS Dorel Vișan, cu ocazia împlinirii a 85 de ani a marelui actor, se va proiecta “Senatorul melcilor” (1995, regia Mircea Daneliuc), un film care a făcut parte din competiția Festivalului de la Cannes. Dorel Vișan interpretează un senator aflat într-o vizită într-un sat, unde trece prin evenimente comice în timp ce profită de ospitalitatea localnicilor, ignorând în același timp problemele lor majore.

 

Anticoruptie.md
28/10/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii