AGENDA ZILEI // 02.09.2022

Anticoruptie.md
02/09/2022
Grafică: CIJM

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Ședința Comisiei Naționale pentru Consultări și Negocieri Colective

UNDE:  Chișinău, str. Piața Marii Adunări Naționale 1, Guvernul Republicii Moldova, etaj 1

CÂND: Ora 9.00

CONTEXT: Vor fi discutate propunerile sindicatelor de acordare a garanțiilor tinerilor specialiști în cîmpul muncii, reglementarea activității piețelor și activității în bază de patentă, revizuirea venitului lunar minim garantat, propunerile partenerilor sociali cu privire la politica fiscală și vamală pentru 2023.

___________________________________________________________________________________

„Cutiile școlarului”- înmânarea cărților și rechizitelor școlare din partea României

UNDE: satul Dănceni, r-nul Ialoveni

CÂND: Ora 9.00

CONTEXT: La eveniment participă Adrian Dupu, secretar de stat pentru Relația cu Republica Moldova, președinta Senatului României, Alina Gorghiu, deputatul Ioan Balan și Ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu. 

____________________________________________________________________________________

Ședința Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică


UNDE: Sediul ANRE

CÂND: Ora 10.00

CONTEXT: Vor fi examinate și supuse aprobării următoarele proiecte de hotărâre: privind rectificarea Hotărârii Consiliului de administrație al ANRE nr. 331 din 30 iulie 2021; privind aprobarea tarifelor pentru furnizarea/prestarea serviciului public de alimentare cu apă, de canalizare și de epurare a apelor uzate de către Î.M. ”Servicii Comunale Glodeni; cu privire la emiterea Avizului privind cuantumul tarifelor pentru furnizarea/prestarea serviciului public de alimentare cu apă și de canalizare de către Î.M.” Apă-Canal” Strășeni; cu privire la emiterea Avizului privind cuantumurile tarifelor pentru serviciile auxiliare prestate consumatorilor de către Î.M. „Servcom Căinari”; privind aprobarea tarifelor pentru serviciile auxiliare prestate consumatorilor de către Î.M. „Apă-Canal” din Ungheni.

_____________________________________________________________________________________

Vizita președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, în UTA Găgăuzia

CONTEXT: La ora 10.00 va avea vizită și discurs la Universitatea din Comrat.  De la 11.00 Maia Sandu va avea întâlniri cu conducerea autonomiei, la Adunarea Populară, iar în jur de 13.00 cu primarii de acolo.

_____________________________________________________________________________________

Seria de discuții publice IPRE „Moldova Digitală”


UNDE: Online 

CÂND: Ora 10.00  

CONTEXT: Invitatul primei serii de discuții publice MOLDOVA DIGITALĂ va fi Iurie Țurcanu, Viceprim-ministrul pentru digitalizare.

_________________________________________________________________________________

Ședința Consiliului Audiovizualului


UNDE: Chișinău, str. Vlaicu Pârcălab 46

CÂND: Ora 11.00

CONTEXT: Ordinea de zi

___________________________________________________________________________________

Ședința Consiliului Superior al Procurorilor


UNDE:  Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 73, Procuratura Generală  

CÂND: Ora 13.00

CONTEXT: Pe ordinea de zi au fost incluse mai multe subiecte printre care: asigurarea interimatelor, aprobarea cumulul funcției de procuror cu activitatea didactică, dar și desemnarea unor persoane care vor putea face parte din componența Grupurilor de lucru a procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

EVENIMENTE PE PLAN EXTERN.

Lisabona: Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, va vorbi la conferințele de la Estoril.

Strasbourg, Franța: Târgul European de la Strasbourg (2 – 12 septembrie).

Anticoruptie.md
02/09/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii