AGENDA DE WEEKEND//30-31.07.2022

Anticoruptie.md
30/07/2022
Grafică: CIJM

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Training/Coaching privind comunicare strategică pentru angajați ai Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ministerul Justiției, și Ministerul Muncii și Protecției Sociale

UNDE: Butuceni, Orhei

CÂND: 9.30

CONTEXT: Trainingul face parte dintr-un șir de activități desfășurate de IRI Moldova, cu suportul NED, pentru a crește abilitățile funcționarilor publici de a comunica cu presa și cu cetățenii.  

_______________________________________________________________________________________

Târguri cu produse și mărfuri autohtone

În sectorul Buiucani, pe teritoriul adiacent edificiului „Kentford”, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 202, va avea loc târgul „EcoLocal”, cu produse alimentare și nealimentare autohtone ecologice, organizat de Asociația Consumatorilor și Producătorilor Eco și Artizanali 

În sectorul Centru va avea loc Târgul producătorilor autohtoni cu fructe și legume, pe adresele: str. V. Alecsandri, 8, colț cu str. Lacului, str. Ismail, 94 colț cu bd. D. Cantemir și str. N. Testemițanu, 30

În sectorul Râșcani va avea loc Târgul producătorilor autohtoni, cu fructe și legume, pe adresele: bd. Moscova, 21, vizavi de str. M. Basarab, 6 

Pe Calea Orheiului, 109/2, str. A. Doga, 35 și str. Ceucari, 8, va avea loc Târgul producătorilor autohtoni cu fructe și legume 

CONTEXT: Acțiunile au drept scop aprovizionarea locuitorilor și oaspeților capitalei cu mărfuri și produse de calitate, dar și susținerea producătorilor autohtoni.

___________________________________________________________________________________

Școala de Vară a Voluntarilor Centrului de Tineret Chișinău

UNDE: strada Petru Zadnipru 3/2

CÂND: 30 iulie - 2 august

CONTEXT: Centrul Municipal de Tineret este situat în sectorul Ciocana al capitalei. Recent a fost inaugurat unul la Buiucani. Urmează Botanica și Centru, iar săptămîna viitoare va fi deschis și un Centru de Tineret în sectorul Rîșcani.

______________________________________________________________________________________

Acces gratuit la toate expozițiile permanente și temporare de la Muzeul Național de Artă 

CÂND: 31 iulie, de la 10.00 la 18.00

CONTEXT: Administrația muzeului a publicat și lista expozițiilor recent inaugurate: Hortus Conclusus, ”Grădini misterioase” a artistului plastic Vadim Crețu. Expoziția cuprinde 22 de lucrări absolut inedite. ”Pictura anilor 1970” prilejuită de aniversarea a 75 de ani de la nașterea lui Lică Sainciuc, îl prezintă pe celebrul artist ca pe un admirator al Chișinăului și al oamenilor săi. De asemenea, artistul descoperă o lume fantastică, invizibilă, din jurul nostru.

____________________________________________________________________________________

Muzica din filmele de Oscar

UNDE: Cetatea Tighina

CÂND: Ora 19.30

CONTEXT:  Tinerii muzicieni din Europa, Republica Moldova, România și Ucraina vor oferi o interpretare unică a coloanelor sonore de film de către cei mai renumiți compozitori de film muzical. Măiestria muzicienilor te va teleporta în atmosfera filmelor de Oscar.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

EVENIMENTE PE PLAN EXTERN

30 iulie

Londra: Are loc ceremonia căsătoriei premierului Boris Johnson cu Carrie Symonds, amânată din cauza pandemiei de Covid-19.

Ottawa: Se încheie vizita Papei Francisc în Canada (24 – 30 iulie). Papa Francisc a spus că vizita sa în Canada este ”un pelerinaj de pocăință” prin care speră să contribuie la parcursul de vindecare și reconciliere după controversata chestiune a ”școlilor rezidențiale”, care au încercat să șteargă culturile indigene. Scandalul recurent al școlilor a izbucnit din nou în 2021, odată cu descoperirea rămășițelor a 215 copii de la fosta școală rezidențială indiană din Kamloops, din vestul Canadei. Școala a fost închisă în 1978.

31 iulie

Londra: Concertul Ukrainian Freedom Orchestra în cadrul festivalului BBC Proms 2022.

Anticoruptie.md
30/07/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii