AGENDA ZILEI// 14.11.2022

Anticorupţie.md
13/11/2022
Grafică CIJM

EVENIMENTE ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Ședința săptămânală a serviciilor Primăriei Chișinău

UNDE: Municipiul Chișinău, Sala de ședințe a Primăriei

CÂND: Ora 09:00

CONTEXT:  Şedinţă ordinară. Poate fi urmărită online.

____________________________________________________________________________________

Lansarea Campaniei „Săptămâna Națională a Bunătății”, ediția a 2-a

UNDE: Chișinău, str. Milan 12, Casa Bună

CÂND: Ora 10:00

CONTEXT: În contextul zilei internaționale a bunăvoinței, de pe 14 noiembrie până pe 18 noiembrie 2022, Platforma pentru Promovarea și Dezvoltarea Filantropiei, cu susținerea Ambasadei Suediei, desfășoară cea de-a doua ediție a „Săptămâna Națională a Bunătății”. Timp de o săptămână, mai multe organizații filantropice, agenți economici, instituții de învățământ, persoane influente vor vorbi și promova filantropia personală și corporativă ca alternativă pentru soluționarea problemelor sociale și model de educație a tinerei generații și vor încuraja oamenii să facă gesturi de bunătate.

_____________________________________________________________________________________

Asociaţia pentru Guvernare Eficientă şi Responsabilă AGER desfășoară o masa rotundă cu genericul „Probleme de planificare și eficiența achizițiilor publice”, în cadrul proiectului „Banii publici sunt și banii mei!”

UNDE: Chișinău, str. Tighina 49/3, Summit Events

CÂND: Ora 10:00

CONTEXT:  În cadrul evenimentului, vom aborda subiecte de actualitate maximă despre problemele legate de transparența utilizării banilor publici, de planificare a achizițiilor publice și impactul planificării defectuoase asupra eficienței acestora. De asemenea, AGER va prezenta raportul de monitorizare a achizițiilor publice pentru perioada iunie 2022 – octombrie 2022.

_____________________________________________________________________________________

Agenda Comună. Masa rotundă de discuții deschise „Alegeri libere și codul electoral”

UNDE: Chișinău, str. Maria Cebotari 37, Hotelul Jolly Alon

CÂND: Ora 13:00

CONTEXT: Amintim că propunerile de modificare a legislației electorale și celei conexe au fost elaborate de un grup de lucru creat de Comisia Electorală Centrală în urma unor ample consultări publice cu actorii interesați, ulterior fiind transmis Parlamentului spre examinare și, pe 28 iulie 2022, fiind votat în prima lectură.

_____________________________________________________________________________________

Clubul de presă organizat de Fondul ONU pentru Populație - UNFPA în parteneriat cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale

UNDE: Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 105, Parlamentul Republicii Moldova, etaj 9, biroul 915

CÂND: Ora 14:00

CONTEXT:  Clubul de presă  cu tema „8 Miliarde de Oameni pe Glob - care este situația în Republica Moldova?” își propune să abordeze împreună cu factorii de decizie, jurnaliștii și experții tendințele demografice la nivel mondial și în R. Moldova. Pe măsură ce populația pe glob continuă să crească, în R. Moldova populația este în scădere. Care sunt cauzele de bază ale acestui fenomen? Cum va evolua situația în următorii ani și ce trebuie să întreprindă R. Moldova astăzi pentru a atenua impactul schimbărilor demografice pe viitor? Sunt unele subiecte care vor fi abordate la eveniment.

_____________________________________________________________________________________

Ședința Consiliului de Integritate al Autorității Naționale de Integritate

UNDE: Chișinău, str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni 26, Autoritatea Națională de Integritate, sala de conferințe  

CÂND: Ora 14:00

CONTEXT:  Agenda https://www.ani.md/ro/node/30

_____________________________________________________________________________________

Anticorupţie.md
13/11/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii