AGENDA DE WEEKEND//6-7.08.2022

Anticoruptie.md
06/08/2022
Grafică: CIJM

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Startup Picnic

UNDE: Parcul Universității Tehnice din Moldova

CÂND: 6 August 2022, Ora 11:00 

CONTEXT: Intrarea este liberă, iar participanții vor avea posibilitatea să discute cu autorii a 12 Startpuri de succes din Republica Moldova. Vor afla împreună istoria din spatele cortinei, vor putea pune întrebări, vor interacționa și nu în ultimul rând vor petrece cât mai distractiv timpul.

_____________________________________________________________________________________

Eco local

UNDE: Parcului „Alunelul”

CÂND:  6 și 7 august

CONTEXT: Vor putea fi achiziționate fructe, legume, vinuri, brânzeturi și cașcavaluri și multe alte bunătăți toate crescute și produse de micii producători locali.

____________________________________________________________________________________

Festivalul Chitarelor, In memoriam Iurie Sadovnic Orheianu

UNDE: satul Lopatna, raionul Orhei

CÂND: 5-6 august

CONTEXT: Evenimentul are tematică haiducească și include un program artistic de excepție, susținut exclusiv în format live de artiști renumiți și trupe notorii de muzică folk și rock din Republica Moldova. O condiție de bază este ca fiecare trupă și artist care urcă pe scena mare să interpreteze cel puțin o piesă din repertoriul lui Iurie Sadovnic Orheianu. În paralel, sunt organizate diverse evenimente cultural-sportive și cu specific tradițional, cum sunt tragerile cu arcul medieval, plimbările cu bărci cu vâsle pe râul Nistru, târg al meșterilor populari, ateliere de creație pentru copii, drumeții în codru și demonstrații culinare cu specific de tabără, la foc deschis. Un element important este că doritorii vor putea rămâne peste noapte, într-un camping pentru corturi, amenajat special în acest scop. Programul nocturn include un foc de tabără imens și un show cu artiști amatori, care vor avea acces liber la microfon pe o scenă improvizată și vor putea interpreta piese la chitară, inclusiv din repertoriul maestrului Sadovnic.

_____________________________________________________________________________________

Ziua Feroviarului

UNDE: Gara Feroviară

CÂND: Ora 18.00

CONTEXT: În data de 6 august este organizat un concert cu Formația Muzicală DoReDos, Katy Rain, Ladushca. Pe 7 august, pe scenă vor evolua Dima Jelezoglo și MC Shazam.

_____________________________________________________________________________________

Festivalul berii artizanale Beer Mania

UNDE: Parcul Afgan

CÂND: 6 și 7 august, Ora 11.00

CONTEXT: Veți putea descoperi universul berii artizanale, cu multitudinea lui de gusturi, arome și culori.

____________________________________________________________________________________

Zilele Culturii Tradiționale și Zilele Chișinăului

UNDE: Botoșani, România

CÂND:  5-7 august 2022

CONTEXT:  Primăria Municipiului Chișinău împreună cu Consiliul Judeţean Botoşani, organizează Zilele Culturii Tradiționale și Zilele Chișinăului la Botoșani. Vor fi lansate două cărţi: „Chișinăul de altădată” (autori ac. Andrei Eșanu și dr. Valentina Eșanu) și „Timpul sacru – Sărbătorile de altădată” (autor Marcel Lutic). Vernisajul de pictură – curator Florina Breazu, președinte al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova, la Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”. Se va desfășura Festivalul Internațional al Cântecului, Jocului și Portului Popular „Vasile Andriescu”, ediția a XV-a, unde vor fi prezente ansambluri din județul Botoșani, Iași și Brașov. Ansamblul Etnofolcloric „#Romanița” din Chișinău să susțină un recital. Seara se va încheia cu recitalul #Lupilor_lui_Calancea și Guz. Pe toată durata evenimentului, pe Pietonalul Unirii din Botoșani vor fi expoziții cu vânzare ale meşterilor popular din România și Republica Moldova.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

EVENIMENTE PE PLAN EXTERN

6 august

Hiroshima, Japonia: Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, participă la memorialul comemorării atentatului de la Hiroshima

___________________________________________________________________________________

Veneția: Sunt marcați 90 de ani de la deschiderea primei ediții a Festivalului de la Veneția

___________________________________________________________________________________

Pasadena, SUA: Sunt marcați 10 ani de la începerea misiunii robotului Curiosity pe Marte

___________________________________________________________________________________

7 august

Bogota, Columbia: Președintele ales, Gustavo Petro, își preia oficial mandatul

 

Anticoruptie.md
06/08/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii