AGENDA DE WEEKEND//30-31.12.2023

Meroslava Parii
29/12/2023
Grafică CIJM

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

 

SÂMBĂTĂ 30 DECEMBRIE

 

Primăria municipiului Chișinău informează că pe 31 decembrie 2023, când în centrul capitalei vor avea loc manifestări cultural-artistice consacrate Revelionului, transportul public municipal care traversează Piața Marii Adunări Naționale va circula în regim special. Astfel, pe 31.12.2023, ora 14:00-01.01.2024, ora 07:00, va fi sistată circulația transportului public pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul str. Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni – str. A. Pușkin, iar troleibuzele și autobuzele, care traversează Piața Marii Adunări Naționale, vor fi redirecționate pe străzile adiacente. Totodată, informăm că în noaptea dintre ani, rutele de troleibuz: nr. 8, nr. 10, nr. 12, nr. 22 și nr. 25, dar și liniile de autobuz nr. 5, nr. 9, nr. 26, vor activa până la orele 01:00. De asemenea, unele rute suburbane de autobuz: nr. 4, nr. 6, nr. 14, nr. 15, nr. 24, nr. 33, nr. 38, nr. 39, nr. 44, nr. 46 și nr. 47 vor efectua curse suplimentare, pentru a asigura deplasarea spre domiciliu a participanților la concertul de Revelion din PMAN.

 

Cunoaște Orașul alături de Moș Crâciun

UNDE: Piața Marii Adunări Naționale

CÂND: 09:00

 

Clubul adolescenților

UNDE: Psyhology Prof, str. Alexandru cel Bun, 83

CÂND: 10:00

CONTEXT: Cluburile pentru adolescenți sunt locul potrivit unde copi vor afla: cum să-și gestioneze emoțiile, fricile și anxietatea; cum să comunice cu alți oameni fără conflicte; cum să-și crească încrederea în sine și stima de sine; cum să-și gestioneze corpul, care se schimbă atât de rapid; de asemenea, adolescenții vor învăța să-și stabilească obiective și să le atingă, în loc să renunțe pe jumătatea drumului vor găsi noi prieteni și vor primi sprijin și ajutor de la psihologii noștri-traineri. Întîlnirea este gratuită.

 

Spectacol feeric prezentat de Baletul Național „JOC”

UNDE: Orașul Rîșcani, Casa de Cultură

CÂND: 12:00

CONTEXT: Ministerul Culturii al Republicii Moldova în parteneriat cu Primăria orașului Rîșcani, vă invită la un spectacol feeric prezentat de Baletul Național «JOC». Evenimentul este organizat în cadrul campaniei «Hai acasă de Crăciun». Vă aşteptăm cu drag. Acces gratuit.

 

Curs de pictură

UNDE: Centrul Educațional „Tempus”, bd. Dacia, 41

CÂND: 12:00

CONTEXT: Dacă doriți să vă realizați visul de mult timp și să vă simțiți pentru o vreme un artist, chiar dacă nu ați ținut niciodată o pensulă în mâini, cu noi veți reuși. Cursurile sunt conduse de către Artistul de Onoare al Moldovei Veaceslav Ignatenco.

 

Circul: Aventură de Crăciun

UNDE: Circul de Stat din Chișinău

CÂND: 12:00, 16:00

CONTEXT: Circul de Stat din Chișinău îți deschide ușile și revine cu un ou program de magie destinat spectatorilor de toate vârstele.

 

Spectacol: Dragon Fight

UNDE: Neone Time, str. Alecu Russo, 20

CÂND: 13:00

CONTEXT: Copiii vor descoperi minunile vopselelor speciale cu care se pot picta de sine stătător. Fiecare mic artist are la dispoziție vopsele specializate iar un pictor profesionist va fi alături pentru inspirație și îndrumare. Alăturați-vă nouă, unde lumina devine artă, și distracția strălucește în fiecare colț al acestui univers fluorescent.

 

Sărbătoare la ADOR

UNDE: Asociația Dorințelor și Obiectivelor Realizate, str. Ion Creangă, 68/1

CÂND: 15:00

CONTEXT: Vă invităm la o petrecere plină de magie și energie. Vom avea multe activități practice și de relaxare, jocuri de societate. Vă așteptăm la ultima întâlnire din acest an.

 

Spectacol magic alături de „JOC”

UNDE: Centrul Cultural Drochia (regiunea fabricii de zahăr)

CÂND: 17:00

CONTEXT: Dragi drochieni, vă aşteptăm la un spectacol magic alături de Baletul Național ,,JOC".

 

Spectacol: „Dosarele Siberiei”

UNDE: Teatrul Național „Mihai Eminescu”, bd. Ștefan cel Mare, 79

CÂND: 18:00

CONTEXT: Piesa tratează valori des întâlnite în creația lui Druță: relația dintre uman și moral, sacru şi profan, ecologia naturii și ecologia spiritului, impactul tehnologizării, aspectele memoriei şi ale istoriei. Conflictul principal al dramei este de natură interioară. E, în fond, şi o frumoasă poveste de dragoste uneori ignorată de criticii seduşi de schema morală. Poate fi considerată ca şi alte texte epice şi dramatice ale lui Ion Druţă, veritabil manual de etică, valabil şi pentru lumea de astăzi.

 

Filmul „Carbon” la Ungheni

UNDE: Orașul Ungheni, Palatul Culturii

CÂND: 18:00

CONTEXT: ă invităm să vizionați o nouă producție autohtonă - filmul Carbon, în regia lui Ion Borș. Acțiunea are loc în Moldova anului 1992, în nemijlocita apropiere de zonele „fierbinți” ale conflictului de pe Nistru.


Gala de Revelion

UNDE: Teatrul Național de Operă și Balet, bd. Ștefan cel Mare, 152

CÂND: 18:00

CONTEXT: Vă invităm la Gala de Revelion la care participă Soliștii de Operă, Orchestra simfonică și Corul TNOB „Maria Bieșu”. După succesul evenimentelor care au marcat momente importante ale acestui an prin spectacole de opera și balet, festivaluri, concerte, recitaluri, prima scenă lirică a țării va fi gazda unui eveniment rafinat, elegant și memorabil – tradiționalul Concert „Gala de Revelion 2023”.

 

Spectacol: „3 + Cristina pe frecvența iubirii”

UNDE: Teatrul Geneza Art, str. Alexei Mateevici, 109/1

CÂND: 19:00

CONTEXT: Spectacolul „3 + Cristina pe frecvența iubirii” este o istorie a 3 bărbați, foști colegi de școală care au rămas prieteni în viață și care au format o tradiție de-a lungul anilor de a se aduna regulat la un pahar de vorbă. De această dată întâlnirea are loc în apartament la Iura – de profesie fizician dar care nu a reușit să se bucure de o mare recunoaștere a meritelor sale, cu excepția faptului că a rămas fidel pasiunii pentru tranzistoare. Ceilalți doi sunt Nicu – om de afaceri care își înșală regulat soția și Relu – dealer de mașini, care nu-și înșală regulat soția. Totul ar fi fost bine, ca de obicei, dacă Iura nu ar fi tăinuit de ei faptul că a invitat la cină vechea lor iubire din anii de studenție, Cristina. Așadar, după aproape 20 de ani de la absolvire cei trei o vor revedea pe cea de care au fost îndrăgostiți. Cu excepția faptului că despre invitata surpriză știe doar Iura. Cum vor reacționa Nicu și Relu și cum va fi împărțit mărul discordiei, urmează să aflați, cunoscându-le secretele tăinuite după cortina anilor.

 

DUMINICĂ 31 DECEMBRIE

 

Long run

UNDE: Parcul Valea Morilor

CÂND: 08:00

CONTEXT: Clubul iRun vă invită să petrecem ultimul antrenament din anul acesta împreună la un Long Run dimineața. Acest antrenament este deschis pentru toți doritorii.

 

Circul: Aventură de Crăciun

UNDE: Circul de Stat din Chișinău

CÂND: 12:00, 16:00

CONTEXT: Circul de Stat din Chișinău își deschide ușile și revine cu un nou program de magie destinat spectatorilor de toate vârstele.
 

Ultimul Concert al Anului 2023

UNDE: Sala cu Orgă, bd. Ștefan cel Mare, 81

CÂND: 17:00

CONTEXT: Vă invităm la Concertul de Revelion susținut de Orchestra Națională de Cameră. Prim-dirijor Cristian Florea. Din program: Coruri Celebre, Colinde și Anotimpurile de Antonio Vivaldi – 4 concerte pentru vioară și orchestră.

 

Program de Revelion – 2024

UNDE: Orașul Cahul, Piața Independenței

CÂND: 19:00

CONTEXT: Din program: Hora de Sărbătoare; Discoteca de Sărbătoare.

 

Noaptea de Revelion

UNDE: Municipiul Bălți, Piața Vasile Alecsandri

CÂND: 20:00

CONTEXT: Noaptea de Revelion va fi plină de surprize. Pe scena din preajma Bradului de Crăciun vor evolua mult așteptații oaspeți speciali: Formația „LUME”, Vitalie Dani, Radu Dolgan și Lidia Botezatu, DJ Lorin. Vă așteptăm cu drag să întâlnim împreună Anul Nou 2024.

 

Noaptea dintre Ani – Revelion la Berds

UNDE: Berds, bd. Dimitrie Cantemir, 12

CÂND: 20:30

CONTEXT: Vom resimți împreună farmecul revelionului din copilarie, în care tu și bucuria ta sunteți în centrul atenției. V-am pregătit un program stelar cu surprize la tot pasul – o feerie de emoții înălțătoare.

 

Spectacol: „Feerie de Revelion”

UNDE: Piața Marii Adunări Naționale

CÂND: 20:30

CONTEXT: Invităm locuitorii și oaspeții capitalei la Spectacolul Muzical „Feerie de Revelion”. Petrecem anul vechi și întâlnim anul 2024 alături de artiștii preferați: Orchestra Moş Crăciunilor, Frații Advahov și Zinaida Julea, Ansamblul de muzică şi dansuri populare „Flueiraș”, condusă de Edgar și Marcel Ștefăneț, Maria Iliuț și „Crenguță de Iederă”, Ansamblul folcloric „Romaniţa”, Ansamblul etnofolcloric „Ialoveneanca”, Nelly Ciobanu, „Brio Sonores”, Cornelia Ștefăneț, Constantin Moscovici, Veta Ghimpu-Munteanu, Lenuța Gheorghiță, Cătălin Josan, Doina Sulac, SATOSHI, DARA, dar şi cete de colindători şi dansatori. Invitat special Carlas Dreams.

 

Revelion 2024 la Odiseu

UNDE: Odiseu, Vadul lui Vodă, str. Vadul lui Vodă, 80/1

CÂND: 21:00, 3 ianuarie ora 13:00

CONTEXT: În noaptea de Revelion, fiecare clipă devine o poveste, iar petrecerea noastră va fi scrisă cu râsete, dans și bucurie. Am pregătit muzică live, invitați speciali, Moș Crăciun ce va împărți cadouri celor mici, bucate alese și un show de focuri de artificii. Închidem un capitol și deschidem ușa către 365 de pagini pline de petreceri, surprize și momente de neuitat la Odiseu.

 

Revelion 2024 în stil Retro

UNDE: „Manhattan Hotel & Restaurant” 4, str. Ciuflea, 1

CÂND: 21:00

CONTEXT: În cea mai magică zi a anului, Manhattan ți-a pregătit un meniu împărătesc, decor tematic, atmosferă de poveste, muzică live: Orchestra Dinastiei Valuța cu program artistic excepțional pentru toate varstele, Karmella – cu un program diversificat de muzica usoara si populara intitulat “Joaca pentru Dragoste si Dor”, program de colind și urătură, tombola cu cadouri și alte surprize ale serii.


Sărbătoare la Căușeni

UNDE: Piața Alexei Mateevici

CÂND: 21:00

CONTEXT: Vă invităm la ultimul spectacol al anului 2023 – Revelion 2024. Invitat special interpreta AURA.

 

Anul Nou 2024

UNDE: Soroca, Piața Libertății

CÂND: 22:00

CONTEXT: Din program: Discoteca anilor 80, Hora Mare, Colinde, Urături, Discursul Primarului Lilia Pilipețchi.

 

Grand New Year

UNDE: Palatul Republicii, str. Maria Cebotari, 16

CÂND: 22:00

CONTEXT: Vă așteptăm pentru o Noapte de Revelion grandioasă în cea mai solemnă sală din țară. Vă invităm împreună cu familia și prietenii la o noapte de vis în Palatul Republicii din inima capitalei, cu un concert al vedetelor internaționale: Valentin Uzun și Orchestra Tharmis, Felix Shinder – Denigi Vperiod Band, Doredos & Teatru Maski Show, Dj Max Bolotov & Echipa de animație.

 

Revelionul anului 2024 la Restaurantul „Europa”

UNDE: Restaurant Europa, str. Ion Aldea-Teodorovici, 17

CÂND: 22:00

CONTEXT: Începeți noul an într-un mod spectaculos alături de noi și invitații noștri, la Revelionul anului 2024. În noaptea de Revelion, la restaurantul Europa, veți avea privilegiul de a fi întâmpinați de colindători talentați, care vor aduce farmecul tradiției în această sărbătoare specială.Vă așteptăm pentru o seară plină de bucurie, muzică și surprize. Invitat special – Catharsis. Vom dansa și ne vom petrece românește, asa cum numai noi știm să o facem.

 

Ritmuri Fără Timp

UNDE: Madison Park

CÂND: 22:30

CONTEXT: O seară de eleganță și energie. O experiență muzicală și dinamică. Această denumire nu a fost aleasă întâmplător și este menită să sublinieze un eveniment muzical cu totul special, care aduce în prim-plan melodiile preferate a ultimilor 5 decenii. Vom asculta și dansa sub hiturile cunoscute de toată lumea încă din copilărie și pînă în prezent, iar fiecare artist de pe scenă - va fi protagonistul unui deceniu în muzică.Vă invităm să fiți martorii unui spectacol memorabil, oferit de artiști extraordinari, care vor face din această noapte una de neuitat.

 

"Let's Sparkle"

UNDE: Radisson Blu Leogrand Hotel, str. Mitropolit Varlaam, 77

CÂND: 23:00

CONTEXT: Întâmpinați noul an cu stil la cel mai strălucitor eveniment din oraș - "Let's Sparkle"! Vino alături de noi la Centrul de Convenții al Hotelului Radisson Blu Leogrand pe 31 decembrie pentru o noapte plină de farmec, muzică și momente de neuitat. Pregătiți-vă pentru o lineup electrizantă cu: MC Mike, Stratone Band, The One, DJ Jukov, DJ Fox, Xtreme Dance Performance ș.a.

 

Revelion la Boom Boom Room

UNDE: Boom Boom Room, str. București, 68

CÂND: 23:00

CONTEXT: Prieteni, pregătiți-vă pentru cea mai tare petrecere de Anul Nou. Ne așteaptă o noapte plină de distracție, dans și muzică incredibilă. Îmbrăcați-vă ținutele strălucitoare și pregătiți-vă pentru un cocktail de vacanță de neuitat, cu o companie grozavă și un dans nesfârșit până la primele ore. Decorațiuni, lumini și spirit de Revelion vă așteaptă. Îi invităm pe toți să facă parte din acest moment de întâmpinare a Anului Nou în ritm de bas și lumini strălucitoare. Ne vedem pe ringul de dans, unde începe cea mai strălucitoare noapte a anului. Vă invităm să participați la un mic eveniment corporate, unde ne așteptăm la o abundență de competiții distractive cu premii valoroase. Aceasta este o oportunitate grozavă de a vă bucura de o companie plăcută și de a vă distra.

 

APELURI DE ÎNSCRIERE

 

Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) lansează în cadrul campaniei „Organizația primară – energia mișcării sindicale”, concursul Organizațiilor Sindicale Primare
Concursul se va desfășura în perioada decembrie 2023 – martie 2024 și are drept obiectiv evidențierea și diseminarea bunelor practici, sporirea potențialului organizațiilor sindicale primare

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 15 ianuarie 2024

CONTEXT: Dosarul organizației participante poate fi depus de președintele organizației sau vicepreședinte. Activitățile se consideră eligibile dacă sunt însoțite de documente confirmative, inclusiv imagini, link-uri către site/rețele de socializare în care sunt prezentate activitățile, alte materiale relevante. Un candidat poate depune la cel mult două categorii. Candidatul poate fi desemnat câștigător doar la o singură categorie. Dosarul va fi expediat secretarului Comisiei de concurs adresa de email: [email protected]
Rezultatele concursului vor fi anunțate la Gala de premiere a organizațiilor sindicale primare pe data de 28 martie 2024.

 

Ambasada Ungariei în Republica Moldova informează despre Programul de burse a Universității de Servicii Publice Ludovika, Ungaria pentru profesori

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 22 ianuarie, 2024

CONTEXT: Programul oferă oportunitatea schimbului de idei cu membrii comunității academice, cercetători și experți din Europa Centrală și de Est și permite lectorilor vizitatori să susțină prelegeri publice, să participe la ateliere și la discuții profesionale organizate de facultățile gazdă sau institutele de cercetare. Informații cu privire la condițiile de participare la programul de burse al Universtății de Servicii Publice Ludovika puteți găsiți  AICI

 

Ministerul Muncii și Protecției Sociale anunţă prelungirea concursului pentru ocuparea funcţiilor publice vacante din cadrul aparatului central

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 10 ianuarie, 2024

CONTEXT: Funcțiile: Consultant principal (fpe, perioadă determinată), Direcția politici ocupaționale și de reglementare a migrației forței de muncă; Consultant principal (fpe, perioadă determinată), Direcția politici de protecție a drepturilor copilului și familiilor cu copii; Consultant principal (fpe, perioadă determinată), Direcția politici de asigurări sociale. Mai multe detalii găsiți  AICI 

 

Universitatea de Vest din Timișoara anunță organizarea celei de-a 6-a ediții a Școlii de Vară, un eveniment multi- și interdisciplinar, care are ca scop să ofere studenților de la licență și masterat oportunitatea de a participa la programe de studii de scurtă durată de o săptămână, programate să aibă loc în Timișoara în iunie sau iulie 2024

TERMEN LIMITÂ DE APLICARE: 20 martie, 2024

CONTEXT: Evenimentul oferă studenților posibilitatea de a urma un curs după interes: Introduction to digital sculpting, digital painting, concept art and game engines; Digital Technologies for Language Research and Applications Summer School (DILARASS); Sport and Health at UVT; Responsible and sustainable finance; International Summer School in Social Anthropology: the polycentric city of the ECC2024 Timișoara (ISSSA2024) Taxa de participare: 80 EURO. Mai multe informații:http://https://ri.uvt.ro/6th-edition-wut-summer-school/

 

Ambasada Japoniei în Republica Moldova este în căutarea unei persoane calificate pentru postul de asistent economic

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 14 ianuarie, 2024

CONTEXT: Postul oferit - Asistent local pentru afaceri economice și cooperare economică
Principalele responsabilități - culegerea de informații economice din diverse surse, analizarea și raportarea privind problemele economice și cooperarea economică; stabilirea și menținerea contactelor cu părțile interesate din sectorul public și privat; organizarea de reuniuni și evenimente în domeniul cooperării economice; sprijinirea implementării proiectelor și programelor de dezvoltare; traducerea documentelor relevante și asigurarea interpretării pentru diplomații japonezi în limbile engleză/ română/ rusă. Candidații sunt rugați să descarce formularul de candidatură, să îl completeze în limba engleză și să îl trimită la adresa e-mail:http://[email protected] Orice document transmis Ambasadei în cursul acestei proceduri de candidatură nu va fi returnat.

 

Ministerul Finanțelor anunță concurs pentru ocuparea funcțiilor publice vacante

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 9 ianuarie, 2024

CONTEXT: Suntem în căutarea de noi colegi. Dacă ai studii și experiență în finanțe, contabilitate, bănci, economie, relații internaționale, aplică: Secția integrare europeană din cadrul Direcției integrare europeană și cooperare transfontalieră: consultant principal; Direcția analitică și armonizarea politicilor din cadrul Direcției generale politici fiscale și vamale: consultant principal, consultant superior; Direcția managementul lichidităților din cadrul Direcției generale Trezoreria de Stat: consultant, consultant superior; Direcția politici salariale: consultant superior; Direcția finanțarea externă, internă și datorii din cadrul Direcției generale datoria sectorului public și asistență externă: Consultant superior; Direcția monitorizarea asistenței externe și administrarea datoriei sectorului public din cadrul Direcției generale datoria sectorului public și asistență externă: consultant superior ș.a. Condițiile de participare la concurs și formularele de aplicare sunt disponibile pe pagina web a MF, compartimentul Cariere: https://mf.gov.md/ro/posturi-vacante

 

Ambasada SUA la Chișinău anunță deschiderea sezonului de recrutare pentru instituțiile gazdă din Republica Moldova interesate să găzduiască un asistent de predare a limbii engleze (ETA) Fulbright ETA în anul universitar 2024-2025

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 15 ianuarie, 2024

CONTEXT: Acest program invită colegiile și universitățile situate în afara Chișinăului să aplice pentru a găzdui un asistent de predare a limbii engleze native pentru un an universitar, din septembrie 2024 până în mai 2025. Pentru mai multe informații despre programul Fulbright ETA și responsabilitățile instituției de primire, vă rugăm să consultați anunțul: https://bit.ly/4a444HH Pentru informații suplimentare, contactați:http://[email protected] .

 

Ministerul Educației și Cercetării cu sediul Casa Guvernului, Piața Marii Adunări Naționale nr.1, MD2033 anunță concurs pentru ocuparea funcțiilor vacante de: director al Școlii Sportive din Bălți; director al Școlii Sportive din Ungheni

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 09 ianuarie, ora 16:00

CONTEXT: La concurs pot participa cetățeni ai Republicii Moldova cu studii superioare universitare, care au o vechime în activitatea didactică de cel puțin trei ani, care la data expirării termenului de depunere a dosarelor nu au împlinit vârsta de 65 ani, cunosc limba română, sunt apți din punct de vedere medical (fizic și neuropsihic) pentru exercitarea funcției, nu au antecedente penale, nu au fost concediați în ultimii 5 ani pe baza art. 86 alin. (1) lit. g)-r) și art. 301 alin. (1) lit. a)-b) din Codul muncii al Republicii Moldova nr. 154/2003 sau destituiți dintr-o funcție publică conform art.64 alin. (1) lit. a) și b) din Legea nr. 158/2008 cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public, nu au interdicție de a ocupa funcții de conducere. Dosarul de concurs poate fi depus prin e-mail: http://[email protected] sau prin poștă sau personal la Ministerul Educației și Cercetării, bir. 330. Telefoane de contact: 022 233 560; 022 230 320.


Ministerul Finanțelor anunță concurs pentru ocuparea mai multor funcții publice vacante

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 30 decembrie, curent, 16:30

CONTEXT: Direcția politici în domeniul controlului financiar public intern. Consultant principal (pe domeniul auditului intern) – 1 funcție vacantă, Consultant principal (pe domeniul controlului intern managerial) – 1 funcție vacantă, Direcția protecția secretului de stat și integritate instituțională, Consultant superior - 1 funcție vacantă, Direcția managementul documentelor
Consultant superior - 1 funcție vacantă. Pentru mai multe detalii: http://mf.gov.md/ro/posturi-vacante

 

Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) invită antreprenorii să se înscrie la cea de-a XXI-a ediție a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova”

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 15 ianuarie, 2024

CONTEXT: Așteptăm companiile ineresare să se înregistreze. Expoziția se va desfășura în perioada 31 ianuarie – 04 februarie 2024, la CIE „Moldexpo ” (mun. Chișinău, str. Ghioceilor 1). Pentru mai multe detalii vă rugăm respectuos să găsiți scrisoarea anexată și formularul de participare, iar pentru orice neclaritate contactați Secția evenimente de afaceri, târguri și expoziții a CCI a RM la tel: 022 210 725, 022 238 410 sau la adresa de e-mail:http://tatiana.saincuc@ chamber.md Informații suplimentare despre eveniment, găsiți  AICI http:// „Fabricat în Moldova” 2024.

 

Comitetul Economic și Social European (CESE) invită tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, care votează pentru prima, dată să participe la evenimentul emblematic “Europa Ta, Cuvântul Tău!” (YEYS). Evenimentul este destinat tinerilor din din țările candidate, inclusiv din Republica Moldova și Ucraina, toate statele membre UE și din Regatul Unit

TERMEN LIMITĂ DE APICARE: 31 decembrie, curent

CONTEXT: În acest an, evenimentul va avea loc la Bruxelles, la 6 martie 2024, în cadrul Săptămânii Societății Civile a CESE (4-7 martie 2024), în perioada premergătoare alegerilor europene. Evenimentul își propune să inspire participanții să își exercite dreptul democratic de a vota, să încurajeze în mod activ prietenii, colegii, rudele să facă acest lucru. Pentru candidații selectați, CESE va asigura și va plăti cazarea la Bruxelles pentru două nopți, un zbor dus-întors (clasa econom) sau o călătorie cu trenul/autobuzul între țara de reședință și Bruxelles. Pentru mai multe detalii  AICI
 

Camera de Comert și Industrie a Republicii Moldova în parteneriat cu organizația Internațională a Francofoniei OIF, invită Agenții economici să Prticipe la Misiunea Economică a țărilor francofone în România, București, pe data de 29 martie, curent

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 15 ianuarie, 2024

CONTEXT: Pentru mai multe detalii, contactați Secția Relații Internaționale a CCI a RM. Persoană de contact: Inga Leontean – tel: 022 222626, mob: 068660104.

 

În conformitate cu prevederile Acordului de colaborare dintre Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Ministerul Învătământului al Republicii Chineze, semnat la 14 apeilie 2014, la Beijing, cetățenilor Republicii Moldova li se acordă pentru anul academic 2024-2025, 7 burse de studii superioare la ciclul I-Licență, II-Master, III-Doctorat

TERMEN LIMITĂ DE APLICARE: 15 ianuarie, 2024

CONTEXT: Telfon de contact: 022 23 80 61. Dosarele se vor depune la Ministerul Educației și Cercetării în 2 exemplare. Pentru mai multe detalii  AICI

 

Tinerii cu vârsta de 16-17 ani sunt invitați să se înscrie la tabăra de vară „Tech&Engineering Swiss Summer Camp”, dedicată mai multor activități educaționale în domeniul ingineriei

CONTEXT: Tabăra va avea loc la Școala de Inginerie și Arhitectură din Fribourg (HEIA-FR), Elveția, în perioada 1-15 iulie 2024. Tinerii vor avea posibilitatea să asimileze noi cunoștințe în domeniul ingineriei, să-și perfecționeze abilitățile tehnice, să dezvolte relații profesionale și să favorizeze schimbul de cunoștințe. La fel, tabăra reprezintă o oportunitate de a conecta elevi din întreaga lume și specialiști în diverse segmente ale ingineriei. Programul include o săptămână de evenimente cu scop educațional – sesiuni de instruire, cursuri, ateliere, masterclass-uri, vizite la companii și laboratoare, activități distractive. Mai multe detalii aflați din comunicatul de presă:http://https://bit.ly/41pHohq

 

Program de burse de studii în Ungaria (licență, master, doctorat), pentru anul academic 2024-2025

CONTEXT: Guvernul Ungariei anunță despre noul apel privind oportunitatea de a aplica la Programul de burse pentru studenții străini, inițiat de Stipendium Hungaricum, anul de studii 2024-2025. Informații despre apel pot fi consultate pe site-ul oficial al Stipendium Hungaricum: https://stipendiumhungaricum.hu/apply/ Bursele sunt oferite la toate ciclurile învățământului superior (Licență, Master, Doctorat). Candidații interesați vor aplica la Program doar în format online, accesând sistemul la următorul link: https://apply.stipendiumhungaricum.hu/

 

Meroslava Parii
29/12/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii