AGENDA DE WEEKEND//8-9.10.2022

Anticoruptie.md
07/10/2022
Grafică: CIJM

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Forumul Internațional Investițional „Invest Gagauzia - 2022”, ediția a VIII-a
UNDE: Comrat, str. Lenin 15A 

CÂND: Ora 10.00 

CONTEXT: Deschiderea oficială a Forumului Internațional de Investiții VIII „Invest Gagauzia – 2022” a avut loc pe 7 octombrie. Evenimentul se axează pe două direcții: UNITATE ÎN DEZVOLTARE și Transformarea economiei în lumea modernă. La forum participă peste 30 de agenți economici din România.

_________________________________________________________________________________

RePatriot Summit 2022. Răspundem Provocărilor Împreună
UNDE: Chișinău, str. Maria Cebotari 16, Palatul Republicii  

CÂND: Ora 14.00

CONTEXT: 8 octombre - Oportunități de investiții în Republica Moldova prezentate de oameni de afaceri și oficialități și un moment de construire a soluțiilor de răspuns pentru provocările vremurilor actuale și a celor viitoare.Incursiune în lumea vinului și a experiențelor culinare locale la o cramă excepțională. Un prilej fantastic de cunoaștere și de legarea unor noi prietenii și afaceri pentru următorii 1000 de ani.

____________________________________________________________________________________

Evenimentul consacrat Zilei Profesionale a Lucrătorului din Învățământ
UNDE: Chișinău, str. Pușkin 21, Palatul Național „Nicolae Sulac”  

CÂND: Ora 14.00

____________________________________________________________________________________

Zilele Voluntariatului, cu sloganul „Suntem Tari! Suntem Voluntari!"

UNDE: Centrele de Tineret din Chișinău

CÂND: sâmbătă, 8 octombrie, ora 14.00 și la ora 18.00

CONTEXT: Va fi organizat jocul competitiv „Creează, Visează, Inventează”

___________________________________________________________________________________

Zilele Filmului Românesc

UNDE: Soroca, Casa de Cultură

CÂND: 8 și 9 octombrie, pasionații de filme vor putea urmări cele mai importante proiecții românești la Soroca.

CONTEXT: Evenimentul se va deschide cu „Străjerii Deltei” (2021), un film de aventuri dedicat copiilor, care a fost realizat de Liviu Mărghidan. Tot sâmbătă, 8 octombrie 2022, va fi difuzat și „Marocco” (2021), un lungmetraj regizat de Emanuel Pârvu. Filmul a fost inclus în secțiunea „New Directors” la Festivalul de la San Sebastian și, de asemenea, a fost selectat anul acesta și în competiția internațională de la TIFF. Duminică, 9 octombrie, cinefilii de la Soroca vor putea viziona alte două filme românești. Este vorba despre „Senatorul melcilor” (1995, regia Mircea Daneliuc), un film care a făcut parte din competiția Festivalului de la Cannes și filmul „Crai nou” (2021), debutul regizoarei Alina Grigore, care a câștigat anul trecut premiul cel mare, „Scoica de Aur” la Festivalul de la San Sebastian.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

EVENIMENTE PE PLAN EXTERN

Iași, România: Reprezentanți ai Președinției României și Republicii Moldova, ai Guvernului României și Republicii Moldova și ai parlamentelor de pe ambele maluri ale Prutului sunt așteptați în perioada 6-9 octombrie la evenimentul „Iașul deschis diasporei”, un program de prezentare, informare și documentare în Municipiul Iași. Evenimentul este organizat de Biroul Diaspora din cadrul municipalității ieșene și va atrage la Iași circa 300 de antreprenori din România și străinătate Programul evenimentelor este unul complex și e conceput să cuprindă cât mai multe domenii de interes, printre care mesajele oficiale ale Președinției României și al Președinției Republicii Moldova și mesaje din partea Guvernului și Parlamentului, dezbatere despre agresiunea militară rusească din Ucraina, dezbatere despre criza economică și recesiunea din România și din lume. De asemenea, va avea loc un trialog despre oportunitățile oferite de afacerile din turismul rural și industria vinurilor, dar și un dialog despre oportunități de investiții în Republica Moldova.

Anticoruptie.md
07/10/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii